Здравейте,
Казуса ми е следния: Трябват ми всички възможни комбинации на числата от 1 000 000 000 до 9 999 999 999
Файла ще се получи доста голям, но това не ме притеснява. Ексела може да прави такива генерирания но не изцяло автоматично и с не толкова голям диапазон.
Предполагам може да има програма, но не можах да открия, за това моля за help :)
Как да генерирам 10 цифрени числа?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Как да генерирам 10 цифрени числа?
преди достав време бях изровил от някой от руските форуми такава. Ще потърся дали не съм я запазил ,я на СД, я по някой хард. Ще пиша тука в темата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тото 6 от 49
Възможните комбинации са 6 на степен 49-та. Логиката е същата и за твоя случай. Числото е доста голямо като резултат.
Възможните комбинации са 6 на степен 49-та. Логиката е същата и за твоя случай. Числото е доста голямо като резултат.

- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, благодаря за съпричастноста!
Намерих преди малко една програма Password Generator, който ми върши перфектната работа. В момента ми генерира 1 000 000 000 комбинации и след 2 часа ще е готов. Много ми е интересно колко голям тхт файл ще излезе :D
Намерих преди малко една програма Password Generator, който ми върши перфектната работа. В момента ми генерира 1 000 000 000 комбинации и след 2 часа ще е готов. Много ми е интересно колко голям тхт файл ще излезе :D
нямам под ръка 64 битов ексел, ама на теория ще стане за 2-3 минути време с него
- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
само за инфо: генерираният файл с комбинациите излезна малко над 9ГБ
Проблемът сега е с какво да се отвори

Проблемът сега е с какво да се отвори

http://www.ultraedit.com/support/tutorials_power_tips/ultraedit/large_file_handling.html
notepad++ ... ?
какъв формат е и каква е целта все пак :)
notepad++ ... ?
какъв формат е и каква е целта все пак :)
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Какъв е смисъла да се отваря получения файл? Числа... 9 милиарда комбинации... 1 000 000 000,1 000 000 001, 1 000 000 002... и т.н. от началото до края.
Ако ти трябва конкретно число и знаеш кое е - защо ти е да отваряш файла и да го видиш, че е там?
Знаят се и са известни всички числа между 1 млрд. и 9 999 999 999.
Не виждам смисъл от "генерирането"...
Съвсем друг е въпроса, ако трябва да се генерират комбинациите между цифрите от едно число - както "генерирането" на комбинация от цифрите - например 123 -> 123 / 132 / 213 / 231 / 312 / 321.
За да се ползва реално получения текстови файл за нещо, май най-добре е да се ползва база данни за целта и функцията за търсене в базата.

Ако ти трябва конкретно число и знаеш кое е - защо ти е да отваряш файла и да го видиш, че е там?
Знаят се и са известни всички числа между 1 млрд. и 9 999 999 999.
Не виждам смисъл от "генерирането"...
Съвсем друг е въпроса, ако трябва да се генерират комбинациите между цифрите от едно число - както "генерирането" на комбинация от цифрите - например 123 -> 123 / 132 / 213 / 231 / 312 / 321.
За да се ползва реално получения текстови файл за нещо, май най-добре е да се ползва база данни за целта и функцията за търсене в базата.

- filipov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Notepad++ не може да го отвори.
georgebonev - трябват ми възможните комбинации между тези числа а те са.... мани, мани!
Както и да е, правех си експеримент, но няма да се получи както си го мислех.
Зарязвам нещата
georgebonev - трябват ми възможните комбинации между тези числа а те са.... мани, мани!
Както и да е, правех си експеримент, но няма да се получи както си го мислех.
Зарязвам нещата

попринцип, за да отваряш големи файлове ти трябва програма/редактор, която не ги зарежда в оперативната памет.
ultraedit и notepad++ са такива, но за толкова голям файл може би първата /виж линка, има описание как се конфигва и принципа на работа/
за локална работа с няколко гигабайтови лог файлове с неструктурирана информация може да ползваш примерно powershell, че си го има в уиндоуса, но зависи какво целиш
ultraedit и notepad++ са такива, но за толкова голям файл може би първата /виж линка, има описание как се конфигва и принципа на работа/
за локална работа с няколко гигабайтови лог файлове с неструктурирана информация може да ползваш примерно powershell, че си го има в уиндоуса, но зависи какво целиш
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
MSWord като слънце. Отваря големи файлове без проблем.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”