Здравейте,
Срещам много обяви за продажба на нови, неупотребявани смартфони,купувани от български оператори при подписване на договори.След това много от тях се продават по сайтовете.
Въпроса ми е кодирани ли са да работят само към съответния оператор,от който са купени.Ако са били кодирани и след това отключени от купувача се губи гаранцията,нали така?
Кодирани ли са?
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Re: Кодирани ли са?
Като си взех едно сони от един приятел телефона беше кодиран от Мтел. На *88 ми приеха молбата за код и казаха да изчакам... Аз отидох в техен офис и казаха, че ще ми го разкодират, но мацката не успя. Изпратиха ме в техния сервиз, някъде по околовръството. Оставих го там и на следващия ден беше отключен. Безплатно. На Виваком съм си взимал телефони и не са заключени.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Преди години си взех смартфон от Виваком и беше кодиран, а служителката ме уверяваше, че не е.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Всичко е много индивидуално. От мтел 99% от телефоните са кодирани, било то смартфони или обикновенни. Не са кодирани само моделите не nexus, защото при тях има изрична забрана за кодиране на устройствата от гугъл. Във Виваком до колкото знам по голямата част от дви симовите не са кодирани или е кодирана едната карта само. Моя е от виваком двусимов казаха ми, че е кодиран, но не беше. iPhone-ите на виваком не са кодирани. За теленор не съм сигурен на 100%, но мисля че са кодирани всички.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Продават се евтино, защото примерно човек си е купил вече телефон и иска определен план с много минути. Към този план върви телефон, който не е кой знае какво и реално не му трябва, но е на сметка, сравнено с цената на свободна продажба. Телефонът се взема и веднага се продава на по-ниска цена от реалната, но пак с някаква печалба. Това е стандартната схема
.
Кои са кодирани, кои- не е вече отделен въпрос.

Кои са кодирани, кои- не е вече отделен въпрос.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Ми питайте преди да ги купите.Опция преглед....слагаш картата и разбираш.Ама въпрос а.Ако ти кажем не са кодирани ще се метнеш веднага ли.Има кодирани и некодирани ама форумната врачка.....
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Глобул не си кодираха телефоните - от вече Теленор ,февруари месец взех 2 обикновенни и 1 смарт телефон и никой не беше кодиран.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В момента само ментел кодират.
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Наскоро взех Сони М4 аква от мтел, и не е кодиран, май кодират само по-евтините апарати.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”