Как се отваря зарядно за лаптоп !?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Как се отваря зарядно за лаптоп !?

Мнениеот Stivi » Чет 01 окт 2015 13:49

Куплунга на зарядното за лаптопа ми прекъсна жички,поръчах си друго кабелче,и сега въпроса е как да "разпукна" зарядното за да запоя новия кабел? С макетното ножче ли да повтарям по ръбовете докато пробия /пробвах доста пъти но не се дава/ или има някаква друга тънкост ? Или направо да режа стария кабел до някъде и да свържа жиците без да отварям зарядното ? Зарядното е от този тип Изображение

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: Как се отваря зарядно за лаптоп !?

Мнениеот mccoy » Чет 01 окт 2015 14:33

най-лесно става с ножовка, реже се там където се съединяват двете части и после овиваш с изолирбанд

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 01 окт 2015 14:38

аз отварях едно зарядно, под лепенката имаше 3 винта. Препипай лепенката дали някъде няма да хлътне и да напипаш отворчета за винтове. Пробиваш лепенката и отвиваш винт. Другия вариант е да е топла сглобка и да трябва да го понапънеш повечко между двете части докато някъде подаде.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 01 окт 2015 15:04

Прочетох някъде че има зарядни заляти вътре с някаква топлопроводима смола и като си представих как докато се мъча да го отворя взема че го прецакам или после да не се виждат жиците.... минах на варианта режи и снаждай :wink

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 01 окт 2015 15:12

ако снашдаш ниското напрежение няма проблем, но високото не е много оферта, внимавай :a045

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 01 окт 2015 15:23

Е то кабела за високото напрежение кой ще си играе да го наставя като е на куплунг и директо го сменяш !

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 01 окт 2015 15:43

Ето ти няколко варианта за отваряне:
:link

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 01 окт 2015 15:53

Мдам,ако проблема ми беше в самото захранване можех да пробвам такива инвазивни техники,но при положение че кабелчето е виновно не исках да рискувам с чук или ножовка да прецакам оригиналното и после да купувам ново :th_up

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 01 окт 2015 15:57

Цепил съм по линията на лепене на кутията с дискче б 0,5мм и ф около 30-40 мм от Дремел и с Дремел.Ако не ти трепери ръката става гладък сряз.На вторичното напрежение проводниците бяха прекъснали в гофрата веднага след кутийката. Срязване, издърпване на кабела през гофрата , като предварително обиколих около кабела вътре в гофратаж с тънък шиш. Запояване на проводниците на платката на зарядното.Залепването на кутийката който както реши.

Stivi прочети ми поста

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 01 окт 2015 16:00

Колега спокойно, правил съм го по първия начин внимателно и аз за смяна на кабел и няма проблем и после с капчица се залепя като истинско. С ножа само "подкъртваш" лепилото по капака. Опитай варианта с бензина. Предполагам и с разредител за боя ще стане леко с памуче.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 01 окт 2015 16:03

Менгеме. Леко се натиска пластмасата. Чуваш дали ще изпука, ако не, продължаваш нататъка. Не насилваш с мегемето. Взимаш отвертка - малка. Пробиваш дупчица където е снадката. След това разширяваш с по-голяма отвертка. Така на 2-3 места. След това плъзваш отвертка по снадката между двете части. Друг начин няма. Двете части са термично залепени или просто залепени. Не може да се отвори, освен със сила. Работата е пипкава. Аз съм го правил многократно. Обаче като нищо ако не внимаваш, можеш да продупчиш или счупиш някой елемент.
След това като искаш да го затвориш, лепило по ръбовете между двете части и на менгемето. Най-добре после и да се увие, ако нещо стане и се отвори въпреки лепилото, да не стане така някой да го удари тока.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 01 окт 2015 16:06

инжектопляктор написа:Обаче като нищо ако не внимаваш, можеш да продупчиш или счупиш някой елемент.

Понеже често ми се случва играх на сигурно директно с кабелчетата :wink Все пак ако някой опре до такова отваряне темата може да му свърши работа :love.vwclub

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 01 окт 2015 16:11

Правил съм го десетки пъти по метода с менгемето, но без допълнителните екстри с пробиването. Просто стискам-отпускам, стискам-отпускам и слепването малко по малко се рапуква и се отваря. Поне 20 подобни адаптори съм преправял от едно на друго напрежение. Стотоци са минали през ръцете ми, бяха "отпадък" от едни устройства които захранвахме по наш начин.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 02 окт 2015 10:34

за DC кабела няма никакъв смисъл да се отваря зарядното, просто режеш стария кабел до куплунга, махаш и онова кръглото желязо дето не го знам за какво е и правиш спайка с новия кабел, хем ще имаш по дълго кабелче, т.е по голяма мобилност.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 02 окт 2015 11:22

Stivi написа:Мдам,ако проблема ми беше в самото захранване можех да пробвам такива инвазивни техники,но при положение че кабелчето е виновно не исках да рискувам с чук или ножовка да прецакам оригиналното и после да купувам ново

Значи кабелчето не можеш да го оголиш отгоре-отгоре и да го оставиш така. Задължително се налага отваряне на зарядното, иначе нищо не си направил. Истината е, че точно на сгъвката към зарядното кабелът се прегъва интензивно и се прокъсва. Ако проблемът ти е прекъснат кабел в сгъвката до зарядното, налага се отваряне, иначе правиш временни работи. Отваря се зарядното, реже се кабела, използва се старата "гофра" - разпробивам я с бургия, за да махна остатъците от старият кабел, който е залепен в нея. Изчегърквам с отвертката. Мушкам здравото парче кабел в нея и в зарядното. Запоявам. Работата е за половин час.
К.Одаджийски написа:за DC кабела няма никакъв смисъл да се отваря зарядното

Има смисъл да се отваря. Ако е от страната на зарядното. Ако е от страната на буксата, където се включва в лаптопа - специзирал съм се и във ваденето на буксите - разглобяване и презапояването им. Спайки НЕ СЕ ПРАВЯТ. Това е многожичен кабел. Като го напънеш малко и се развива. И няма да правим грозотии я! Другият вариант е да се отреже старата букса, да се ползва нов кабел с букса поръчан от някой сайт, двете части да се снадят със запояване, а за изолация - термошлаух черен на двете жички, после изолирбанд на двете жички да са изолирани, а да покрие между двете парчета кабел - един по-голям термошлаух.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”