Предложете бойлер

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Предложете бойлер

Мнениеот dontaskdontsay » Чет 02 апр 2015 21:07

Здравейте колеги, предстои ми покупка на 150л бойлер но нямам идея към коя барка да се насоча.
Чувам че на шишков са добри ама изолацията им малко куцала. Преди години брах ядове с един Елдом които го връщах 3 пъти за рекламация с един и същ дефект.

Бойлера ще е с 1 серпентина.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Re: Предложете бойлер

Мнениеот Росен2 » Чет 02 апр 2015 21:26

Аз си купих онзи ден новия модел на Елдом -Еврика,със сухите агреватели,щото нашата вода е силно варовита и демек с новата технология съм щял да избегна натрупването на котлен камък.Заболяха ме очите да чета преди това два дена в нета отзиви и рецензии,и положителните мнения за Елдома надделяваха почти навсякъде.
Моя е с две степени,докато почти всички останали са само с една максимална.Аз исках да ми загрява бавно нощем.Та ако изгори единия нагревател другия остава и спасява положеието.По тоя начин събира по малко котлен камък.Има и аноден тестер,който демек допълнително пазел.
Имам го от седмица и засега нищо не мога да кажа.За около час време на пълен режим водата става за едно къпане,но по динамично без глезотии.
Стария ми беше също Елдом и изкара десетилетия.Още е със здрав водосъдържател,но отдолу го хвана ръждата много,протече ми на нагревателя и вместо да плащам на майстор за смяна+нагревател+фланец и гарнитура ,си купих нов.

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Чет 02 апр 2015 22:05

добри думи съм чувал за бойлери Аристон

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пет 03 апр 2015 8:07

Приятел си взе Горение.Цената като гледам не е кой знае колко по висока от Елдомските.Довелен е.Тези Атлантик- френски ала бала.Разтърси мнения и за тях.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Пет 03 апр 2015 8:37

Имам едно бойлерче 8 л. за под мивка на Шишков. Бях приятно изненадан от изолацията, защото и аз преди да го купя четох подобни писания, но като го пипна с ръка почти не се усеща топлина. Преди него имах едно бойлерче Аристон 10 л и топлината на пипане беше по-осезаема. :screwy Само че заради меката вода в София ръждата му видя сметката. Затова и си купих неръждаемо бойлерче от Шишков. Освен това бойлерите им нямат термостат и са настроени фабрично на 60 градуса, ако не се лъжа. Ползата от тая работа е, че няма да се развива легионела, както става при по-ниски температури. Единствено нагревателя ме притеснява с тази едногодишна гаранция, моята вече е на привършване. И цената, разбира се, не е от ниските, но говорим за неръждаем бойлер на който няма да се сменят аноди и прочие.
Ако избереш друга марка, Аристон имат един модел на който кожуха така е направен, че дори да олива вода по него, не влиза в капака както е при много други (капака започва да гние и текват едни ръжди). Така че зависи къде ти стои бойлера и дали се мокри от пръски. :c010

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 03 апр 2015 8:53

Останал съм с добри отзиви от 150 л бойлери на сънсистем, но те мисля са само със серпентина и мантел, монтирал съм два и хората са доволни, но и двата не са направили година ползване за да знаем колко са държачи.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 03 апр 2015 9:16

в момента съм с шишков преди това бях с елдом емайлиран който се проби мога да кажа че елдома имаше много по-добра изолация и не знам до повече ли грееше(държа на макс регулаторите) но с 120 л се къпехме четирима,а с шишков водата стига само за двама при първа възможност бих го сменил за елдом неръждаем

Потребителски аватар
tresto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tresto » Пон 06 апр 2015 18:41

tdi fen написа:в момента съм с шишков преди това бях с елдом емайлиран който се проби мога да кажа че елдома имаше много по-добра изолация и не знам до повече ли грееше(държа на макс регулаторите) но с 120 л се къпехме четирима,а с шишков водата стига само за двама при първа възможност бих го сменил за елдом неръждаем

Така и аз,кой да си взема ,кой да си взема ,всички ми викат вземи си "Шишков" ... е повече няма да направя тая грешка.
Стария ми бойлер 80 л с незнайно име и на 15 години имаше топла вода за 4-ма човека без проблем.Сега със шишковия пак 80 л.
влизам и за втори човек не стига водата. :thumb_down

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Вто 07 апр 2015 8:06

tresto написа:...всички ми викат вземи си "Шишков" ...

:mhihi Закона на Мърфи :mhihi Затва най-евтиното с възможно най-дълга гаранция. Като се чупи след гаранцията на боклука и нов :beer

Росен2

Мнениеот Росен2 » Вто 07 апр 2015 8:21

tresto написа:

Така и аз,кой да си взема ,кой да си взема ,всички ми викат вземи си "Шишков" ... е повече няма да направя тая грешка.
Стария ми бойлер 80 л с незнайно име и на 15 години имаше топла вода за 4-ма човека без проблем.Сега със шишковия пак 80 л.
влизам и за втори човек не стига водата. :thumb_down

Ако жената влезе - бойлера свършва.Иначе аз разходвам като номад в пустиня.
Къпя се бързо и динамично.С един нощен бойлер три пъти днес ще си ударя душ.Докато тя като влезе сутринта се шляпа като хипопотам и след нея остава само хлад и празнина.. :rolleyes
Струва ми се все пак обаче,че новия Елдом Еврика който взех доста по бързо свършва от стария 30 годишен ветеран,който е и доста по дебеличък от него,нищо че и двата се водят 80 литрови..

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Вто 07 апр 2015 8:24

Аз ползвам два бойлера на Шишков от години, един хоризонтален и един вертикален, къпем се 4 човека, доволен!
Когато купувате изберете да е с по голям нагревател като мощност.
Проверете термостата на колко градуса е и кога изключва, те го слагат на средата и той не затопля напълно.
Това е с цел да работи повече години!

Росен2

Мнениеот Росен2 » Вто 07 апр 2015 8:32

Миланов,с очите си да видя,че четирима (да не говорим за жени) се къпят с 80 литра вода,няма да повярвам.....Може само да се намокрят.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Вто 07 апр 2015 8:37

Росен2 написа:Миланов,с очите си да видя,че четирима (да не говорим за жени) се къпят с 80 литра вода,няма да повярвам.....Може само да се намокрят.

Да къпем се, но не уточних че е голям литраж и в мазето на къщата!
А има вода и за кухнята!

Целта ми беше да си проверите под капака термостата... е който разбира да не ви дръне тока!

Росен2

Мнениеот Росен2 » Вто 07 апр 2015 8:41

Значи забравих да доуточня - може и четирима да се изкъпят с 80 литра в рамките на деня,но трябва да има интервали в които бойлера да е включен и да донагрява след всеки един от тях.Тогава обаче месечната сметка за ток няма хич да ви хареса :banghead

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 07 апр 2015 11:04

Това колко човека могат да се изкъпят един след друг с 80л. бойлер е крайно субективно нещо,някой се къпят с вряла вода по 15 мин. други с хладка по 5,така че да се правят генерални изводи е смешно :a045 Иначе по темата ние имаме 7 елдомски бойлера /3 в къщата с три домакинства и 4 в курортни апартаменти/ които са в експлоатация от 4 до 7 години и засега да чукна на дърво не се е налагал ремонт. Вярно че курортните се ползват 4 месеца в годината но през тези 4 месеца дето се вика нагряват нон-стоп :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”