въпрос за сметка към М-тел

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
kraskko
Автомобил: bmw
Двигател: dizel
Контакти:

въпрос за сметка към М-тел

Мнениеот kraskko » Пон 19 яну 2015 17:47

здравейте!
имам въпрос към по-запознатите от вас в сферата на тарифите на М-тел и в частност използването на роуминг.

накратко:
на 06.01.15 заминах за 7дни в Лихтенщайн (служебна командировка) активирах си роуминг на личния тел. при пристигането ми получих съобщение,че изходящите повиквания са 0,445ст на мин с ДДС.
на 3-тия ден ми спряха тел за надвишен лимит,лимита ми е 50 лв. в деня на прибирането си жена ми ми прати смс на служебния тел,че сметката ми е 140лв. трябва да плати 100лв депозит за да ми включат тел.
на 13.01 20015г (вече си бях в България)си проверих сметката,беше 43лв и остават 7лв да края на лимита(който е 50лв)

днес 19.01 2015 получих смс,че тел ми е засечен и дължа 182,33 :scare3

в офиса на М-тел ми обясниха,че съм провел разговори от Швейцарски оператор а Швейцария е извън ЕС и цената на изходящите повиквания е 6,99лв на минута.
възможно е да съм говорил през Швейцарския оператор понеже бях близо до границата и тел ми избира автоматично оператора (което си е моя грешка).

исках да ми обяснят защо след като лимита на картата ми е 50лв,не е спрян при достигане на лимита те ми казват,че сметката се начислява до 24ч и повече след провеждане на разговора.

въпроса ми е,така ли се смята тоя роуминг или съм поредния заблуден клиент на М-тел?

мисля да се посъветвам с адвокат но питам и вас,ако някой е на ясно с тия сметки да си каже мнението.

п.п сметката за сега не съм я платил.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за сметка към М-тел

Мнениеот Stivi » Пон 19 яну 2015 19:47

Да не те отчайвам,но си приготви 180лв, че едва ли ще успееш да докажеш тяхна вина. А това дето разговорите се отчитат до 24ч след като са проведени не знам дали е точно така,ама те и да видят че превишаваш да не са луди че да те спрат и да изпуснат едни левове,гнусни копелета са всичките :twisted

kraskko
Контакти:

Мнениеот kraskko » Пон 19 яну 2015 19:55

то вината си е моя понеже не съм избрал правилния оператор.
но явно нещата са така,четох,че сметката може да се начислява до 30 дни :scare3 след разговора.принципно идват със закъснение от чуждите оператори(поне това е обяснението на служителите с които говорих)и лимита си важи май само в БГ.
но на колегата който беше с мен,лимита му е 30лв и сметката му е 38лв
но е на друг оператор не на М-тел :a045

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 19 яну 2015 19:57

Една колежка преди години пътувала до Турция, а ние във фирмата сме в група, и нейната карта също. Тя била там около 2 дни, поне така ни спомена. След като се прибра накрая на месеца и дойде фактура само за нейния номер 400 лева. Оказало се, че тя си пращала СМС-и от Турция за България, и си говорила в групата неограничено, и въобще не се досетила за роуминга. Накрая се разбра, че ще се плаща и накараха цялата група да събира пари да и платим тел. за да не ни изкл. телефоните на цялата група. От тогава се махнах от тази група. И понаучих как стоят нещата за тези неща, и единственото решение е, да не разчиташ те да ти регулират разговорите, а щом отидеш извън страната, натискаш вълшебното копченце и изключваш телефона. Да кофти е без телефон, но спестява доста пари. На нея тогава и казаха (колежката), че оператора когато е в Роуминг не важи лимита, защото е била свързана към друг оператор :rolleyes :icon_lol Колко е вярно не знам, но става въпрос за същата фирма Много Тел. :a045

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Пон 19 яну 2015 20:18

Затова най добрия вариант си е ваучера. Нема как да изговориш и да се набуташ с повече от колкото си заплатил :)

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 19 яну 2015 21:02

като човек, който е виждал билинг, мога да ти кажа, че това ми звучи доста ... странно, не е невъзможно, но доста странно, дори и за тях (банките работят в по-реално време от тях хаха. А и това, което някой редови служител вижда, че се "начислява" след 24 часа изобщо не означава, че билинга така работи)

По-вероятно би било да са ти начислили трафик за данни, които със сигурност се тарифират по друг начин, с други лимити и тн. Абе може да има много причини, но провери данните, изисквай подробна справка.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 19 яну 2015 21:22

