Въпрос относно малко по-висок клас домашен рутер за wifi
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно малко по-висок клас домашен рутер за wifi
Ситуацията е следната, с комшията си делим нета - 100/100 Up/down. В момента ползваме за wan един рутер на TP-LINK WR841N, на него по lan са закачени още два рутера TP-LINK WR740N и един DVR. Като постоянно има един трафик 20-30 мегабита за dvr - защото сме го пуснали на комшийте да гледат. Общо взето с ви фи на него има постоянно закачени 15 на устройства + още 20на на другите два рутера. Та като сложим нов рутер от нисък клас WR841N или нещо подобно, работи добре 2-3 месеца и се "сгъва" започва да разкача ви фи мрежата, да забива ван порта, в даден момент лагва. Сменили сме суйча на доставчика, останалите клиенти на този суйч са ок. Кабела е сменен. Но вероятно им идва малко в повечко на самите рутери. Та мисълта ми е за нещо среден клас с бюджет около 150 лв, но да върши работа. Някой има ли опит и тествал ли е нещо.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно малко по висок клас домашен руер за ви фи
Ами гледаш какъв TP-LINK има за тези пари,взимаш го и каквото излезе
В този ценови клас едва ли ще намериш нещо по-добро от друга марка ! Те хората отдавна са казали че с трици маймуни не се хващат та и тук работата е такава,с бюджетна машинка да правиш мрежа като за малък хотел 

- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
е като казвам закачени устройства, нямам предвид да генерират трафик всички, пц-та са 4 ри, останалото е таблети, телефони, телевизори, конзоли, реално те почти не правят трафик но все пак са на клона.
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Пробвал ли си да смениш фърмуера на въпосния TP-LINK WR841N, да речем с някой опън фърмуер като Томато? Всеки един от бюджетните рутери ще се бъгва.Преди време правих нещо подобно с един D-Link DIR 615без да съм му сменял фърмуера и спираше само като го изключа от контакта.Моделът е стар и железен,нов струва 20тина евро,навремето беше скъп.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Пробвахте ли варианта dd-wrt? 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
AugustinerFan написа:Пробвал ли си да смениш фърмуера на въпосния TP-LINK WR841N, да речем с някой опън фърмуер като Томато? Всеки един от бюджетните рутери ще се бъгва.Преди време правих нещо подобно с един D-Link DIR 615без да съм му сменял фърмуера и спираше само като го изключа от контакта.Моделът е стар и железен,нов струва 20тина евро,навремето беше скъп.
С такива съм се мъчил доволно. Така и не успях да накарам един такъв да се свърже по ви-фи с моя лаптоп на 150мпбс трансфер-рейт. А иначе с мойто тп-линкче успява... ха сега де

http://www.emag.bg/bezzhichen-ruter-tp-link-ac1200-wireless-dual-band-gigabit-archer-c5/pd/DBB3BMBBM/
Мисля, че за тия параметри няма по-добро на пазара в момента. Ако греша - може ли линк да видя къде бъркам

Последна промяна от stefan4o на Вто 01 дек 2015 21:11, променено общо 1 път.
- AugustinerFan
Е да де ама може да не са предвидили 150 лв. бюджет 

Последна промяна от AugustinerFan на Вто 01 дек 2015 21:15, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Прочете ли цялото първо мнение на питащия?
Jogo_1 написа:Та мисълта ми е за нещо среден клас с бюджет около 150 лв, но да върши работа. Някой има ли опит и тествал ли е нещо.
- AugustinerFan
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
НарКол написа:Пробвахте ли варианта dd-wrt?

Аз съм пробвал преди години с един D_link DIR300. Вече 3-4 години просто съм забравил, че имам рутер

И аз препоръчвам нещо подобно и рутъра ще живне!
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново,
засега май решихме драмата, както ни посъветва колегата на единия 740N / бяхме го изхвърлили преди, че прекъсваше/ качихме DD-WRT и го сложихме за основен и за момента вече 24 часа, се държи уникално. Страниците се отварят занчително по бързо - преди имаше лаг, при тест пуснати две тв на ютуб и един лаптоп с ютуб /нови клипове, не кеширани/ натоварването му е около 30 процента. Засега е много добре, ще го видим до края на седмицата как ще бъде. Благодаря на всички за мненията.
засега май решихме драмата, както ни посъветва колегата на единия 740N / бяхме го изхвърлили преди, че прекъсваше/ качихме DD-WRT и го сложихме за основен и за момента вече 24 часа, се държи уникално. Страниците се отварят занчително по бързо - преди имаше лаг, при тест пуснати две тв на ютуб и един лаптоп с ютуб /нови клипове, не кеширани/ натоварването му е около 30 процента. Засега е много добре, ще го видим до края на седмицата как ще бъде. Благодаря на всички за мненията.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC

Ако поразровите менюто ще откриете доста удобни за настройка благинки

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Бях с DD-Wrt известно време, но после открих TomatoWrt. По-удобно е и завършено като интерфейс/функции. Моя рутер има 2 USB-та и съм сложил външна флаш, на която може да се инсталират допълнителни модули.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
milmar написа::th_up
Ако поразровите менюто ще откриете доста удобни за настройка благинки. Например фиксирани по MAC адрес IP-та, и след това рестрикции на определени устройства. На големия келеш тайм аут на нета в 23 часа, а на малката още в 22часа, тотален стоп на WiFi в 01 часа и разни други съм си нагласил аз
. Поне за тези, дето имаме деца е голямо удобство, особенно когато всичко се настройва лесно и прегледно.
Моя си го има и с оригиналния фирмуер и се използва

- AugustinerFan
stefan4o написа:AugustinerFan написа:...Преди време правих нещо подобно с един D-Link DIR 615без да съм му сменял фърмуера и спираше само като го изключа от контакта.Моделът е стар и железен,нов струва 20тина евро,навремето беше скъп.
С такива съм се мъчил доволно. Така и не успях да накарам един такъв да се свърже по ви-фи с моя лаптоп на 150мпбс трансфер-рейт...
Нали знаеш че за да постигнеш оптимални резултати зависи и каква е картата на лаптопа,както и да е не напразно споменах за Dlink dir615 зашото е евтин и ми е работил без прекъсване повече от 5 години.Втора употреба е 10на евро защо да дава 150 лв. примерно,след като този е изпитан,прочети в чужди форуми.Давах интернет на 4 съседа като за целта на мястото на едната антена беше вързана Панелна Антена 2.4GHz с усилвател 10dBi която седеше на покрива насочена към другите къщи.Рутерът не е прекъсвал и за миг.
Бтв имам го още и мога да го подаря,само трябва да помисля как да го изпратя.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”