Матрак с мемори пяна...

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Матрак с мемори пяна...

Мнениеот fox_vt » Съб 21 дек 2013 18:54

Здравейте,имам един малко смешен въпрос и тъй като тук влизат много хора все ще разбера нещо.Таа не мога да спя :mhihi не се бъзикам от доста време само се въртя нощем сякаш матрака ми е много твърд.Усещането е когато си лежал много време на една страна.Та на въпроса,гледах тия матраци на дормео с мемори пяната и по точно матрак риню който е само пяна и варианти 6 см и 3,5 см.Има ли някой който да ползва такова нещо?Интересува ме дали няма да е много тънко това 3,5 см,то ще се слага върху стария матрак де но все пак или да се хвърлям на 6 сантиметровия.Рових в нета има доволни и недоволни но сякаш повечето са доволни-и все пак ако има някой опит практически с този модел.Да уточня че въпроса е само за този модел без други марки или цели матраци.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Матрак с мемори пяна...

Мнениеот muns61 » Съб 21 дек 2013 19:01

Купи си лозе с овощна и зеленчукова градина, ще спиш като къпан и няма да ти пука върху какво! :beer

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Съб 21 дек 2013 19:34

Хем ми беше на акъла и съм забравил да го напиша-колкото и да съм уморен и скапан от бачкане все тая.Бачкам 6 дена в седмицата понякога и 7 ,толкова съм се зомбирал че ако почивам в неделя сам се будя в 7 или 8 часа :banghead .Не е проблема в това ,просто като легна и след 10 минути няма и толкос и почва да ми убива,и се завъртам,след 10 мин пак и така.Имах приложение на тела да записва нощем при наличие на всеки звук :eek за цялата нощ 30 мин само непрекъснати всичко друго запис :scare3 .И един любопитен факт -досега през целия ми съзнателен живот съм имал само два случая да легна да спя и в същия момент да ми звънва алармата :eek И аз респективно си викам тая аларма кога пък се включи и виждам че е станало 7:00-това му се вика лягаш и умираш буквално ,само два пъти в живота досега :gruebel

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 21 дек 2013 22:08

Тия с мемори пяната вече ми идват твърде меки. Открих за мен златната среда и тя е матрак Нани pocket springs.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 22 дек 2013 19:48

Прибира се жената, ляга на спалнята, поразмърдва се и внезапно подскача: - Кой ми е спал в леглото ?!? Мъжът..... –Деба тия матраци с мемори пяна ...

извинявам се, но нямам мнение за тия матраци.

kunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kunev » Пон 23 дек 2013 22:12

Аз спя на матрак, който е комбинация от латекс и мемори пяна. Според мен матраците на Дормео има значение върху какъв матрак ги сложиш. Тоест ако матрака ти е скапан тези 3.5 допълнителни сантиметра няма да ти свършат никаква работа. Ако имаш примерно хлътвания на стария матрак или изкочили пружини, то те също ще се усещат през този допълнителен матрак.
За мен решението е в нов матрак. :th_up

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 23 дек 2013 23:45

Виж матраци НАНИ предлагат такива шият ги в Севлиево !

Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Мнениеот Night_elf » Вто 24 дек 2013 2:08

В предната тема за избор на матрак, споменах че ми отне и на мен много време да си намеря подходящия матрак. Като цяло за мемори матраците, мнението ми е негативно. Еле пък от възглавниците. Въобще не е удобно да спиш в гнездо :icon_lol
Може да ти прозвучи смешно, но пробвай една вечер да спиш на пода. Ама не жена ти да те изгони, а по собствено желание :icon_lol Постели си някое одеалце, да не се натъртиш и пробвай така. Когато си на по-твърдо тялото ти си търси най-удобната поза да си почине.Ако успееш да поспиш нормално, си търси доста твърд матрак.

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Вто 24 дек 2013 11:27

Сегашния матрак го взехме със средна твърдост че не знаехме какво да очакваме тъй като е първият.За възглавницата аз от малък спя на възможно най твърдите възглавници с меките и пухестите имам чувството че ще се задуша.Лошото при мен е че спя по корем с ръка под възглавницата по гръб не спя освен ако сам не се обърна през ноща без да искам.Май ще се разходя до някой магазин да полежа да видя как е.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пет 27 дек 2013 13:20

Ами колега за тези матраци аз мога да ти кажа само едно - взимай един, ползвай един месец и ако не си доволен го върни :) Има доволни, има и не доволни. Аз спя на матрак Дормео и то от по-старите модели и съм доволен :)

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пет 27 дек 2013 13:53

Мемори пяна не съм ползвал, но като си избирахме матрак за спалнята ето този ни хареса повече http://ted.bg/bg/products/m/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8/64-c154-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81_-wellness_%D0%B4%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B2%D0%B8

От 3 години сме с такъв и се родихме. Изключително удобен. Айде стига, че заприличах на Ве Ес телешоп :mhihi Разходи се по магазините и ги пробвай най-добре.

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Пет 27 дек 2013 17:43

Колега, гр. Бяла ти е близо, по точно гара Бяла бившия завод "Латекс" завиваш преди бензиностанцията на лукойл, караш до портала и питаш за

https://ekon-bg.com/bg/about-us-technologies

Аз съм с такива матраци 3та година и съм доволен.

Потребителски аватар
milenapiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenapiv » Чет 22 яну 2015 18:00

Здравейте, и аз искам да си взема матрак, но съм пред дилема, какъв да е?! единия вариант да си взема двустранен матрак и подматрачна рамка, а другият, топ матрак, който ще го сложа върху стария. харесах си един от http://www.brava.bg/,някой пазарувал ли е от този сайт? на мен вторият вариант, с топ матрака ми допада повече, защото ще ми излезе по-евтино, споделете мнение, какво ще е по-добре да взема?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 23 яну 2015 8:28

Колега колко струва този топ матрак на Дормео по-твоя размер?
В Нани Севлиево могат да ти отрежат парче мемори пяна по-размер с дебелина от 1 до 20см. (по-спомен)
Ние си купихме Нани Ултрафлекс който на практика е едно парче дунапрен с по-дебела калъфка без мемори пяна, и понеже след около седмица ползване установихме че е по-твърд от очакваното си купихме 3см. мемори пяна по-размера на матрака. Сложихме я под калъфката и сега всичко е ОК, матрака е 200х200 и за този размер мемори на 3 см. дебелина платихме около 80лв. пак по-спомен!
Мисълта ми е че можеш да си купиш само меморито от завода и да го сложиш в/у матрака, няма нужда да плащаш двойно или тройно за топ матрак който е пак парче мемори!

Потребителски аватар
milenapiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milenapiv » Пет 23 яну 2015 12:17

сериозно ли? къде се намират тези складове? :c010

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”