Как по дяволите става това ...
преди време се опитвах да го правя и всички телефони ми се триплираха, едвам се изчистих. Сега пак съм решил да го пробвам, защото преди 3 дни за маааалко щях да си изгубя телефона, а контактите ми вътре са важни. Обаче нямам идея как се прави, уж нацъках всичко, което ми изглеждаше логично, за да се случи нещото, но контактите в google не се появяват.
За да е по-интересно имам 5-6 различни гугъл акаунти, които са вързани към усртойството. Спрял съм всякакви синхронизации с тях, освен поща. В момента си избрах акаунт, на който да се бекъпвам. Направих го основен за телефона, пуснах sync, но нищо не става. От всички глупави туториали, които изчетох в нета, този (http://www.recovery-android.com/back-up ... gmail.html ) ми се струва най-смислен, но аз нямам такава опция в това меню?!
Какво пропускам??
backup на телефонните контакти в gmail
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: backup на телефонните контакти в gmail
Дай на някого да ти го направи, защото с твоите обяснения ми се струва, че ще е много трудно да ти се помогне!
гоогле едва ли са направили толкова шантава услуга, така че спокойно може да ме пробваш
а ако ти е трудно, един линк ще ми свърши работа също
а ако ти е трудно, един линк ще ми свърши работа също
-
- Автомобил:
- Двигател:
С твоето описание аз не мога да ти помогна - дай ми телефона и ще ти покажа, защото е очевидно, но ти даже модел и версия на ОС не си дал.
Как се прави? Най-общо - влизаш в настройките, избираш акаунта и избираш какво да се синхронизира. Аз нямам много опит, но на няколкото андроид телефона, които съм използвал и настройвал(10-на), не съм имал никакви проблеми. Щом не можеш да се оправиш сам, поискай помощ, но не дистанционно, а някой лично да ти покаже. Щом казваш "всички телефони ми се триплираха", явно не ти е интуитивно менюто на телефоните, просто дай някой да ти го направи.
"гоогле едва ли са направили толкова шантава услуга" - точно така и 95% от настройките са толкова интуитивни, че изобщо не е нужно да четеш, а щом не се справяш, причината не е в гугъл. Не е нужно да се справяш с всичко сам.
Как се прави? Най-общо - влизаш в настройките, избираш акаунта и избираш какво да се синхронизира. Аз нямам много опит, но на няколкото андроид телефона, които съм използвал и настройвал(10-на), не съм имал никакви проблеми. Щом не можеш да се оправиш сам, поискай помощ, но не дистанционно, а някой лично да ти покаже. Щом казваш "всички телефони ми се триплираха", явно не ти е интуитивно менюто на телефоните, просто дай някой да ти го направи.
"гоогле едва ли са направили толкова шантава услуга" - точно така и 95% от настройките са толкова интуитивни, че изобщо не е нужно да четеш, а щом не се справяш, причината не е в гугъл. Не е нужно да се справяш с всичко сам.
android 4.4.4
samsung grand neo dual sim
settings/personal -> google/ accounts
избирам си един от акаунтите и влизам в /sync settings
там има лист от check boxes, какво да ми синхронизира
избирам само Sync Gmail и Sync Contacts
след това от горе в дясно давам sync now
после ми дава статус last sync от преди малко
НО, като отидя в google/contacts и виждам само некви стари мейли, които си ги имах и преди
ето това правя, и това ми се струва, че е интуитивно, ако бъркам някъде кажете ... кви други сетинги да гледам и къде?
аа освен това в settings/backup and reset съм чекирал Backup my data, на долното под него Backup Account съм избрал акаунта, който съм нацъкал по-горе
samsung grand neo dual sim
settings/personal -> google/ accounts
избирам си един от акаунтите и влизам в /sync settings
там има лист от check boxes, какво да ми синхронизира
избирам само Sync Gmail и Sync Contacts
след това от горе в дясно давам sync now
после ми дава статус last sync от преди малко
НО, като отидя в google/contacts и виждам само некви стари мейли, които си ги имах и преди
ето това правя, и това ми се струва, че е интуитивно, ако бъркам някъде кажете ... кви други сетинги да гледам и къде?
аа освен това в settings/backup and reset съм чекирал Backup my data, на долното под него Backup Account съм избрал акаунта, който съм нацъкал по-горе
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не съм много сигурен дали имаш опцията, но влез в приложението с контактите, примерно при мен се води "Хора" от опциите му отметни да се показват всичките контакти, тогава пак от опциите, внасяне/изнасяне или импорт/експорт, като му дадеш експорт, ще те пита кои телефони ще експортираш, примерно от телефона или от сим картата или от друг акаунт, следващата стъпка е къде да отиде експорта, задаваш му въпросния гугъл акаунт и готово след известно време се появяват в контактите на пощата. Като се явнат там, изтриваш всичките контакти от телефона и сим картата и пускаш да се синхронизират с гугъл акаунта и да ти показва само тях. Новите контакти също ги записваш направо в акаунта, не в телефона или в сим картата, синхронизират се почти моментално.
