Имам едно питане относно съвет за настройка на Firewaall.
Ситуацията е следната:
Пет служебни компютъра с един играещ ролята на сървър, свързани в една обща работна група, закачени през LAN-a на рутер. Операционни системи WIN7. Доколкото мога оказвам контрол върху тези машини да се внимава какво се отваря.
Рутера пръска WIFI на което е закачен един юзърски комп, на който не знам какво и как се ползва. Просто ползва интернета и нямам никакъв контрол върху него. Със различна работна група е от служебните .
Въпроса ми е: Kak и какво да направя да предпазя служебните компютри от този юзерския ако той хване някакви бацили, и да не зарази по някакъв начин останалите служебните които са с важна информация. Работи с WINXP.
Идеята да се смени паролата на рутера и да се спре интернета на юзерския не е решение.
Или поне дайте идея, къде какво да попрочета по този въпрос.
Благодаря.
Причината да пусна тази тема е коментара на колегата Одаджийски, от една друга тема, който леко ме притесни.

К.Одаджийски написа:Касперски поне по това какво четох напоследък в мрежата има най голям шанс да хване така опасния напоследък крипто уол или както му се вика там. Не че е гаранция, но най добре се справяла тя. А този крипто вирус си евал мамата