Още една компютърна конфигурация
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Още една компютърна конфигурация
Компа ми си беше скапан, ама вчера реши тотално да се скапе и взе да писука, без да пали екрана. Може би това, че се опитах да му добавя малко рам е допринесло за кончината му или съм размърдал някой от надутите кондензатори по дъното.
Трябва ми нов, демек втора употреба, ще се ползва само за писане на глупости по форумите и гледане на филмчета. Стария Дел го бях взел от тук http://www.crash-bg.com/kompiutri.html за стотина лева преди няколко години и общо взето бях доволен. Нищо не разбирам и тогава си го избрах наслуки. Ако не получа някакви разумни съвети откъде и какво да си взема, вероятно пак ще ида там и пак ще си взема нещо за 100лв.
Иначе ми се събраха вече няколко подобни сандъци и вероятно трябва да поправя някой от тях и евентуално да го ъпдейтна, но тази територия ми е твърде мътна.
Иска ми се да си възстановя информацията от стария хард, по-конкретно отметките от браузъра и филчетата. Това възможно ли е и дали аз бих се справил?
Трябва ми нов, демек втора употреба, ще се ползва само за писане на глупости по форумите и гледане на филмчета. Стария Дел го бях взел от тук http://www.crash-bg.com/kompiutri.html за стотина лева преди няколко години и общо взето бях доволен. Нищо не разбирам и тогава си го избрах наслуки. Ако не получа някакви разумни съвети откъде и какво да си взема, вероятно пак ще ида там и пак ще си взема нещо за 100лв.
Иначе ми се събраха вече няколко подобни сандъци и вероятно трябва да поправя някой от тях и евентуално да го ъпдейтна, но тази територия ми е твърде мътна.
Иска ми се да си възстановя информацията от стария хард, по-конкретно отметките от браузъра и филчетата. Това възможно ли е и дали аз бих се справил?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Още една компютърна конфигурация
Не си казал дали бюджета е пак 100 лева, но за толкова само боклук ще се намери. Иначе ти препоръчвам от е тука http://www.kvantservice.com/Kompyutri/index2.html Най отдолу почват с i3 и нагоре процесори, харесай си нещо и му добави твоя хард диск като втори такъв вътре в кутията и си го използвай
А и в линка дето си дал от краш има интересни попадения, примерно това дето е в акция с интел ксеон процесора не е лошо
А и в линка дето си дал от краш има интересни попадения, примерно това дето е в акция с интел ксеон процесора не е лошо
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам определен бюджет, но съм голяма пинтия и ако мога да мина с 99лв едва ли бих дал 100.
Моля да обясниш какво предимство би имал комп от дадения от теб линк.
Тук имам още една работеща машинка и пробвах да и сложа въпросния хард, ама май нещо се сбъгясва и не ще да тръгне. Освен включване на двете букси, трябва ли да направя още нещо?
Моля да обясниш какво предимство би имал комп от дадения от теб линк.
Тук имам още една работеща машинка и пробвах да и сложа въпросния хард, ама май нещо се сбъгясва и не ще да тръгне. Освен включване на двете букси, трябва ли да направя още нещо?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Не става дума за предимство, както казах и в твоя линк има добри попадения. Просто търсиш нещо с по приличен и модерен процесор, ксеон i3 или i5, 3-4 гигабайта РАМ и по голям хард диск. Интел коре то дуо процесорите и пентиумите са си отживелица.
Относно харда, предполагам е с широкия кабел 80 пинов IDE, ако е с такъв трябва тоя хард да го огледаш от към страната на буксите, до широката букса има още едни 7 или 8 пинчета с една дивотия, която събира два от пиновете. На харда е и нарисувана схема на която пише MS CS SL мастер, кейбъл селект и слейв. За да го пуснеш трябва да преместиш тоя джъмпер на позицията за слейв и ще тръгне
Ето, нещо такова трябва да стане
http://support-us.samsung.com/cyber/pop ... idx=43779&
Относно харда, предполагам е с широкия кабел 80 пинов IDE, ако е с такъв трябва тоя хард да го огледаш от към страната на буксите, до широката букса има още едни 7 или 8 пинчета с една дивотия, която събира два от пиновете. На харда е и нарисувана схема на която пише MS CS SL мастер, кейбъл селект и слейв. За да го пуснеш трябва да преместиш тоя джъмпер на позицията за слейв и ще тръгне
Ето, нещо такова трябва да стане
http://support-us.samsung.com/cyber/pop ... idx=43779&
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Какво като е отживелица, това отразява ли се на работата му по някакъв начин? Извинявам се за вероятно тъпия въпрос
Широкия кабел има 39 пина, до тази букса има още 9 пина и има и схеми, ама са са поне 4 варианта за слейв. Ако започна да ги изреждам, може ли да прецакам нещо? Качването на снимка ще ми е много трудно.

