Колеги , живея в къща на два етажа на първия етаж интернета в трапезарията е перфектен, в едната стая горе долу а в другата хич го няма.На втория етаж въобще нямам интернет.Интернета минава през модем и оттам през рутер на ТР Link, който е с три антени (ако има някакво значение).Самия модем и рутер се намират в малка ниша под стълбите за втория етаж, зад врата.Доставчика е върджин - за Англия става въпрос.Как мога да си реша проблема, на уай фай-я на лаптопа ми на втория етаж, като съм ми показва 4 чертички от общо 5 (което предполага много добър сигнал), а абв-то ми го отваря за 10 минути, като дори често обхвата пада на една черта.Дайте акъл как да го реша този досаден проблем, защото всеки път, като ми трябва интернет трябва да слизам в трапезарията.Едното решение е да изкарам рутера по някакъв начин от тази ниша, но незнам дали ще има ефект.Другия вариант з акойто се сещам е да търся някаква джаджа, която да включа в контакт в моята стая и да ми усилва сигнала но незнам и това дали ще има ефект.Само да уточня, че рутера и модема са рестартирвани многократно, но без ефект.Иначе интернета в момента в трапезарията е перфектен, може би е добър колкото този в Бг.
Всякакви идеи ще са добре дошли.
Проблем с интернет и как да се премахне проблема?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с интернет и как да се премахне проблема?
FTP кабел. PowerLine адаптери. Или рутер повторител. От трите най-удобно е - Powerline адаптер. Това са ти изборите, но толкова ли ще се застояваш там, че да ги мислиш? Другият вариант е - изкарай тоя рътер от гъза на географията и го постави на друго място. Но най-вероятно толкова си и може.
инжектопляктор написа:FTP кабел. PowerLine адаптери. Или рутер повторител. От трите най-удобно е - Powerline адаптер. Това са ти изборите, но толкова ли ще се застояваш там, че да ги мислиш? Другият вариант е - изкарай тоя рътер от гъза на географията и го постави на друго място. Но най-вероятно толкова си и може.
Ми и да не се застоявам, без интернет в стаята е малко кофти.Да май най-доброто решение е да изкарам рутера от там и да видя какво ще стане.
Стълбището е дървено.................като повечето стълбища в юк, проблема е че върху стълбите има много плътен мокет и може и той да прави проблема, пробвах да изкарам рутера, но кабела от модема до рутера е много къс и не стига, та или по-дълъг кабел ще търся или ще слагаме втори рутер на 2-я етаж.
-
- Автомобил: TOYOTA AVENSIS
- Двигател: 2WW 2017
Същият проблем си го рещих с PowerLine адаптер за 73лв.
И ако смениш квартирата си го слагаш в чантичката и с теб на новото място.
И ако смениш квартирата си го слагаш в чантичката и с теб на новото място.
Това е добра идея, ако не потръгнат нещата може да пробвам.
Малко друг проблем , но за да не отварям друга тема: Инсталирах си SA Dictionary и като напиша думата на англииски превода е с някакви йероглифи.Някой има ли идея как да оправя проблема?
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
А с какъв Windows си?
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
eng написа:Малко друг проблем , но за да не отварям друга тема: Инсталирах си SA Dictionary и като напиша думата на англииски превода е с някакви йероглифи.Някой има ли идея как да оправя проблема?
Най-вероятно трябва да си оправиш настройките.Прикачвам ти нещо за четене.
Ползвай https://translate.google.com/?hl=bg на мен ми върши същата работа.
- Прикачени файлове
-
- Как да си кирилизираме компютъра.pdf
- (75.12 KиБ) Свален 57 пъти
Bro0z3r написа:А с какъв Windows си?
7 proffesional
AugustinerFan написа:eng написа:Малко друг проблем , но за да не отварям друга тема: Инсталирах си SA Dictionary и като напиша думата на англииски превода е с някакви йероглифи.Някой има ли идея как да оправя проблема?
Най-вероятно трябва да си оправиш настройките.Прикачвам ти нещо за четене.
Ползвай https://translate.google.com/?hl=bg на мен ми върши същата работа.
Мерси колега това свърши работа, гугъл транслейт-а е горе долу добре смао че за него си трябва интернет а при мен като прекъсне за SA Dictionary-то не ми е нужен.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Отиди в регионални и езикови настройки в контрол панела и му кажи навсякъде да е България, иначе няма да чете кирилица, а ще е все на маймуница
Колеги отново проблем само , че незнам къде да го търся в рутера или в лаптопа. Значи рутера ми е в едната стая с лаптопа съм през една стая някъде разстояние около 6-7 метра макс има две стени, с телефона хващам перфектен нет от рутера а с лаптопа на абсолютно същото място няма никой, дори не открива моя рутер а на съседите. не ми е искал ъпдейти са уай фая на лаптопа но от 3-4 дена е този проблем. отида ли в стаята където е рутера лаптопа си работи и хваща сигнал. А в другата стая дори не го открива за да се свържа към въпросния рутер. Самия рутер му прекъсвах захранването няколко пъти за по над половин минута но без резултат, Рестартирах и компа отново без резултат. Някой някакви съвети?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Смени лаптопа 

stefan4o написа:Смени лаптопа
Дори и да е в лаптопа проблема, няма ли начин как да се оправи?
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”