моля за съвет-рутер за online gaming

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

моля за съвет-рутер за online gaming

Мнениеот DimitarBT » Пет 03 юли 2015 22:03

Здравейте на всички.Моля по-разбиращите от такива техники да ми препоръчат някакъв рутер.Играя си тука една игричка онлайн и със сегашния ми рутер предоставен ми от интернет доставчика ми имам главоболия.Постоянно забива,някакъв супер лаг се получава и такивати ми работи.Препоръчайте ми що-годе читав рутер.Тенкю

Потребителски аватар
bobovo
Автомобил:
Двигател:

Re: моля за съвет-рутер за online gaming

Мнениеот bobovo » Пет 03 юли 2015 22:58

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 03 юли 2015 23:21

Всякакъв ТЪПЛинк би трябвало да работи стабилно. Цена - евтинийка. За 30-50лв :smile

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Пет 03 юли 2015 23:35

bobovo написа:Аз съм с такъв и съм много доволен:
http://m.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-300mbps-tp-link-tl-wr841n/pd/E75V7BBBM/?ref=vp_ap_vis_vp_ap_cmd_center-1_1

Със същия съм само,че е с една антена.Но най-вероятно и по параметри ще се различават.И аз го гледах този...и парите са му доби.Но нека събера още малко мнения.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 04 юли 2015 6:20

Безпредметно е да сменяш 740Н със 741 с две антени. Сигурно ли е, че проблемът е в рутера, а не в доставчика ти, примерно?
Другото, което можеш да направиш е да му обновиш firmware, виж в гоогле мисля я има описана процедурата за ТП-линк, даже и картинки имаше, ако не се лъжа.

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Съб 04 юли 2015 7:17

firmware е обновен.Ами разправял съм е и с доставчика.Твърдят,че до рутера всичко е наред.Все пак този рутер е можеби на над 3 години.Не знам...ако трябва ще дам малко повече пари за свестен рутер...ама идея си нямам какъв... :gruebel

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 04 юли 2015 7:34

Закачи директно без рутера ПЦ-то, на което играеш - т.е. по кабел. Виж как е положението. Чак тогава мисли за други варианти. Ако има технически проблем, ако ще и 5 рутера да си купиш, все тая.

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Съб 04 юли 2015 7:37

Това мисля, да направя.Пък да видим какво ще излезе.
Ще помоля темата да остане още малко отворена

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 04 юли 2015 7:47

До момента сме изписали една страница, а още не е станало ясно как точно се ползва нета след рутера - по жица, по ви-фи, в другата стая, в същата стая, в блок с още 20 мрежи, които се виждат в ефира и т.н. Колега, за да не си пишем до утре и да си разпъваме локуми е по-добре да синтезираш всичката информация и факти, които си забелязал, че да може с по-малко амортизация на клавиатурата да дадем някаква, макар и дистанционна, диагноза на проблема. Щото аз, видиш ли, искам да ти помогна, ама се нервя, като някой ми снася на час по лъжичка информацията, която е нужна, все едно му се свиди или е някаква тайна.

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Съб 04 юли 2015 8:25

Добре.Съгласен съм.Но все пак е форум не онлайн чат.
Рутера се ползва главно чрез wi-fi.Кабела на доставчика влиза в него и от там нататък няма жица.Преди около месец като почна да прави такива лагове и забиваници го носих на доставчика да го погледне.Казаха,че софтуерът му е остарял и са го обновили.Ефект нямаше.Викам си добре...ще купя някакъв рутер на своя глава пък ще видим.Взех някакъв асус от техномаркет за мисля,че беше 40 лв.Нещата станаха още по-зле.Айде държеше някакъв пинг от порядъка на 30-50мс.Но с торентите беше някакъв ад.Махнах го и си сложих пак стария.И до ден днешен съм си с него.Друго ми направи впечатление,че когато вържа телефона към рутера и пусна гоогле мапс-рутера се предава тотално.Рестартирва се,като доде мрежа-пак се рестартирва.Това го прави и като пусна от тубата примерно някой клип в HD формат.Обикновенно,когато играя вечер онлайн съм вързан само аз към рутера....а иначе през дена 1-2 компа и 1-2 телефона....но рядко се случва всичките да са закачени на веднъж.Ами....друго не се сещам.Благодаря за търпението и разбирането...
п.п. Просто не искам да взема някакъв рутер(ако разбера,че е в него проблема) с една камара неща,дето няма да ги ползвам.Искам да има добро покритие макар,че е на 3 метра от мен и стабилна връзка без лагове.
Примерно този -http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-n-tp-link-tl-wdr3600/pd/EHJ2KBBBM/

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 04 юли 2015 20:56

Какъвто и рутер да сложиш....все ще ти се реже от скоростта щом си по WI-FI :deal
Така че като играеш, пускаш една жица от рутера и си ти. :c010

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Съб 04 юли 2015 22:35

Колко да му пада скоростта по Wi-Fi с някой 802.11n рутър, който има скорост от 150 до 300 мегабита в секунда, едва ли доставчика му дава толкова. Проблема не е толкова в средата на пренос, колкото в пропускателната способност на самия рутър, но при евтините устройства това не съм го виждал в спецификациите. Както са предложили колегите се взема един TP-Link, оказаха се корави кучета, ъпдейтва се фърмуера и би трябвало да няма проблем. На такъв у нас са 2 телевизора, два копма и 2-3 мобилни устройства, играя си на танкчета онлайн съвсем спокойно.

Потребителски аватар
DimitarBT
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Съб 04 юли 2015 23:25

Днес разбрах,че компа ми поддържа новия AC стандарт.Всеки ми казва,че ще има коренна разлика.Та ще вземам сега такъв рутер да видя какво ще стане.

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 05 юли 2015 6:49

DundyTheCroc написа:..............Проблема не е толкова в средата на пренос, ..................

Напротив....всичко има значение, включително и средата на пренос. Ако доставчика ти доставя примерно 50мб , а ти ако си джиткаш по WIFI през 3 бетонни стени, скоростта ще ти е драстично намалена.
Я колегата да се закачи с компа директно на кабела на доставчика и да пусне един спеедтест. След това да пробва с рутера и сам ще си направи изводите къде му е проблема.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 05 юли 2015 7:31

Щом е пробвал с друг рутер и работата е същата... не ще да е точно в рутера проблемацията. А щом компът поддържа ac-стандарт - вземай един ТП-линк Archer и мачкай на 5Гхз - ефирът е доста по-чист, понеже почти всички рутери карат на 2.4. Но преди да правиш тези упражнения направи следните неща:
1. Опитай с кабела от доставчика директно без да ползваш рутер.
2. Опитай през рутера, но с кабел към лаптопа.
Като направиш тези две проби и дадеш резултати ще ти кажем по-натам...
ДъндиКрокодила - при wi-fi ефира (разбирай останалите устройства, които лъчат на същата честота) и разстоянието от компа до рутера (което включва стени, коридори, врати, прозорци и т.н.)са от особено голяма важност за продуктивността на wi-fi връзката между двете. Бил съм свидетел, как в апартамент на жилищен блок с около 100 апартамента рутерът не искаше да работи нормално на нито един от 12-те канала. Правих опити и установих, че се държи нормално само при един от 13-те, на другите имаше огромни загуби на пакети и респективно супер ниска скорост при браузване, ако изобщо 1-2мбит/сек може да се счете за такава. Лаптопът откриваше около 39 мрежи в тоя случай, който описах, а рутерът беше на 2 метра разстояние от него :scare3

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”