Програма за преименуване на файлове?
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Програма за преименуване на файлове?
Здравейте,търся програма за преименуване на файлове/песни!Купих си дигитален чейнджър за автомобила и сега песните трябва да започват с 001,002,003.... за да ги чете!Не ми се занимава да сменям името на всяка едан песен!Пробвах с няколко,но не се получава!Ако някой знае как да помогне,няма да му се разсърдя да сподели!
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Програма за преименуване на файлове?
Irfanview или XnView - търси през десния клик
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Аз си ги преименувам manual, на пръв поглед изглежда бавно, но реално за 10 мин можеш да начаткаш над 100 песни, толко да нямаш 10 мин 

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
XnView наистина е супер. Всъщност XnConvert е още по-. Не знам дали може да преименува, но може да преоразмериш и обработиш 100 снимки на камара.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Приемам, че си на Windows. Ако ти трябва за Юникс подобна система пиши и ще добавя друг пример.
Отваряш един текстов редактор като Notepad например и пействаш това:
Записваш файла в директорията с музиката като файл с разширение .bat. Ако са много песните ги раздели по папки според броят който ти е нужен и копирай този скрипт във всички папки. След това двоен клик върху файла ще се зареди набързо черният екран докато преименува файловете. Този скрипт ще ти преименува файловете на 001_imeto.mp3, 002_imeto.mp3 и т.н.
Отваряш един текстов редактор като Notepad например и пействаш това:
Код: Избери всички
setlocal enabledelayedexpansion
set n=1
for %%a in (*.mp3) do (
if !n! lss 10 (
ren "%%a" "00!n!_%%a"
) else (
if !n! lss 100 (
ren "%%a" "0!n!_%%a"
) else (
if !n! geq 100 (
ren "%%a" "!n!_%%a"
)
)
)
set /a n+=1
)
Записваш файла в директорията с музиката като файл с разширение .bat. Ако са много песните ги раздели по папки според броят който ти е нужен и копирай този скрипт във всички папки. След това двоен клик върху файла ще се зареди набързо черният екран докато преименува файловете. Този скрипт ще ти преименува файловете на 001_imeto.mp3, 002_imeto.mp3 и т.н.
Последна промяна от nurv на Вто 30 юни 2015 12:41, променено общо 6 пъти.
- zografski
На него му трябват с 001(т.е. да изписва и водещите нули) и т.н. да е поредицата! Предполагам ако в скрипта се промени set a=1 с a=001 и отдолу set/a a+=1, би трябвало да стане вече желаното?
Едит: не става така, трябва да се напише по друг начин скрипта, за да добавя нужните водещи нули до трицифрено число, инак променя само 1вата песен на 001 и после продължават с ,2,3,4 и т.н., другия минус, е че не оставя името на песента, а прави името само на номера, което е малко гадно, трябва да оставя името. Ако може колегата да коригира скриптчето и ще стане супер

Едит: не става така, трябва да се напише по друг начин скрипта, за да добавя нужните водещи нули до трицифрено число, инак променя само 1вата песен на 001 и после продължават с ,2,3,4 и т.н., другия минус, е че не оставя името на песента, а прави името само на номера, което е малко гадно, трябва да оставя името. Ако може колегата да коригира скриптчето и ще стане супер

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Копирах друг скрипт. Пробвай него и кажи дали бачка.
- zografski
Това вече бачка перфектно!!!
Аз до сега си ги rename-вах ръчно, но този .bat определено ще ми е доста полезен, много благодаря!

Аз до сега си ги rename-вах ръчно, но този .bat определено ще ми е доста полезен, много благодаря!

