Здравейте, уважаеми хора!
На една фурна Samsung BF641 (не й знам последните букви от модела, предполагам пълнoто наименование е BF641FST) вероятно имам проблем с термопредпазителите (биметални термостати), един от двата е дефектирал, съответно фурната отказва да грее. Иначе вентилаторите и лампата на фурната работят, дисплеят не работи.
Въпросът ми е: измъкнах ги аз двата термостата; и на двата има следният надпис: NT101 KIE - някой има ли представа това на колко градуса по Целзий отговаря и на колко A, съответно?
Нямам намерение да търся оригинални, след като има универсални такива, и то 3 пъти по-евтини.
Нямам мултицет или пробна лампа в момента да ги измеря за съпротивление (утре ще проверя кой от двата е заминал).
В момента и двата термопредпазителя/термостата са във фризера; уж помагало да сработят биметалните неща, но аз нямам надежда.
По принцип мога да ги шунтирам и ще работи без тях, ама нещо не ми се иска, безопасността си е най-важна.
Термопредпазител фурна Samsung BF641
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Термопредпазител фурна Samsung BF641
Първо ги замери дали работят и се увери че е точно от тях,и по точно от кой от двата,защото и двата да дадат едновременно дефект е ъпсурд!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих схема.
Единият е 60/70 градуса и е нормално отворен.
Другият е 120 градуса и е нормално затворен.
Този нормално отворения като го нагрявам със запалка не се включва: той е дефектният; не се е включил навреме, за да включи принудителното охлаждане; твърде възможно е някой елемент от електрониката да е заминал, но ще видим.
Другият беше здрав,но след подгряване със заплката щракна и не отщракна, съответно получи разглобяване, за да видим какво има вътре
.
Само да отбележа, че след демонтажа нормално затвореният не беше премерен с мултицет, защото нямах такъв; а същевременно след демонтажа го бях пъхнал във фризера, та вероятно е бил изключил, после при фризер терапията е включил...
То трябва да има и трети на 90 градуса, но вероятно е на задния панел на фурната, не съм го демонтирал.
Купувам си нови и ще докладвам, вероятно следващата седмица...
Те хората, които произвеждат фурни и те имат да продават и изпълняват план
.
Единият е 60/70 градуса и е нормално отворен.
Другият е 120 градуса и е нормално затворен.
Този нормално отворения като го нагрявам със запалка не се включва: той е дефектният; не се е включил навреме, за да включи принудителното охлаждане; твърде възможно е някой елемент от електрониката да е заминал, но ще видим.
Другият беше здрав,но след подгряване със заплката щракна и не отщракна, съответно получи разглобяване, за да видим какво има вътре

Само да отбележа, че след демонтажа нормално затвореният не беше премерен с мултицет, защото нямах такъв; а същевременно след демонтажа го бях пъхнал във фризера, та вероятно е бил изключил, после при фризер терапията е включил...
То трябва да има и трети на 90 градуса, но вероятно е на задния панел на фурната, не съм го демонтирал.
Купувам си нови и ще докладвам, вероятно следващата седмица...
Те хората, които произвеждат фурни и те имат да продават и изпълняват план

-
- Автомобил:
- Двигател:

Но си представям, че се е случило следното: този на 60 градуса не е включил мотора за охлаждане, другият пък е прекъснал захранването към управляващата платка, когато температурата е станала твърде висока...
Трябва да си купя оригинални, че нещо тези, които намерих не ме кефят...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”