Ако по някаква причина не се получи, предварително пак от приложението с контактите можеш да ги експортнеш във файл, който е vcf и можеш него да експортираш в пощата, пак обаче трябва да изтриеш всичките от телефона за да не ти се показват по десетина пъти едни и същи, а така си имаш и файл някъде на компютъра и на сд картата на телефона и можеш винаги да възстановиш от него
Ако по някаква причина не се получи, предварително пак от приложението с контактите можеш да ги експортнеш във файл, който е vcf и можеш него да експортираш в пощата, пак обаче трябва да изтриеш всичките от телефона за да не ти се показват по десетина пъти едни и същи, а така си имаш и файл някъде на компютъра и на сд картата на телефона и можеш винаги да възстановиш от него
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не трий нищо, преди да си ги видял в браузъра!
Аз използвам това: https://contacts.google.com/u/0/preview/all
Ако е празно, значи синхронизираш акаунт без контакти. Калин ти е написал как се копират към Г-акаунта.
Аз използвам това: https://contacts.google.com/u/0/preview/all
Ако е празно, значи синхронизираш акаунт без контакти. Калин ти е написал как се копират към Г-акаунта.
Ясно, ще пробвам да кача първо контакти в гугъл акаунта. Аз под sync мислех, че ще се merge-нат, т.е. сравнят и уеднаквят записите в телефона и google, но тук работи по друг начин и sync-ва само контактите, които са в гугъл. това обяснява защо ми се мултиплицираха контактите предния път (тогава ги бях бекъпнал, но си стояйа и по симовете).
Т.е. стъпките са експорт от тела
Импорт в гугъл
После дел от тела
Синк с гугъл
Ще го пробвам и ще пиша, мерси
Т.е. стъпките са експорт от тела
Импорт в гугъл
После дел от тела
Синк с гугъл
Ще го пробвам и ще пиша, мерси
- Мikk
- Автомобил: Volkswagen Tiguan
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Ако по някаква причина не се получи, предварително пак от приложението с контактите можеш да ги експортнеш във файл, който е vcf и можеш него да експортираш в пощата, пак обаче трябва да изтриеш всичките от телефона за да не ти се показват по десетина пъти едни и същи, а така си имаш и файл някъде на компютъра и на сд картата на телефона и можеш винаги да възстановиш от него
Това е верното!
така, алеуя, обаче нещата не бяха толкова smooth
1. телефонът ми е с две сим карти и няма менюта за експорт извън vcf формат. Та първо експортнах всички контакти в този формат.
2. отварям google/contacts, ако си с новата форма, трябва да преминеш на стария формат, защото новия все още не може да импортира контакти от файл
3. импортваш. тук има проблем с формата, че няма никакъв статус на импорта, не се показват никакви контакти. Не повтаряйте, защото ще дублирате контактите. В лявоto menu под import file има нещо от сорта прегледайте си конктактите, което отново ви препраща към новата версия, където вече контактите се виждат.
4. поне в моя телефон има опция да си избереш кои контакти да виждаш. Избирам си да виждам само контактите от въпросния google account. Така си спестявам триенето на контакти от сим картите.
5. отивам в телефона на google accounta и му пускам синхронизация на контактите (при мен мина, чак след като прехвърлих на wifi)
няколко особености: когато правите експорт, ако имате whatsup, viber, skype и тн, тези контакти също се експортват и после реално едно име го имате по няколко пъти. За това в менюто на контакти има една опция, да виждаш само конктатките с телефонен номер, което оправя нещата. Също така в google/accounts има опция merge, която обединява данните на еднаквите контакти.
1. телефонът ми е с две сим карти и няма менюта за експорт извън vcf формат. Та първо експортнах всички контакти в този формат.
2. отварям google/contacts, ако си с новата форма, трябва да преминеш на стария формат, защото новия все още не може да импортира контакти от файл
3. импортваш. тук има проблем с формата, че няма никакъв статус на импорта, не се показват никакви контакти. Не повтаряйте, защото ще дублирате контактите. В лявоto menu под import file има нещо от сорта прегледайте си конктактите, което отново ви препраща към новата версия, където вече контактите се виждат.
4. поне в моя телефон има опция да си избереш кои контакти да виждаш. Избирам си да виждам само контактите от въпросния google account. Така си спестявам триенето на контакти от сим картите.
5. отивам в телефона на google accounta и му пускам синхронизация на контактите (при мен мина, чак след като прехвърлих на wifi)
няколко особености: когато правите експорт, ако имате whatsup, viber, skype и тн, тези контакти също се експортват и после реално едно име го имате по няколко пъти. За това в менюто на контакти има една опция, да виждаш само конктатките с телефонен номер, което оправя нещата. Също така в google/accounts има опция merge, която обединява данните на еднаквите контакти.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”