Конфигуриране на лан карта....

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Конфигуриране на лан карта....

Мнениеот mely » Сря 18 фев 2015 10:18

Такаа значи имам 5 реални ip рутер/работи като GATEWAY/ на виваком зад него лан карта на която е нобито едното ип.....170 .Направил съм един VPN който обаче е достъпен отвън само по това набитото ip.......170 Обаче може към него да се закачи само 1 човек да кажем.Как да направя че да могат няколко да се закачат или поне още един.Да сложа едно от статичните ип в лан картата...пробвах нестава.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Конфигуриране на лан карта....

Мнениеот zografski » Сря 18 фев 2015 11:41

Чрез RDP ли достъпваш компютъра от вън, след като се закачиш към VPN-a? Единия вариант е ultraVNC или ако ползваш RDP, търси MultiRDPUniversalTermsrvPatch. По този начин ще могат много хора да се закачът към този комп, ако правилно съм разбрал какво искаш да се случи.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 18 фев 2015 11:46

Нямам предвид в буквалния смисъл да се закачат.Да се логнат в VPN на искам да кажа.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 18 фев 2015 13:41

Нещо не мога да схвана точно какво искаш да направиш и каква е идеята ти. Не би трябвало да е проблем и 10 човека да се свържат към тоя VPN. Каква му е идеята на VPN-а при положение, че трябва да имаш достъп само до 1 комп от мрежата, според мен се губи смисъла от VPN тогава или аз нещо не мога да вдена точно какво искаш да направиш. Ако искаш достъп до определения комп. от външна мрежа, можеш и само RDP да позволиш, според мен е безмислено да изграждаш VPN, за да можеш да достъпваш само 1 комп от вътрешната мрежа, просто се губи смисъла.

Потребителски аватар
rosi17go
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosi17go » Сря 18 фев 2015 15:56

Ако се ползва Remote Desktop Connection трябва да се смени порта 3390. Така към едно IP могат да се достъпват няколко PCта.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 18 фев 2015 16:22

Ко?

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 18 фев 2015 16:25

rosi17go написа:Ако се ползва Remote Desktop Connection трябва да се смени порта 3390. Така към едно IP могат да се достъпват няколко PCта.

Не става така :c020 и порта за RDP е 3389, а не 3390! Това което казваш се прави с MultiRDPPatch, а не със смяната на порта, смяна на порта за RDP се прави от секюрити гледна точка, а не за да се логват повече хора на пц-то. Колкото до това което иска колегата, аз лично не мога да вдена точно какво иска да направи. Също така, рутер трябва да се настрой, така че заявката за връзка ч/з RDP да отива към определения комп, който иска да достъпва, тази настройка се нарича Port forwarding, задава се IP-то към което да отива заявката + използвания порт!

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Сря 18 фев 2015 17:29

До колкото разбирам се опитваш да направиш това:

Изображение

Адресите и портовете на картинката са примерни (очевидно). Пробвано е (докато бях клиент на БТК) и работи.

Само не ми стана ясно за какви 5 реални IP-та става дума...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 18 фев 2015 19:06

Честно казано и аз не разбрах Милен какво иска да направи. А и 5 реални ИП-адреса няма как да има за един интерфейс. Порт-форвардинг е опцията, с която да се достъпва дадена машина дистанционно. При сървъри с база данни става и с DMZ (ползвахме го за библиотеката в Стара Загора, за да се достъпва онлайн информацията).

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Чет 19 фев 2015 11:42

stefan4o написа:А и 5 реални ИП-адреса няма как да има за един интерфейс.

Не 5, ами и 50 IP адреса може да има на единичен порт/NIC. Няма никакви проблеми.

Автора и аз не го разбрах много, много какво е направил и каква е крайната цел. Ако се каже каква е крайната цел може да се намери някакво решение даже и без VPN.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 19 фев 2015 12:50

Той май и колегата не знае точно какво иска :icon_lol вдигна темата преди 2 дена и от тогава ни вопъл, ни стон :icon_lol .Реално ако трябва да достъпва само 1 хост от външна мрежa, VPN е последното което бих му предпоръчал! Има смисъл от VPN ако лицето трябва да има достъп до цялата мрежа или ако е сис админ и трябва да менажира нещо. Като цяло програмки за отдалечен достъп има бол, на RDP порта също може да се смени, така че да е по секюрити и да не се ползва 3389. Варианти хиляди, но докато колега не каже точно какво иска да направи, можем да си пишем романи от рода на 1001 нощи.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 19 фев 2015 13:03

nsfw написа:
stefan4o написа:А и 5 реални ИП-адреса няма как да има за един интерфейс.

Не 5, ами и 50 IP адреса може да има на единичен порт/NIC. Няма никакви проблеми.

.

Може би не се изразих правилно.Визирах крайна машина т.е. мак-адрес. Иначе даден интерфейс (примерно порт на смарт суич, рутер и т.н.) е ясно, че може да раздаде повече от един ип-адрес.

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Чет 19 фев 2015 13:23

Ми пак не е вярно :mhihi Говорех именно за крайна машина/потребителско РС. На който и да е NIC демек мрежова карта можеш да набиеш амнайсе IP-та. Ако ти е многопортов NIC-а на всеки порт можеш да набиеш амнайсе IP-та. Управлението им и рутирането вече е отделна тема :c020

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 19 фев 2015 13:25

Такаааа сега да поясня

=машина с база данни ..тази база данни трябва да е достъпна отвън
устройството на виваком НЕ РАБОТИ като рутер Имам 5 реални ип.ИП на вивакомското устройство е.....69 Другите ип са от 70 до 74 . На лан картата веднага след вивакомското устройство е сложено ип ......70 с гетауей ...69.Това ип е достъпно отвън но може само един човек да се закачи .Идеята е поне 2-3 да могат.
от тази лан карта интернета е шернат на друга карта която е свързана към локалната мрежа.Именно станцията с базата данни е една машина от локалната мрежа.
Знам как трябва да се направи с рутер и т.н. Въпроса ми е по начина който обясних.

ПОвтарям ВИВАКОМСКОТО устройство не работи като рутер.NAT е изключен

zografski написа:Той май и колегата не знае точно какво иска

Той знае и не пиши понеже има достааа работа .Виждам на телефона какво пишете но ми е трудно да пиша толкова дълго с големите си пръсти на телефона.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Чет 19 фев 2015 13:48

Какво имаш предвид под закачи? Да се свърже с VPN-а и да се конектнеш на него с RDP ли? Или че повече от 1 външни ип-та не могат да се закачът към VPN-a? Това не ми става ясно, ако могат повече от един да се свържат към VPN-а, остава само този комп, който трябва да се достъпва да го направиш нещо като терминал сървър за тия 2-3-4 човека дето трябва да влизат отдалечено и да ползват базата данни по мрежата и си готов! Другия вариант е да отвориш порта на базата, приерно 1433 ако си с ms sql и директно да се връзваш по външното ИП на мрежата, директно ч/з апликейшъна.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”