- HOMEP OCEM
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сигурен ли си че трябва песните да са 001, 002...
При мен само папките трябва да са CD01, CD02, а песните в папките както са си
При мен само папките трябва да са CD01, CD02, а песните в папките както са си
Последна промяна от HOMEP OCEM на Вто 30 юни 2015 13:55, променено общо 1 път.
- niko_2317
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:Здравейте,търся програма за преименуване на файлове/песни!Купих си дигитален чейнджър за автомобила и сега песните трябва да започват с 001,002,003.... за да ги чете!Не ми се занимава да сменям името на всяка едан песен!Пробвах с няколко,но не се получава!Ако някой знае как да помогне,няма да му се разсърдя да сподели!
Това е глупост!
Няма такова нещо,просто ти трябва свястна флашка.Тия 8gb и нагоре ги забрави!
Аз съм с 1Gb SD card,и нямам такива проблеми (истински кингстън-има значение...не е от китайските).
Другото което е,на картата да няма друго освен 6-те папки...
CD01
CD02
CD03
CD04
CD05
CD06
С MFD ли си,или с Gamma5 (пиши ми на лично).
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
niko_2317 написа:"истински кингстън-има значение...не е от китайските"
:)
Истинският кингстън американски ли е? Ако има някакво значение от "истинския кингстън" това може да е малък размер => FAT16.
- zografski
Абе у RTFM-то си пише с 001, а името на дисковете с CD01,02 и т.н. Реално сиг ще го прочете и без, но на RTFM-то пише така и аз лично си ги преименувам. Инак за инфо съм yatour или нещо такова, a CD-то е:

Flash-ката трябва да е FAT32, ако е форматирана като NTFS, няма да тръгне нито 1 песен от флашка, изтествано!
niko_2317 - колега при мен няма проблем и до CD10 да са, така че всеки плеър е различен, а също и самите имитатори на cd changer_и! И аз съм пробвал без да ги преименувам, но не ми чете всички песни, отделно по-този начин не можеш да ги подредиш, не знам ти с какъв плеър си, но лично на моя няма как да покажа имената на песните, но реално на някои може и това да ти го показва на диспея на плеъра, но като не ти ги показва песните, по-добре да си ги знаеш под номер, от колкото да ти тръгват всеки път рандом или поне за мен е по-добре да знам коя песен, коя е!

Flash-ката трябва да е FAT32, ако е форматирана като NTFS, няма да тръгне нито 1 песен от флашка, изтествано!
niko_2317 - колега при мен няма проблем и до CD10 да са, така че всеки плеър е различен, а също и самите имитатори на cd changer_и! И аз съм пробвал без да ги преименувам, но не ми чете всички песни, отделно по-този начин не можеш да ги подредиш, не знам ти с какъв плеър си, но лично на моя няма как да покажа имената на песните, но реално на някои може и това да ти го показва на диспея на плеъра, но като не ти ги показва песните, по-добре да си ги знаеш под номер, от колкото да ти тръгват всеки път рандом или поне за мен е по-добре да знам коя песен, коя е!
- niko_2317
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да сте ме охранили целият форум,имам известно количество Yatour и знам горе долу какво говоря!
За мен това си е кофти флашка!Има такива който си компресират информацията и после при сваляне (съответно четене),се губи информация!Такова нещо като теб ми е споделял само един човек със MFD на ауди.
Иначе на MCD монтирах съвсем на скоро и нямаше никакви проблеми с прочитането от мойта 1gb кингсън SD card!
Случвало ми се е и друго,на Tuareg 2004 с навигация МФД-2,SD card 8gb kington чете 1-2 месеца и спира...Устройството каза се прецака.Отивам с "великата си sd card 1gb",никакъв проблем...устройството работи!
Имам и други клиенти,Yatour за Pioneer."Е съжалявам човек купих 3 флашки от различни магазини,и все скъпи и различни гигабайти и не тръгва и не тръгва тази пущина...".Идва при мен устройството,работи си.(не знам какви боклуци внасят и от къде).
Имам една 8GB kingston Flash-ка,изпратена като бонус.Не знам какви скорости има на четене и писане,взех един плеър JVC.
Е от 5 флашки,само тази прочете песните и ги плейва.Ще почна да внасям вече явно и флашки....
Иначе още пройзводител го е написъл,до 8гб Sd card и USB памети.Като не се подържат всички марки и модели 8гб,само на определени фирми!!!
За мен това си е кофти флашка!Има такива който си компресират информацията и после при сваляне (съответно четене),се губи информация!Такова нещо като теб ми е споделял само един човек със MFD на ауди.
Иначе на MCD монтирах съвсем на скоро и нямаше никакви проблеми с прочитането от мойта 1gb кингсън SD card!
Случвало ми се е и друго,на Tuareg 2004 с навигация МФД-2,SD card 8gb kington чете 1-2 месеца и спира...Устройството каза се прецака.Отивам с "великата си sd card 1gb",никакъв проблем...устройството работи!
Имам и други клиенти,Yatour за Pioneer."Е съжалявам човек купих 3 флашки от различни магазини,и все скъпи и различни гигабайти и не тръгва и не тръгва тази пущина...".Идва при мен устройството,работи си.(не знам какви боклуци внасят и от къде).
Имам една 8GB kingston Flash-ка,изпратена като бонус.Не знам какви скорости има на четене и писане,взех един плеър JVC.
Е от 5 флашки,само тази прочете песните и ги плейва.Ще почна да внасям вече явно и флашки....

