Относно договор с GSM оператор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Относно договор с GSM оператор

Мнениеот stefarata » Пет 11 апр 2014 6:40

Преди три дни подписах двугодишен договор с м..л за ползване на мобилни услуги. Възползвах се и от това, че имах доста точки и взех и телефон, който ми излезе безплатен. На другия ден обаче се хванах за една оферта на друг оператор и си спомних , че имам 7-дневен срок да прекратя договора. Звъннах на оператора и от там служителката ми обяснява, че щом съм взел и крайно устройство, договорът влиза в сила незабавно :death и ако искам да разтрогна договора трябва да заплатя всички месечни такси до края на договора (около 300 лв).
Питането ми е към по-запознатите, мога ли да предприема нещо или ще пия студена вода 2 години?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Относно договор с GSM оператор

Мнениеот Vlad777 » Пет 11 апр 2014 7:24

Прочети какво пише в договора

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 11 апр 2014 8:04

В договора може да напишат всичко, но все пак законът дава някаква защита на потребителите.
Иди в офиса, където си подписал договора с разпечатка на този член, в който е написано черно на бяло, че в 7-дневен срок можеш да прекратиш договора БЕЗ никакви неустойки и поговорете.

Малко извън темата, но има ли човек, който работи в Глобул? Не уважиха една жалба и продължават да се случват абсурдни неща???

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 11 апр 2014 8:25

Scan22.jpg
ето това е частта от договора с условията. Според тази точка наистина щом съм се възползвал от крайно устройство договорът влиза в сила незабавно :neutral .

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 11 апр 2014 11:32

Аз не зная да има закон, който да задължава операторите да имат гратисен период. Реално тази възможност съществува в договора, но при определени условия, които в случая не важат.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 11 апр 2014 13:28

Вързали са си здраво гащите келешите. Не се пъни напразно, писано е черно на бяло.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 11 апр 2014 17:06

Затова преди да се купи/подпише договор, първо се премислят нещата, или се четат договорите! И аз така правих преди време, и се наложи да си плащам таксите 2 години! Както се казва, "Парен каша духа" ! Няма шанс да се измъкнеш без да плащаш :no

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 11 апр 2014 18:19

Да бе да, щото
- всеки подписващ договор в мобилен оператор има време или пък служителите в офиса му дават да прочете 10стр. договор за 15-20мин.
- всеки е завършил право и му е ясно абсолютно всичко от договора
- даже и да не си съгласен с някои точки/условия можеш да промениш договора на място
:screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пет 11 апр 2014 19:33

То и всеки който подписва договор от банка за заем, чете договора до край, и затова знае! Това ни е грешката на нас, както и на мен, че не четеме договорите, и си не скубят както искат!
После плачем, че сме прецакани! Това е истината! Да не подписваш договори! Ама ние така си ги научихме! :screwy

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Пет 11 апр 2014 20:40

Не ние, а държавата така ги е научила. Ние като крайни потребители сме с вързани ръце. Така или иначе те ти предоставят едни условия, винаги неизгодни по един или друг начин за теб и тва е. Ако ти допада горе-долу подписваш, ако не ти казват чао. Няма индивидуален подход...освен може би редовното "с връзки". Тва е.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пон 14 апр 2014 21:00

Доколкото си спомням 7 дневен период има само при дистанционни покупки (от интернет магазин или поръчани по телефон примерно). Щом си подписал в магазина такъв срок няма.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 14 апр 2014 22:45

Не знам в мтел как е, но договорите с Глобул могат да се прекратят в 30дневен срок без да се плаща неустойка. При закупуване на устройства, договора също влиза в сила незабавно, но това не е предпоставка да не може да се откажете от него. Недостатък е само че трябва да заплатите устройството на стандартната му цена.

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Чет 10 юли 2014 7:42

Имам един стар мтел номер който не работи и за възстановяване на номера ми предлагат договор.Дали ще мога да прекратя предсрочно договора след месец и впоследствие да си ползвам номера?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 29 юли 2014 12:10

Има 7 дневен срок дори и да подпишеш в магазин на мтел.
Но тяхното тълкуване на това е като отношението им към клиента... бланките им са с маркирано поле, че не искаш 7 дневен срок... и за да се възползваш от това трябва да се подпишеш допълнително там... а те леко пропускат да го споменат.
Имах големи разправии с тях, но след много молби, разговори с управители и доста сълзи на една от касиерките се отървах.
Не съм напълно сигурен но ако си взел апарат с договора няма измъкване...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 30 юли 2014 9:31

Комшията написа:Имам един стар мтел номер който не работи и за възстановяване на номера ми предлагат договор.Дали ще мога да прекратя предсрочно договора след месец и впоследствие да си ползвам номера?

Не съм запознат с процедурите на мтел но предполагам че няма да можеш. Ако номера наистина е важен, най добре е да си го пуснеш на програма с ниска такса за възможно най малък срок и след изтичане на договора да преминиш на предплатена услуга. След това може да правиш каквото искаш с номера.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”