Как се отваря зарядно за лаптоп !?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Как се отваря зарядно за лаптоп !?
Куплунга на зарядното за лаптопа ми прекъсна жички,поръчах си друго кабелче,и сега въпроса е как да "разпукна" зарядното за да запоя новия кабел? С макетното ножче ли да повтарям по ръбовете докато пробия /пробвах доста пъти но не се дава/ или има някаква друга тънкост ? Или направо да режа стария кабел до някъде и да свържа жиците без да отварям зарядното ? Зарядното е от този тип 

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: Как се отваря зарядно за лаптоп !?
най-лесно става с ножовка, реже се там където се съединяват двете части и после овиваш с изолирбанд
аз отварях едно зарядно, под лепенката имаше 3 винта. Препипай лепенката дали някъде няма да хлътне и да напипаш отворчета за винтове. Пробиваш лепенката и отвиваш винт. Другия вариант е да е топла сглобка и да трябва да го понапънеш повечко между двете части докато някъде подаде.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Прочетох някъде че има зарядни заляти вътре с някаква топлопроводима смола и като си представих как докато се мъча да го отворя взема че го прецакам или после да не се виждат жиците.... минах на варианта режи и снаждай 

ако снашдаш ниското напрежение няма проблем, но високото не е много оферта, внимавай 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Е то кабела за високото напрежение кой ще си играе да го наставя като е на куплунг и директо го сменяш !
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Мдам,ако проблема ми беше в самото захранване можех да пробвам такива инвазивни техники,но при положение че кабелчето е виновно не исках да рискувам с чук или ножовка да прецакам оригиналното и после да купувам ново 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Цепил съм по линията на лепене на кутията с дискче б 0,5мм и ф около 30-40 мм от Дремел и с Дремел.Ако не ти трепери ръката става гладък сряз.На вторичното напрежение проводниците бяха прекъснали в гофрата веднага след кутийката. Срязване, издърпване на кабела през гофрата , като предварително обиколих около кабела вътре в гофратаж с тънък шиш. Запояване на проводниците на платката на зарядното.Залепването на кутийката който както реши.
Stivi прочети ми поста
Stivi прочети ми поста
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Колега спокойно, правил съм го по първия начин внимателно и аз за смяна на кабел и няма проблем и после с капчица се залепя като истинско. С ножа само "подкъртваш" лепилото по капака. Опитай варианта с бензина. Предполагам и с разредител за боя ще стане леко с памуче.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Менгеме. Леко се натиска пластмасата. Чуваш дали ще изпука, ако не, продължаваш нататъка. Не насилваш с мегемето. Взимаш отвертка - малка. Пробиваш дупчица където е снадката. След това разширяваш с по-голяма отвертка. Така на 2-3 места. След това плъзваш отвертка по снадката между двете части. Друг начин няма. Двете части са термично залепени или просто залепени. Не може да се отвори, освен със сила. Работата е пипкава. Аз съм го правил многократно. Обаче като нищо ако не внимаваш, можеш да продупчиш или счупиш някой елемент.
След това като искаш да го затвориш, лепило по ръбовете между двете части и на менгемето. Най-добре после и да се увие, ако нещо стане и се отвори въпреки лепилото, да не стане така някой да го удари тока.
След това като искаш да го затвориш, лепило по ръбовете между двете части и на менгемето. Най-добре после и да се увие, ако нещо стане и се отвори въпреки лепилото, да не стане така някой да го удари тока.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:Обаче като нищо ако не внимаваш, можеш да продупчиш или счупиш някой елемент.
Понеже често ми се случва играх на сигурно директно с кабелчетата

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Правил съм го десетки пъти по метода с менгемето, но без допълнителните екстри с пробиването. Просто стискам-отпускам, стискам-отпускам и слепването малко по малко се рапуква и се отваря. Поне 20 подобни адаптори съм преправял от едно на друго напрежение. Стотоци са минали през ръцете ми, бяха "отпадък" от едни устройства които захранвахме по наш начин.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
за DC кабела няма никакъв смисъл да се отваря зарядното, просто режеш стария кабел до куплунга, махаш и онова кръглото желязо дето не го знам за какво е и правиш спайка с новия кабел, хем ще имаш по дълго кабелче, т.е по голяма мобилност.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Мдам,ако проблема ми беше в самото захранване можех да пробвам такива инвазивни техники,но при положение че кабелчето е виновно не исках да рискувам с чук или ножовка да прецакам оригиналното и после да купувам ново
Значи кабелчето не можеш да го оголиш отгоре-отгоре и да го оставиш така. Задължително се налага отваряне на зарядното, иначе нищо не си направил. Истината е, че точно на сгъвката към зарядното кабелът се прегъва интензивно и се прокъсва. Ако проблемът ти е прекъснат кабел в сгъвката до зарядното, налага се отваряне, иначе правиш временни работи. Отваря се зарядното, реже се кабела, използва се старата "гофра" - разпробивам я с бургия, за да махна остатъците от старият кабел, който е залепен в нея. Изчегърквам с отвертката. Мушкам здравото парче кабел в нея и в зарядното. Запоявам. Работата е за половин час.
К.Одаджийски написа:за DC кабела няма никакъв смисъл да се отваря зарядното
Има смисъл да се отваря. Ако е от страната на зарядното. Ако е от страната на буксата, където се включва в лаптопа - специзирал съм се и във ваденето на буксите - разглобяване и презапояването им. Спайки НЕ СЕ ПРАВЯТ. Това е многожичен кабел. Като го напънеш малко и се развива. И няма да правим грозотии я! Другият вариант е да се отреже старата букса, да се ползва нов кабел с букса поръчан от някой сайт, двете части да се снадят със запояване, а за изолация - термошлаух черен на двете жички, после изолирбанд на двете жички да са изолирани, а да покрие между двете парчета кабел - един по-голям термошлаух.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”