Ако лежиш на ухото, че някой ще ти спре телефона при надвишаване на лимита....в грешка си. Аз патих като теб...телефона ми за 6 месеца не беше спрян, а аз отказвах да плащам сметките им след като надвиших лимита си веднъж и то не по моя вина, а на баща ми...беше нова година, нашия объркал телефоните(бяха еднакви) набрал си номера на някакъв негов приятел в Гърция и познайте на 1ви като си проверих сметката за какво става въпрос....Та, от Мтел не ми спряха телефона, тъпото беше, че и не бях уведомен с СМС....Още по-тъпото е, че не ми идваха фактури и ти да ВИДИШ след 6 месеца ми изпращат една прекрасна фактурка от 1 хвърчащ лист А4 на стойност 580лева....
При множеството опити за разговори се свързах със техен служител след наглото ми оставане на линия ( 40 минути им слушах забавните песнички). Когато му обясних какво точно се случва, и когато исках отговор защо така се случва, господина ми обясни най-нагло, че те имали проблем със системата и нямало как АЗ да бъда информиран за услугата която ИЗРИЧНО съм поддчертал и в договора( спиране на изходящите разговори и информиране за това чрез СМС)....След което ми беше заявено, че съм минал на сметка да си говоря и да не плащам....казах му окей тогава, защо 6 месеца не ми е спрян телефона, защо нямам фактури на адреса който е посочен в договора, защо не ме уведомихте по някакъв начин? Не мога да Ви помогна отидете в най-близкият офис и се оправяйте :eek ...Отидох пляснах си една дебела жалба и нещата до там приключиха....вече 3 години нито ме търсят, нито ги търся....пазя си все още копието от жалбата с имената и подписа на сложителката която работеше в офиса им на Кооперативния пазар в Люлин...за жалост вече не съществува този офис, но на мен ми е точно през :mhihi

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пон 19 яну 2015 22:01

Колега, никой не те лъже в случая, роуминга пристига със закъснение и няма как да ти засичат/спрат в реално време телефона, ако си в чужбина. Не знам вече дали в самите договорите има срокове, за да можеш да оспорваш евентуално. Между самите оператори е възможно да има договорки, но не вярвам да има между клиент-оператор. Дали поради забавяне от чужд оператор или поради забавяне в системите на Мтел, в случая няма значение, но това е положението. Представи си, че си в Австралия и проведеш разговор за 51 лв, просто няма как да ти се спре телефона или да получиш предупреждение на момента. Дали е 1 лв или 1000 лв, няма значение, механизмът е един и същ. В твоят случай 6 дни е прекалено много, но ако нямаш зададен срок по договор, все тая. :banghead

kraskko
Контакти:

Мнениеот kraskko » Пон 19 яну 2015 22:15

явно това е запазена марка на операторите да смъкват кожи от клиентите си... :mhihi утре ще ида с договора си при адвокат.днес в офиса ми казаха,че имам 25мин изговорени през Swisscom (Швейцарски оператор)по 6,99лв на мин. това са разговори за 3 дни не е изговорено на веднъж,след първите 10мин лимита ми е бил "довиждане" :twisted но господата са решили,че с увъртането за по-късното начисляване от чуждия оператор може да издърпат още някой лев от клиента,явно стратегията им е печеливша...за интернет е абсурдно да са ми начислили поради факта,че телефона ми е супер обикновен и няма камера а за интернет да не говорим.

абе неприятна случка,следващия път ще си взема 2-ва пощенски гълъба и ще си ги пращам при нужда... :beer

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 19 яну 2015 22:31

Не ми стана ясно, платени ли са 100лв след като е спрян телефона? След като вече е засечен, би следвало да могат да дадат фактура за проведените разговори.

kraskko
Контакти:

Мнениеот kraskko » Пон 19 яну 2015 22:41

100 те лева са депозит за да се включи тел.
сметката преди да изключат тел е била 140лв-жена ми прави депозит 100лв тел се вкл.
на 13,01 проверих сметка,43лв
депозита мога да го тегля на два пъти по 50 лв(депозита дефакто е платен за да се вдигне лимита ,не се включва към настоящата смекта.мога да си го изтегля)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 19 яну 2015 23:32

Ясно, значи 100-те лв са биле депозит. Според мен обаче дори да се тарифират със закъснение разговорите, няма как сметката да е 140 лв на 10 януари, а на 13 януари да е 40 :rolleyes

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 яну 2015 3:25

Е точно с депозита си е вкарал сметката в лимита за да може да му пуснат телефона да говори. Като засекат сметката и излезе фактурата може тези 100 лв да си ги вземе, може да си доплати само оставащите до фактурата, може да си плати цялата фактура, а тия 100лв да си останат като депозит за разговори т.е увеличение на кредитния лимит.
Иначе казано, отърване няма, ако искаш да си го имаш телефончето ще трябва да им платиш сметката.
Един приятел бра същите ядове за 2 дни през сръбски оператор, само че е абонат на виваком, иначе действията и поразиите бяха същите, дори по големи, защото сме си в България, но картата сложена в един от тия домашните телефони с по яка антена насочена към клетката за прилично покритие, че gsm-а няма покритие. След 2 дни му спряха телефона за навъртяни 220 лв сметка..... Е поне разбрахме какво означава буквата R на дисплея на домашния телефон :screwy

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 20 яну 2015 9:31

това за роуминга ми стана интересно ...
така ли работи системата: аз с моята си карта се регвам в чужд оператор, говоря квото говоря, чуждият оператор ми начислява, квото начисли ... и след това един път (?) на ден праща cdr и тн към моя оператор, който чак тогава прави моя билинг ... При това положение всичко е на кредит и реално излиза, че при роуминга в рамките на деня няма лимити, няма нищо

такъв ли е принципа ?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 20 яну 2015 10:22

Принципа е, че са откровени мошеници.Това, че начисляването ставало със закъснение :screwy
А с предплатена карта защо всичко се начислява на секундата :question

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”