Обучение на дистанционно

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Обучение на дистанционно

Мнениеот luciuz » Пет 12 дек 2014 19:10

Имам следният казус:

От снимката:
Дясното дистанционно се ползва и отключва няколко гаражни врати. Купих си самообучавощо дистанционно от key.bg (лявото) (link към модела)

Изображение

Проблемът ми е, че успявам да обуча единствено от бутони C и D, а ми трябва да копирам само A. Минах през един ключар, който каза, че не разбира, но поне ми премери честотата: C работи на 313, а А работи на 430.

Работен диапазон е указан 280~450 MHz, т.е. би трябвало да е наред. Някъде прочетох, че може да се сложи джъмпер до потенциометъра, за да се увеличи диапазона. На втората снимка е разглобено - има място за джъмпер.

Някой може ли да каже дали този потенциометър мести честотата и дали ако му забода един кламер за тест вместо джъмпер би имало смисъл?

Изображение

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Re: Обучение на дистанционно

Мнениеот Vasseto » Пет 12 дек 2014 20:21

luciuz написа:...link към модела...

Здравей колега,
точно там на първата сникма се вижда една отверка как върти за да си нагласиш честотата.
А на последната снимка е "Ши**ното" упътване, което трябва да прочетеш.

Поздрави!

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Обучение на дистанционно

Мнениеот luciuz » Пет 12 дек 2014 21:27

Играх си с потенциометъра, при всяко едно положение копирам кода от C и D, но не и от A.

Упътването си е тук - с тези инструкции копирам от долните бутони, но не и от този, който ми трябва..

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”