Преди няколко дни сина ми(4-годишен) гледаше някакви анимации по тубата, и както си е гледал нещо се случило с картината и той ме викна да видя. Но не успях да видя какво изписа преди да се рестартира пц-то. А то е с дъно M5A78L/USB3, процесорa e amd fx 4100 @ 3.6 ghz, видеокарта e powercolor hd 5570 2gb 128bit ddr3 ati radeon pci exp, с рам 2х4 4gb ddr3 1600, захранването е 450 вата.
При опит за пускане още при зареждането на Биоса се появяват "артефакти" и не може да зареди WIN 7-та 64-битова. Единствено под "сеиф мод" тръгва но картината е с артефакти. Охладитела и вентиратора на картата бяха чисти, вентилатора и работи.
Имам една "изгоряла" видеокарта gigabyte nvidia geforce 7300 gs която бях свалил от старото пц след преглед и диагностика от разбиращ които я беше обявил за "изгоряла".
Понеже на това дъно няма вградена видеокарта, реших за проба да я сложа и да видя какво ще стане. Е първоначално тръгна ъпдейтна си драйверите и работи около 30 минути. След това се започнаха проблеми и с ней. Тук е мястото да уточня, че като беше с картата АТИ монитора беше вързан с DVI кабел, след проблемите пробвах с VGA кабел и HDmi кабел ефекта беше описания по горе. А Н-Видията работи само с VGA кабела.
Ресторвах системата, проверявах за вируси(използвам malwarebytes) - но нищо не помогна.
В момента пиша под "сеиф мод" с достъп до мрежа, резолюциите която ми позволява са само за 4:3, докато монитора ми е ACER H223HQ 16:9.
Моето заключение че съм за нова видеокарта, до месец ще трябва да взема.
Можете да ми препоръчате някаква евтина до около 100-120 лева.
Но ме притеснява да не би да има и други проблеми с дъното?
Защо Н-видията която работеше на старото пц само с VGA кабел, но имаше вертикални линии на картината - тогава ми обясниха че от вградената на старото дъно видеокарта ползвала шините на новата и изкарвало сигнала за това само през VGA буксата? А при новото пц(с горе изброените компоненти) на което на дъното няма вградено видео, до колкото знам и в процесора няма вградено видео - успява да работи в "сеиф мод"? Вече около 30-на минути?
Ще съм много Благодарен на Някой ако ми обясни защо се получава така, на едното пц не работеше с артефакти старата видео карта - докато на новото пц работи без артефакти?

П.П. Надути и изтекли кондензатори нямаше нито на двете карти, нито на дъното.
Да допълня след поредния рестарт тръгна със старата карта(н-видията) и вече 20-на минути работи, през VGA кабела с стандартната резолюция за монитора 1920*1080р. Не мога да разбера какво се случва с тази машина? Имали вероятност някой вирус да ме ударил и от там да заминала видеокартата powercolor hd 5570 2gb 128bit ddr3 ati radeon pci exp? Чудя се дали да преинсталирам?