избор на телефон (GSM)
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
избор на телефон (GSM)
Здравейте колеги! От снощи се кяня да пиша запитване до по разбиращите на телефони от мен!
Чудя се за някои модели и искам мнение! Телефона ще е за работа и в плюс ще е удобното меню и батерия.
1. HTC Desire 310
2. Sony Xperia E4
3. Microsoft Lumia 535 dual
4. Lenovo A536
От магазина ми казаха да зимам LUMIA, но нещо несе надъхвам.
Давайте мнения моля
Чудя се за някои модели и искам мнение! Телефона ще е за работа и в плюс ще е удобното меню и батерия.
1. HTC Desire 310
2. Sony Xperia E4
3. Microsoft Lumia 535 dual
4. Lenovo A536
От магазина ми казаха да зимам LUMIA, но нещо несе надъхвам.
Давайте мнения моля
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Re: избор на телефон (GSM)
Досега с какъв си бил? Аз ползвам от едно известно време андроиди и да ти кажа наложи ми се да взема точно лумНия 535. Супер грозно ми се вижда менюто с тоя изглед като таблет. Не те ангажирам с мойто мнение, но лично на мен не ми допада въпреки, че е доста евтин, а пък е 1гб рам, 8 г ром и е по-бързичък от хуавея и йеза.
П.П.: Разочаровах се и от това, че ми се падна дефектна бройка - не зареждаше батерията и току го върнах след като му падна батерията.
П.П.2: При работа с две карти батерията пада доста по-бързо отколкото с една, просто в момент на idle не гаси радиото, а непрекъснато превключва ту на едната карта, ту на другата. Това определено дава доста по-малко издръжливост и е в комбинация с неудобството, че по време на ползване на едната карта другата е OFF. Направо им се чудя на китайците толкова ли нямат къде да сложат още едно радио ?!
П.П.: Разочаровах се и от това, че ми се падна дефектна бройка - не зареждаше батерията и току го върнах след като му падна батерията.
П.П.2: При работа с две карти батерията пада доста по-бързо отколкото с една, просто в момент на idle не гаси радиото, а непрекъснато превключва ту на едната карта, ту на другата. Това определено дава доста по-малко издръжливост и е в комбинация с неудобството, че по време на ползване на едната карта другата е OFF. Направо им се чудя на китайците толкова ли нямат къде да сложат още едно радио ?!
Последна промяна от azrod на Пет 13 мар 2015 10:30, променено общо 1 път.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Колега в предишната тема писах че в момента по-добър телефон от Майкрософт Лумиа 535 за цената от 209лв в ЕМАГ без договор ....едва ли ще намериш...На подобна цена по-добър телефон с този скъп долар вече не можеш да намериш дори ако пазаруваш директно от Китай без ДДС ...да не говори че най-малко гаранцията е ограничена....
Аз не знам да има съвременен телефон с два радиомодула....
Всичко е свързно с ограниченоето за радиоизлъчване облъчване или кой като го иска ...тъй наречения САР
Всички телефони с две сим карти работят по един и същ начин.
Аз не знам да има съвременен телефон с два радиомодула....
Всичко е свързно с ограниченоето за радиоизлъчване облъчване или кой като го иска ...тъй наречения САР
Всички телефони с две сим карти работят по един и същ начин.
Последна промяна от silent на Пет 13 мар 2015 11:37, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бях пред дилемата
2. Sony Xperia E4
или
4. Lenovo A536
Сонито има по добър дисплей (IPS) с по добра резолюция и недраскащо се покритие и избрах него.
Също и по голяма батерия. След два дни разцъкване изглежда доста добър и бърз.
2. Sony Xperia E4
или
4. Lenovo A536
Сонито има по добър дисплей (IPS) с по добра резолюция и недраскащо се покритие и избрах него.
Също и по голяма батерия. След два дни разцъкване изглежда доста добър и бърз.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Повече мнения мога да изкажа за HTC Desire 310 и Lenovo A536, които се ползват от сестра ми и приятелката ми. Като цяло добре се държат за ежедневна работа(телефония, мейл, чат, и броузване). Камерата и на двата не е нещо кой знае какво(субективно мое мнение), но с външни програмки от маркета се подобряват нещата. Единствения недостатък на HTC-то е че е с 4гб памет, а част от програмите не дават възможност да ги местиш на външната карта памет и като се понапълни почва да бави малко. Това се сещам за момента.
Относно Microsoft Lumia 535 dual - приятел си купи такъв и каза, че не би се върнал на Андроид повече. Повече подробности не мога да дам за него.
Относно Microsoft Lumia 535 dual - приятел си купи такъв и каза, че не би се върнал на Андроид повече. Повече подробности не мога да дам за него.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Това с избора на телефон е много индивидуално, зависи от навиците на ползване.
За мен съвременния телефон не е просто "за да врътвам по една шайба"
(за по-младите колеги: старите телефони, преди мобифоните дори, толкова стари
имаха един кръг с дупки колкото са цифрите от 0 до 9 и този кръг се въртеше при набиране).
За мен това е и флашка, където да си качвам каквото си искам, това е и устройство, на което разглеждам техническа документация, която съм качил от компа си, и която да мога да сваля на кой да е комп.
Заради тези причини не бих си взел ябълка, дори и да не е нахапана, не бих си взел също и Win, освен ако не са го направили по-free с последните версии. Това за да мога да си прехвърля най-обикновен файл от комп да се налага да слагам itune или каквото там -туне трябва не е за мен. Или пък за тон на звънене да може да си сложиш единствено каквото дограмаджиите са казали, една MP3 да не може
.
За мен съвременния телефон не е просто "за да врътвам по една шайба"