Широкия кабел има 39 пина, до тази букса има още 9 пина и има и схеми, ама са са поне 4 варианта за слейв. Ако започна да ги изреждам, може ли да прецакам нещо? Качването на снимка ще ми е много трудно.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Отживелица, щото са с много по малка производителност от по новите поколения, иначе си работят.
Напиши точния модел на хард диска да му потърся схемата в нета и да ти кажа къде да сложиш джъмпера
Напиши точния модел на хард диска да му потърся схемата в нета и да ти кажа къде да сложиш джъмпера
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Гледал съм друг хард и съм излъгал. Пиновете пак са толкова, ама схемата е друга, само една схема.
Над схемата пише:
No Jumper = DS (slave)
На диска пише много работи и не знам кое да ти напиша.
Ако махна пластинката, няма ли да се получи?
Над схемата пише:
No Jumper = DS (slave)
На диска пише много работи и не знам кое да ти напиша.
Ако махна пластинката, няма ли да се получи?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Точно така, без джъмпер е на слейв, махни го и би трябвало да тръгне. Филмите ще си ги ползваш, а за отметките трябва да си копираш папката на браузъра от стария уиндоус на новия, освен ако не ползваш интернет експлорер, за него само трябва да копираш папката Предпочитани от my documents
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря.
Новият уиндоус е само уиндоус и експлоръра не може да се свърже с интернет. А друг браузър няма, така, че компа няма интернет.
Дали ще мога да стартирам другата модзила, на която са отметките?
Новият уиндоус е само уиндоус и експлоръра не може да се свърже с интернет. А друг браузър няма, така, че компа няма интернет.
Дали ще мога да стартирам другата модзила, на която са отметките?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Ми не, ще трябва на този да инсталираш мозилата и да копираш папката от стария на новия и тогава ще я имаш както си е била
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
А има ли начин да инсталирам нова модзила или хром или квото и да е, като нямам работещ браузър?
Имам лаптоп и на обяд се пробвах с негова помощ, ама без успех. Лаптопа е с 8мица, а компа с ХР.
Имам лаптоп и на обяд се пробвах с негова помощ, ама без успех. Лаптопа е с 8мица, а компа с ХР.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Трябва да си свалиш по стара версия на мозилата на лаптопа и с флашка да прехвърлиш ексето на компютъра и от него да инсталираш. Мисля, че от версия 41 спряха да поддържат ХР и не може да се инсталира по нова версия на ХР.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
На село съм и нямам нито флашка нито диск. Допреди 15 минути и ток нямах
Иначе харда проработи. От него дали не мога да изровя нещо. Пробвах да преместя модзилата и вече си имам иконка, модзилата се отваря, ама пак не иска да се свърже с интернет.

Иначе харда проработи. От него дали не мога да изровя нещо. Пробвах да преместя модзилата и вече си имам иконка, модзилата се отваря, ама пак не иска да се свърже с интернет.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Еее, трябва да провериш има ли интернет по кабела. Браузърите не се свързват с интернет, свързва се мрежовата карта. Т.е кажи с какъв интернет си, след рутер или без рутер изобщо. Мрежовата карта на тоя компютър трябва да се премести на друг слот ако работи изобщо
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
В долният десен ъгъл има две компютърчета, като сложа курсора там ми изписва, че има нет. Като извадя кабела, върху компютърчетата излиза едно червено кръстче и пише, че няма нет.
Имам рутер, кабелът излиза от него.
Възможно ли е мрежовата карта да е нещо прецакана?
Май нямам отделна мрежова карта, кабелът влиза в една запоена за дъното букса.
Имам рутер, кабелът излиза от него.
Възможно ли е мрежовата карта да е нещо прецакана?
Май нямам отделна мрежова карта, кабелът влиза в една запоена за дъното букса.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”