Здравейте колеги,
имам следният проблем с въпросният хладилник и ако може някой да даде идея / удари едно рамо ще съм много благодарен:
Снощи имаше една "красива" грамотевична буря и предполагам, че благодарение на нея ми е паднала дефекто-токовата защита към 02:40ч. Станах в 6:55ч. за да закарам дъщеря ми на градина и видях, че няма ток и вдигнах защитата. Хладилника обаче, понеже има елементарно екранче, показващо температурите в камерната и хладилната част, бе стигнал температури к/х: +2/+14 при зададени -14/+5 градуса.
При положение, че докато не е имало ток никой не е отварял хладилника ми се струва, че има огромна загуба на температура. След включването на тока температурите си достигнаха зададените стойности за около 35 минути.
Причината за питам за помощ е че независимо дали е лято или зима когато включи компресора работи минимум 15-20 минути, което ми се струва адски дълъг период от време! Съответно това се отразява на сметката ми за ток.
Да търся ли под вола теле или просто толкова си може самият хладилник?
Като допълнителна информация мога да кажа, че е на точно 9 години, като за това време никога не се е развалял, не е замръзвала храната в хладилната част, не е имало ледени образувания. Единственото, което правя почти всяка година е да изчистя една перка в долната задна част на хладилника, която обдухва една джаджа.
А! И съм подпъхнал една гъба за къпане под компресора, че иначе влиза в кошмарни резонанси и ме дразни.
Въпрос относно хладилник Samsung RT58WASM
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Въпрос относно хладилник Samsung RT58WASM
Загубата на температура или приемането на такава зависи от изолацията.В твоя случай за няма и 5 часа и хладилника почти е достигнал стайна температура което е много лош резултат.Компресора ти работи толкова пак по същата причина бързо губене на градуси.Колкото са по тънки стените толкова е по лош хладилника и по енергоемък.Доста производители за да предоставят по голям вътрешен обем изтъняват стените и изолацията в тях за сметка на електроенергията.И с бойлерите е така.Все пак щом не ти прави проблеми и не се разваля храната карай така.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”