Оригиналната даде фирата . Какво да избера като варианти ? Не разбирам много от компоти и определено не съм наясно с компютри/ноутбуци и батериите им . Нивото ми е на потребител . Изчетох в нета що имаше като варианти за решаване. И стигнах до извод , че .... не стигнах до решение

Има оферти в нета ( за нови ,рециклажи и "оригинални" ), почващи от 28лв до към може би 150-160 лв . Отделно видях и друго предложение за доп.батерия сложена на мястото на "записвачката"
http://olx.bg/doplnitelna-bateriya-li-polimer-dell-610-620-630-i67139592 . Обърнах се към продавача за малко разяснение по въпроса , но...още нямам ответ .
Как се слага това чудо ? Предполагам само се вади ЦД-то ( току що го извадих и сложих ) и се пъха въпросната батерия без разглобяване и прочие . Понеже мен не ми тр ЦД , мисля да се пробвам : върши ли работа тази батерия ? Може ли да работи без оригиналната да е там ? Има ли опасност от повреда някаква ? Също моля и някакво мнение за китайските батерии ( или други сносни , за основна батерия ). Благодаря предварително на отзовалите се