Иначе още пройзводител го е написъл,до 8гб Sd card и USB памети.Като не се подържат всички марки и модели 8гб,само на определени фирми!!!
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Преименувах песните с програмата XnView!Песните съм ги преименувал,защото така пишеше в ръководството!Сега пробвах да ги пусна без номер отпред и не става!
Досега ползвах флшка 2ГБ и само за тест бях записал в 6 папки по 8-9 песни!Сега записах 6 папки във флашка 8ГБ и не иска да тръгне нищо,форматирах флашката във FAT32 и пак не тръгва!Сложих песните в малката флашка и там ги прочита,но пък не ги пуска по ред на номерата а разбъркано,като постоянно ми изписва на дисплея Random!Как мога да изклщча тази функция?
Edit:Това с разбъркването го оправих!Но от голямата флашка не иска да ги прочете,само от малката!
Досега ползвах флшка 2ГБ и само за тест бях записал в 6 папки по 8-9 песни!Сега записах 6 папки във флашка 8ГБ и не иска да тръгне нищо,форматирах флашката във FAT32 и пак не тръгва!Сложих песните в малката флашка и там ги прочита,но пък не ги пуска по ред на номерата а разбъркано,като постоянно ми изписва на дисплея Random!Как мога да изклщча тази функция?
Edit:Това с разбъркването го оправих!Но от голямата флашка не иска да ги прочете,само от малката!
- zografski
Е като имаш толкова много и пишеш какво е написал производителя, не прочете ли RTFM-то? Там много точно и ясно си пише как да се преименуват песните, прав ли съм? Аз я имам същата чикия като тия и ти казвам, че на упътването си пише, а пък вече кой как иска да си ги слага! Също така мойта флашка си е 8гб (Toshiba) и както казах няма проблем, ноо навигациява не ми показва имената, и когато не са подредени, никога не можеш да разбереш на коя песен си ако не започне, а това е много неудобно ако искаш да си пуснеш точно определена песен! Интересно ми е тогава как процедираш? Цъкаш песен по песен 100 песни, за да я намериш?? Саааа каквото и да ми говориш, както казах в упътването или RTFM (ако не знаеш какво е) си пише много точно и ясно и за CD-тата как трябва да са наименовани и песните! Повече няма да пиша и да се повтарям... те са си го написали хората ама кой да чете, ако трябва да го снимам от книжката на yatoyur-а, за да ми повярваш??? А тва че си има менте флашки е др въпрос, отделен от това за което ставаше дума! А на тия дето не им тръгват, вероятно не са им форматирани устройствата във формат FAT32, както казах ако са на NTFS, както повечето идват по подразбиране, няма да им тръгне нищо, нито на 1GB, нито на 10GB флашка... Като им ги продаваш, няма да е лошо да им споделяш и тази информация, защото те явно не знаят и си мисля, че проблемът е в устройството, а то явно не е! В интерес на истината не си спомям в упътването дали пише, че трябва да са форматирани във FAT32, но лично при мен във формат NTFS не става нищо, като бодна флашката и само сърчва, но все едно нищо не намира.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”