Бомбастична цена на дистанционно за гараж

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
KOKO ГЕОРГИЕВ

Бомбастична цена на дистанционно за гараж

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 15 ное 2016 21:49

Уважаеми колеги,
сблъсках се с крайно неприятен проблем за намирането на ново дистанционно за гаража на блока защото старото явно вече се скапа. Ето снимката:
Изображение

Намерих я след дълго търсене в този сайт:

http://ilpeni.com/%D0%B4%D1%83%D0%B1%D0 ... D0%B8.html

След обаждането ми им казах, че кутията е същата и на платката пише TX - HCS. Също така обясних, че мога да обуча сам новото дистанционно и как, но май това не ги интересуваше.
Последва един единствен въпрос - "Светодиодът в зелено или червено светеше?" Отговорих, че е светел в червено.
Незабавно последва отговор - да имаме го, цената е 40 лева. Първоначално помислих, че не съм дочул или нещо халюцинирам :mhihi , но цифрата се оказа тази. :eek

Молбата ми е да ми кажете може ли да се намери по-евтино защото искам да взема 3 броя и/или към кого да се обърна.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Re: Бомбастична цена на дистанционно за гараж

Мнениеот Spas » Вто 15 ное 2016 22:46

На мен ми се струва евтино даже....като знам колко струваше дистанционното за една аларма за дом (120,00)

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 15 ное 2016 23:34

Аз не оспорвам, че цената може да е тази, но когато поставяха вратата преди 8 години със сигурност на всяка гаражна клетка се полагаха още 2 с доплащане 45 лева общо за двете, а имаше и такива, които си купиха по още един чифт. Те съответно заплатиха разширението на паметта до 250 дистанционни, но това е съвсем друго нещо и бяха заставени от останалите собственици.
Между 22.50 и 40 разликата е почти двойна. Нещо не се вързва. :c020
Никак не ми липсва търговски опит и нюх и вчерашното ми "приключение" с един алтернатор DENSO ме амбицира да потърся най-добрата цена защото се убедих как ловко дребни тарикати ловят рибки в мътна вода.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Мнениеот goppa » Сря 16 ное 2016 8:01

За осем години не само дистанционните са поскъпнали :). За сравнение 2008г бирата в магазина беше 60ст.(за стъклена бутилка), днес трудно се намира под 1.1лв.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 16 ное 2016 8:13

това си е цената - винаги са ми искали по толкова - три различни фирми, тпи различни дистанциони.

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Сря 16 ное 2016 8:20

ако ти е двуканално обикновено дистанционно можеш да намериш по евтин вариант. Има едни със 2 зелени копчета малко и голямо. Потърси из магазини като викиват, Конрад и други! https://vikiwat.com/dvukanalen-modul-za ... lenie.html това имах в предвит - това с модула е 42 лв.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 16 ное 2016 8:23

Хората си работят на 150-200-300% процента надценка, какво те учудва :biggrin
Скоро търсих една чугунена скара за камина, от магазина от който си купих камината ми казаха 130лв. цена, из разни сайтове в нета 125-135лв. Накрая звъннах в Герканд-Пещера и от там ми я продадоха на 70лв. с доставката до Севлиево 85лв.
Проверявам цени на съединител за колата, в Ауто + комплект AISIN 480лв. в друг местен магазин 450лв. при човека от когото си купувам частите от 5 години насам, същия комплект 310лв. в Ebay UK 100 паунда :mhihi

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 16 ное 2016 8:42

goppa написа: осем години не само дистанционните са поскъпнали :). За сравнение 2008г бирата в магазина беше 60ст.(за стъклена бутилка).

Аз пък ти давам пример от онзи ден:
Алтернатор DENSO за Тойота Корола, но съгласно каталозите нещо не се вързваше докато не се свали стария. Тоест се търси такъв с право на връщане. В рамките на 3 часа се получи следната интересна ситуация
1. Първа оферта - 560 лв, чакане 1 работен дни, БЕЗ ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ!
2. Втора оферта - 530 лв, чакане 2 работни дни, С ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ!
3. Трета оферта - 460 лв, за два часа с доставка до врата, С ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ.

Щом питам значи има защо да питам и посочвам примери!
Нали говорим, че този форум е за ВЗАИМОПОМОЩ И тук място за поучаване няма!

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Мнениеот goppa » Сря 16 ное 2016 9:01

Какво да направиш - Пазарна икономика, стоката струва толкова, колкото е склонен да плати клиента. Цената няма много общо с производствената себестойност и разходите за транспорт и складиране. Затова е голямото разнообразие от цени за една и съща стока.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 16 ное 2016 9:26

Скъпи са, аз също не разбирам защо.
Преди 1-2 години купувах такова дистанционно от Хьорман, по спомен беше 70-80 лв.

Изображение

Потребителски аватар
Golf_Gogo
Автомобил: Passat Alltrack B8 + Golf 4
Двигател: 2_0 TDI DFCA + 1_6 16V BCB

Мнениеот Golf_Gogo » Сря 16 ное 2016 9:51

Гаражната ни врата е на Новоферм и дистанционните им ни ги даваха по 120 лв. (и това на промоция, че щяхме да купуваме четири), като ни убеждаваха, че няма как друго дистанционно да работи в комбинация с тази врата. Вързахме СОТ с негови си дистанционни (които управляват и СОТ-а) за 70 лв. бройката и о чудо - взеха, че проработиха и с гаражната врата. Така че определено си струва да се търсят алтернативи.

zueka1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zueka1 » Сря 16 ное 2016 10:20

Разгледай в aliexpress.com има най-различни видове обучаващи се дистанционни - за моя гараж си купих от там срещу 3-4 долара и си работи чудесно.

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Сря 16 ное 2016 20:52

Преди 3 дни купих същото за 9лв.Мога да ти дам адрес но утре.Ако имаш интерес пиши.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 16 ное 2016 23:45

martom - имаш Л.С.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 25 ное 2016 22:30

Длъжен съм да Ви информирам как се развиха нещата.
За съжаление дистанционното, което е закупил martom не може да се програмира, както моето заради скачащият код и други изключително хитроумни особености.
В такива случаи решението в повечето случаи е да се монтира паралелно втори приемник, който да работи със "свои" предаватели - тоест дистанционни. Това ми предложи и посочената от колегата фирма.
Към момента организирам група от около 5-6 човека защото е много по-изгодно отколкото да броиш на едни келеши немъчени 40 лева за всяко дистанционно.
Пиша това тук защото подчертах, че форумът е за взаимопомощ и съответно и аз съм длъжен да споделя наученото от мен. Не мога да кажа дали Spas може да направи същото с неговите умопомрачително скъпи дистанционни по 120 лв, но при нужда да се обърне към тази фирма, а има и още няколко:
http://sts-bulgaria.com/
Когато сме готови ще пиша пак.
Още веднъж благодаря сърдечно на всички отзовали се колеги! :bowdown :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”