Откъде да намеря такава батерия за китайски таблет ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Откъде да намеря такава батерия за китайски таблет ?

Мнениеот Stivi » Чет 12 ное 2015 12:37

Марката на таблета е NATPC модел М009S,при мерене с мултицета /както са свързани/ показва 3,75 волта,зарядното е 5V /1,5A ,размера на батерията е 4,5 на 6,5 см Ако някой има представа откъде в България мога да си поръчам такава ще съм му блаогодарен да сподели :love.vwclub
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Re: Откъде да намеря такава батерия за китайски таблет ?

Мнениеот Megasquirt » Чет 12 ное 2015 21:32

Във всеки магазин за електронни компоненти има всякакви литиево-йонни батерии. Ако няма виж в commet electronics, farnell.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 12 ное 2015 23:34

В "Панда","Конрад" и още един подобен магазин в Бургас ме гледаха все едно искам водородна батерия за совалка,така че май не е точно "във всеки магазин" :icon_sad

Потребителски аватар
Puksli
Автомобил: Golf Variant
Двигател: 1998 SDI

Мнениеот Puksli » Пет 13 ное 2015 8:43

Пробвай тук - https://vikiwat.com/. Внасят всякакви китайски истории. Ако го нямат на сайта, обади им се, може да е по складовете.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 13 ное 2015 9:00

Puksli написа:Пробвай тук - https://vikiwat.com/. Внасят всякакви китайски истории. Ако го нямат на сайта, обади им се, може да е по складовете.

Ей тази ми се струва подходяща,само дето не знам моята издутата литиева ли е или полимерна /макар да мисля че само полимерните се надуват толкова/ ,и какво ще стане ако се съединят две различни такива ?
https://vikiwat.com/product/21046/akumulatorna-bateria-l573450-3.7vdc-980mah-lipo.html

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 13 ное 2015 10:19

Най-вероятно не е полимерна, а LiIon, но не е толкова фатално. Въпросът е, че когато са две аз бих сменил и двете, но преди това ще опитам да разбера причината за дефекта. Ако е от презаряд, трябва да се вземат мерки, защото ще си отиде и новата, а и понякога е опасно.
Ако някой иска да чете, има купища информация в нета, например: http://www.rechargebatteries.org/wp-content/uploads/2013/07/Li-ion-safety-July-9-2013-Recharge-.pdf

Все пак, аз бих постъпил така: ще взема габаритните размери на батериите и ще пообиколя (най-вероятно ще "обиколя" в Ebey :icon_lol , ако бързам - в немския или английския). Ще избирам по габаритни размери, е имайки предвид естествено, че търся LiIon, а не оловен акумулатор :biggrin . Може да не са напълно същите като габарит, но трябва да се съберат на мястото. Това е една клетка 3,7V, практически няма по какво друго да я избираме освен по габарити, имайки предвид компромиса, който преварително сме приели. При първи заряд бих държал таблета отворен и бих мерил с мултицет дали заряда ще спре на 4,2V (+/- 0.05V). Ако имаме проблем, лошо. Пробата може да се направи и със старата батерия, ако все още е жива.

Последна промяна от milmar на Пет 13 ное 2015 10:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 13 ное 2015 11:17

Таблетчето е на 3,5г така че може да се предположи че просто и е дошло време на батерията,а имайки предвид цената му в момента е нецелесъобразно да взимам 2 батерии при положение че се ползва от дъжд на вятър,така че щом не е фатално ако се срещнат LiIon с полимерна ще взимам тази и каквото стане !

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 13 ное 2015 15:53

Stivi написа:момента е нецелесъобразно да взимам 2 батерии

С 1 малка едва ли ще държи въобще. Не случайно са с 2 или просто с по-голяма батерия, консумацията им е доста по-висока от мобилен телефон и дори при лека употреба трудно издържат повече от 1 ден.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 13 ное 2015 17:11

Имам предвид че едната от старите ще си я ползвам,ще махна само надутата ! А като казвам че се ползва от дъжд на вятър това значи когато се сети дъщерята да си поиграе 1 час ,или ако пътуваме да изгледа един филм /за в колата имам и зарядно/ ,за такова натоварване при положение ,че със двете стари караше по 3-4 часа значи със една стара и една нова ще кара поне толкова ,а това ми е предостатъчно :wink

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 13 ное 2015 17:56

Ако се оставя неизползваем за дълго уред с литиева батерия, задължително трябва да се изключва, дори да се махне батерията. Иначе от дълбок преразряд също се надуват батериите. Ако по тази причина се е надула при теб едната, значи и другата е пострадала, но за сега се "сдържа" да го покаже. Има едни процесорни зарядни, който могат да тестват на заряд-разряд, т.е. отчитат "поетия" и после "отнадения" ел. заряд и много добре ще се разбере дали става, или не дадена батерия. Аз бих ти свършил тая работа ако беше по-наблизо....

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 13 ное 2015 18:28

Я дай дебелината на клетката, имам доста полимерки и може да намеря нещо подходящо.
На снимката май си свързал 2 батерии в паралел?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 13 ное 2015 18:38

Я дай дебелината на клетката, имам доста полимерки и може да намеря нещо подходящо.
На снимката май си свързал 2 батерии в паралел?

Те така си бяха вързани в таблета ,вече поръчах тази от Викиват за която бях дал линк,но все пак благодаря за предложението :th_up
Ако се оставя неизползваем за дълго уред с литиева батерия, задължително трябва да се изключва, дори да се махне батерията. Иначе от дълбок преразряд също се надуват батериите.

Със сигурност е имало поне няколко случая на тотален разряд при мен !

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 13 ное 2015 19:04

Напрежението не бива да пада под 3 волта на клетка. Даже за полимерките е 3.2V.

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 13 ное 2015 19:15

muns61 написа:Напрежението не бива да пада под 3 волта на клетка. Даже за полимерките е 3.2V.

Точно!
Иначе повечето LiIon и LiPo имат изключително малък саморазряд. Ако не е консумацията от stand by на устройството, биха изкарали и година без нужда от дозаряд.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 18 ное 2015 15:15

Батерията е монтирана,няма проблеми със зареждането /след цяла нощ на зарядно показваше 4.15V /,изкарва 3ч гледане на филми /пусках ги за тест/ което е малко по-добро постижение отколкото когато беше нов :th_up Е,вярно че в нета са по долар-два парчето и на цената на една /с доставката/ щях да взема 10 /колкото е минималното количество за поръчка/ ама не ми се разправяше тепърва да чакам поръчка :wink

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”