имам въпрос към по-запознатите от вас в сферата на тарифите на М-тел и в частност използването на роуминг.
накратко:
на 06.01.15 заминах за 7дни в Лихтенщайн (служебна командировка) активирах си роуминг на личния тел. при пристигането ми получих съобщение,че изходящите повиквания са 0,445ст на мин с ДДС.
на 3-тия ден ми спряха тел за надвишен лимит,лимита ми е 50 лв. в деня на прибирането си жена ми ми прати смс на служебния тел,че сметката ми е 140лв. трябва да плати 100лв депозит за да ми включат тел.
на 13.01 20015г (вече си бях в България)си проверих сметката,беше 43лв и остават 7лв да края на лимита(който е 50лв)
днес 19.01 2015 получих смс,че тел ми е засечен и дължа 182,33

в офиса на М-тел ми обясниха,че съм провел разговори от Швейцарски оператор а Швейцария е извън ЕС и цената на изходящите повиквания е 6,99лв на минута.
възможно е да съм говорил през Швейцарския оператор понеже бях близо до границата и тел ми избира автоматично оператора (което си е моя грешка).
исках да ми обяснят защо след като лимита на картата ми е 50лв,не е спрян при достигане на лимита те ми казват,че сметката се начислява до 24ч и повече след провеждане на разговора.
въпроса ми е,така ли се смята тоя роуминг или съм поредния заблуден клиент на М-тел?
мисля да се посъветвам с адвокат но питам и вас,ако някой е на ясно с тия сметки да си каже мнението.
п.п сметката за сега не съм я платил.