Грес за перфоратор ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Грес за перфоратор ?

Мнениеот levonik » Пет 20 апр 2007 19:33

Здравейте!
Честита изборна кампания!
Чел съм при нас много полезни теми за масла, но не попаднах и с търсачката на нещо полезно за греста.
Не ме разбирайте неправелно - няма връзка с изборите.
Ако си спомняте, си купих перфоратор. В инстукцията му пише, че след работа с него се пълни едно резервоарче с грес. Дадената в комплекта е някаква, а и свърши.
Съзнавам че мазането е много важно срещу износване и загряване, а грее.
Моля помагайте!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 20 апр 2007 19:44

незнам какъв е перфоратора....но съм ползвал много добра грес-в опаковка като дезодорант и се пръска, но не е съвсем течна.......поне на мен ми свърши перфектна работа.....

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Пет 20 апр 2007 20:17

Марка, цена, координати?

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пет 20 апр 2007 20:46

скоро си купувах на бош специално за перфоратор с големината на паста за зъби 8-9 лв беше .

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пет 20 апр 2007 21:21

в нашата фирма за всички перфоратори използваме автомобилна грес, някаква украинска пакетирана в българия, имаме и грес на метабо но няма никаква особенна разлика, аз работя с макита и в момента на ден пробивам по над 300 дупки по тавани и перфоратора работи като пушка.
по принцип използвам греста като я намзвам по свредлото с което ще дупча но гледам да не прекалява че задръствам буталния механизъм :)

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Съб 21 апр 2007 18:55

А има ли марки грес, които се използват и при автомобилите. Аз имам някакви остатъци от моята младост, когато правехме по две ТО на година- лагери, въжета и подобни. Мисля, че беше Литол.
Майстора ми работеше с и естествено хвалеше грес Шел, та за това питам има ли разлика или всичко е като във вица с арменския коняк и Радио Ереван:
На изложение в Париж коняк 5 звезди не взема нищо, а този с 3 - златен медал. Питат Радио Ереван - защо? Отговарят, че и те не знаят, защото уж от една бъчва ги наливат.

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Съб 21 апр 2007 19:32

нямам спомени как се казва греста (име, производител и т.н.) само знам че е украинска и я пакетират тук. инструментите са ни в банско и най рано другата събота мога да ти кажа как се казва, направило ми е впечатление че греста на макита и метабо е с малко по рядка консистенция от тази която ние ползваме, но пак казвам украинската грес по нищо не отстъпва на другата

Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koko26 » Съб 21 апр 2007 20:13

Колега кажи първо какъв ти е перфоратора, за да ти кажа с каква грес работи. Но грес се добавя или се сменя когато машината отиде на ремонт. Без да я отвориш нямя как да я смажеш, а ако перфоратора е някакво китайско менте можеш да му сложиш каквото и да е. За бълагарските перфоратори греста я пройзвежда Шел. :wink:

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Съб 21 апр 2007 22:17

предполагам (понеже ние така го правим) слага се греста на самото свредло преди да се започне работа. мойта макита е на 3 години и досега в сервиз не е влизала а е издупчила безчет дупки :) само миналата седмица са над 2000. иначе с тази украинска автогрес сме от близо 2 години и всички машини си работят безотказно без значение от марката - крез, макита, хитачи, хилти или метабо

Потребителски аватар
Koko26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Koko26 » Нед 22 апр 2007 7:29

Грес може да се слага на инструмента за да смаже междинният ударник, което е добре. Но удара не идва от него, а от буталото и цилиндъра, щом твойте машини не са ходили на ремонт толкова време значи ги експлоатирате правилно. Само един съвет когато дупчиш с перфоратор не го натискай, а само го придържай. :wink:

Потребителски аватар
levonik

Мнениеот levonik » Нед 22 апр 2007 10:38

RAIDER RD-HD07 rotari hamer произведено уж от euromaster bg, закупено от Бриколаж. В инструкцията е написано че се маже преди поставяне задния край на свредлото, а отгоре има отвинтваща се капачка откриваща отвор. След работа там трябва на се натъпква с грес. Оригиналната грес беше един напръстник, без надпис, а никъде в инструкцията не пишат каква се използва. Това ми е затруднението.
Разсъждавам, че щом вече маслата не се пресичат при смесване, същата съвместимост би трябвало да има и при греста.Ама знае ли човек?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: ГРЕС

Мнениеот ktamen » Вто 19 май 2015 0:11

Ще изровя от дълбокия архив тази тема да попитам и аз с каква грес да си напълня перфоратора - син Бош. 100лв за оригинална грес не ми се дават.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Грес за перфоратор ?

Мнениеот kris11 » Вто 19 май 2015 10:58

оригиналната трябва да има наименование, цифри.Оттам сравнение по параметри с друга.
ОФФ и мен ме интересува , но нямам данни каква е била оригиналната.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 19 май 2015 12:35

Помолих един познат също да поразпита. Той питал в един доста надежден сервиз. Казали му, че използват някаква руска грес. 20лв за 3кг, имало и малки разфасовки. Като знам колко добре работят ремонтирани от тях машини съм сигурен, че греста е отлична. Като разбера каква конкретно е тази грес пак ще пиша, но май няма да е скоро.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 19 май 2015 13:20

попитайте тук: http://www.merkury-bg.biz/Index.htm
имат доста видове грес.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”