За мен това е и флашка, където да си качвам каквото си искам, това е и устройство, на което разглеждам техническа документация, която съм качил от компа си, и която да мога да сваля на кой да е комп.
Заради тези причини не бих си взел ябълка, дори и да не е нахапана, не бих си взел също и Win, освен ако не са го направили по-free с последните версии. Това за да мога да си прехвърля най-обикновен файл от комп да се налага да слагам itune или каквото там -туне трябва не е за мен. Или пък за тон на звънене да може да си сложиш единствено каквото дограмаджиите са казали, една MP3 да не може

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
И аз бях пред същата дилема, какъв телефон да си взема, взех си даже употребяван Samsung Galaxy Note 2 7100 и бях много доволен докато не видях, че имало две много малки драскотини на екрана който започнаха да ми вадят очите и го продадох, после пак се опитах да си купя такъв и се оказа с още повече драскотини по екрана и не го взех и най-накрая се ядосах и си купих чисто нов Samsung Galaxy Note 3 N7505 и за сега съм много много доволен. Телефона е съпер газарски :) но е и доста пари де 530 лв. го взех от нета от една варненска фирма. Много внимавай, ако е нов трябва да си има гаранция и касова бележка, която пази недаи си боже ако нещо стане.
В процеса на търсене какъв да си взема прочетох много негативни мнения за Microsoft Lumia 535 dual, тъчовете им не работели както трябва, дори от Microsoft си признали проблема!
В процеса на търсене какъв да си взема прочетох много негативни мнения за Microsoft Lumia 535 dual, тъчовете им не работели както трябва, дори от Microsoft си признали проблема!
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи си лумия,ако искаш да ти държи батерията,и да не ти зацикла телефона.Имам при мен една такава за тест вече две седмици,никакъв проблем.
Другото от изброените,леново е добро,само малко трябва да свикнеш с екрана.Малко куцо се държи с тъч-а.
Наистина нокиа в случая за избор,е най-доброто.
Другото от изброените,леново е добро,само малко трябва да свикнеш с екрана.Малко куцо се държи с тъч-а.
Наистина нокиа в случая за избор,е най-доброто.
- DidoMk4
- Автомобил: Golf 4 TDI 110hp
- Двигател: 1999 AHF
А какво ще кажеш за LG G2. Малко по-скъп е около 400лв. в зависимост от къде го купуваш, но батерията е супер: държи до 4-5 дена в нормален режим на ползване , камерата е супер, бърз процесор и много готини вградени приложения . 

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Какво значи малко куцо, забива ли ? Аз съм пред същата питанка за двата телефона.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Не забива, но като че ли не е толкова чувствителен, но се свиква.
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подкрепям колегата azrod - супер грозно ми изглежда и на мен менюто на Лумия-та. А и андроида си е за предпочитане пред джам 8. Аз бих избрал Сони-то, плюс това най-много ми допада и като визия на менюто.
- yobremove
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.9 AHF
Ползвам Lumia 535 с една сим карта. Много добър, много бърз и ако не играеш игри батерията кара няколко дни.
С тъча има лек проблем с чувствителността, но ако го вземеш задължително изключваш "екранна лупа" от настройки.
Очаква се ъпдейт от майкрософт, с който битрябвало да се реши този проблем.
И да знаеш, че нито един андроид няма да работи толкова бързо със същите характеристики. По трудно ще свикнеш да работиш с уиндоус, но пък е по функционален.
С тъча има лек проблем с чувствителността, но ако го вземеш задължително изключваш "екранна лупа" от настройки.
Очаква се ъпдейт от майкрософт, с който битрябвало да се реши този проблем.
И да знаеш, че нито един андроид няма да работи толкова бързо със същите характеристики. По трудно ще свикнеш да работиш с уиндоус, но пък е по функционален.
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
сега съм с лумиа 800 и самсунг с5 мини. искам да сменя нокиата щото малко кара батерията и ми е доста сложна чесно казано след като имам и андроид. ако новата нокиа е добра да зема нея, ако ли не да зимам пак андроида!???
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Имам една Nokia500 архивна, даже до скоро я носех за втори телефон (един на Мен-тел и другия на Жица-ком
, обаче ми омръзна тая глупост ). Това наистина е телефон, който забравям кога съм го зареждал. Той ми беше само за говорене и честно изкарва повече от седмица
.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”