Теч от проточен бойлер
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Теч от проточен бойлер
Въпросният бойлер капе от дренажното маркуче, играещо роля на възвратен клапан. Носих го на техник и той каза, че това не е бойлер под налягане и че не може да се ползва като такъв, затова тече, а този бойлер е точно под налягане и се е ползвал 2 години като такъв и е нямало проблеми. Според мен не му се занимаваше. Уплътнението при пружинката, играещо ролята на възвратен клапан е здраво. Бойлерът си се включва и изключва нормално. Явно вдига някакво налягане, за да капе от там , но не мога да разбера защо. Какво друго мога да проверя?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Теч от проточен бойлер
Не съм много сигурен, че е бойлер под налягане. Но по принцип щом капе е добре, значи освобождава налягането, за да не се сцепи
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
За конкретния модел не зная, но принципно проточен бойлер не е предвиден чисто механически да работи под налягане. Понякога резервоарите им са пластмасови.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Има проточни, които работят под налягане. Дали този е такъв - нямам представа.
Нямам представа и кво е тва дренажно маркуче и за кво се бори. В нашто село в бойлерите няма дренажни маркучета. В тази връзка нямаше да е зле да му снимаш карантията на бойлера, а не лъскавата кутия.
Нямам представа и кво е тва дренажно маркуче и за кво се бори. В нашто село в бойлерите няма дренажни маркучета. В тази връзка нямаше да е зле да му снимаш карантията на бойлера, а не лъскавата кутия.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
ktamen написа:В тази връзка нямаше да е зле да му снимаш карантията на бойлера, а не лъскавата кутия.
Тя снимката е от сайта на Теси
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Теси Гейзер ли е това, 7 киловата, как да не е под налягане, имам такъв за резерва като спрат топлата вода. Смени техника и пробвай пак с клапана, доколкото знам протичат и от високо налягане по тръбата и се слага редуктор.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Когато е под налягане клапан избива от повишено налягане вьв водопровода.Питай във ВИК какво е налагането в квартала .Над 7,5 бара клапана протича.
DundyTheCroc написа:Теси Гейзер ли е това, 7 киловата
Тия от Теси къде предвиждат да се монтира в домашни условия уред 7kW? С 2 контакта или специална инсталация?
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Какво чудно има? И аз имам 7кВт Теси. В банята съм го закачил.
Иди в някой магазин и разгледай проточните бойлери.
И ще ти се изясни в кой контакт се включват.
Иди в някой магазин и разгледай проточните бойлери.
И ще ти се изясни в кой контакт се включват.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
gergeto написа:Когато е под налягане клапан избива от повишено налягане вьв водопровода.Питай във ВИК какво е налагането в квартала .Над 7,5 бара клапана протича.
Става въпрос за къща в село, където даже ми се струва слабичко налягането. Но пък тъста ми , който ползва бойлерчето, казва, че от известно време е по силно налягането, та може и от това да е. Смятам първо да сменя клапанчето, намерих го в един сайт , и да видя ще се реши ли проблема. А този техник е за

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Да им таковам и техниците...
Иначе какво странно проточен бойлер 7 киловата, иска си 6мм2 кабел, ама бачка спокойно и на 4мм2, стига да не го назорваш. Има режими 3 и 4 киловата, идеални за миене на чинии. Не се закача в контакта, за такива консумации се правят твърди връзки. Иначе 7 киловата за зимата да се къпеш е малко мъка, иска си трифазен 18-20 киловата :)
Иначе какво странно проточен бойлер 7 киловата, иска си 6мм2 кабел, ама бачка спокойно и на 4мм2, стига да не го назорваш. Има режими 3 и 4 киловата, идеални за миене на чинии. Не се закача в контакта, за такива консумации се правят твърди връзки. Иначе 7 киловата за зимата да се къпеш е малко мъка, иска си трифазен 18-20 киловата :)
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
нормално е да капе щом е под налягане и при загряването на водата и при по-високо налягане на водопровода
DundyTheCroc написа:Иначе какво странно проточен бойлер 7 киловата, иска си 6мм2 кабел, ама бачка спокойно и на 4мм2, стига да не го назорваш. Има режими 3 и 4 киловата, идеални за миене на чинии. Не се закача в контакта, за такива консумации се правят твърди връзки. Иначе 7 киловата за зимата да се къпеш е малко мъка, иска си трифазен 18-20 киловата :)
За какво ти е режим 3-4kW, след като 7 надхвърлят капацитета на инсталацията? 6kW като се включи, веднага пада бушона. Обяснения, че трябва да се пуснат нови кабели е тъп - като продаваш масов продукт би трябвало да си го съобразил с масовите ел. инсталации. Иначе е все едно да пуснат електрoуреди на 120V в Техномаркет - с пояснение, че трябва "някак" да осигурите 120V.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Виждал съм стотици жилищни инсталации. Всички са били с предпазител 40А или по-голям. Демек спокойно издържат 7кВт. Знам, че има и с 25А башон, ама само съм чувал, не съм виждал с очите си. Почти всички кабели за бойлер, които съм пускал са били 4мм2, които са достатъчни за 7кВт. И ако някой в последствие реши да слага проточен, няма да прокарва нови жици.
Теси не е монополист за проточни бойлери с подобна мощност, на българския пазар могат да се намерят поне десетина различни марки. Всъщност има монофазни и по повече киловати. И разбира се трифазни с още по-висока мощност.
Кво нередно виждаш в това
Между другото колко ампера е твоят бушон?
Теси не е монополист за проточни бойлери с подобна мощност, на българския пазар могат да се намерят поне десетина различни марки. Всъщност има монофазни и по повече киловати. И разбира се трифазни с още по-висока мощност.
Кво нередно виждаш в това

Между другото колко ампера е твоят бушон?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”