Помощ за GPS

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Помощ за GPS

Мнениеот fantomasss » Пон 03 яну 2011 15:02

Колеги, ако някой е в час нека помогне. Имам Нокиа 5230 с безплатна доживотна навигация и работи доста добре. Обаче само за София има подробна карта, а за другите градове само най главната улица, да не говорим, че няма нищо от второстепенната пътна мрежа. Поразпитах тук там и ми казаха, че имало вариянт на Нокиа да се качи програма на Гармин със подробна карта на България и гласови команди на БГ. Ако някой може да ми инсталира такова нещо и да работи, ще черпя доволно. На отзовалите се благодаря, а на некомпетентните като мен-да четат и да си траят.
:да:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за GPS

Мнениеот ivo_555 » Пон 03 яну 2011 15:06

Ако мислиш че можеш да се справиш сам тук има всичко необходимо за инсталиране на Гармин, освен това карта за навигацията на Нокиа има сравнително подробна, можеш да си я качиш най лесно с Nokia ovi suite!

http://www.ipmart-bg.com/

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 04 яну 2011 10:06

fantomasss написа:Колеги, ако някой е в час нека помогне. Имам Нокиа 5230 с безплатна доживотна навигация и работи доста добре. Обаче само за София има подробна карта,

www.ipmart-bg.com
Тука има всичко даже и повече от необходимо......
Аз съм със същия телефон ама вече е с много тунинг благодарение на тоя сайт. :)
Регистрирай се там и ако не можеш да се справиш ми пиши да ти дам директни линкове :)

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 04 яну 2011 10:17

Колега, а защо не си обновиш Ovi Maps-a чрез Wi-Fi или да си обновиш операционната система (ако има update) или търсиш SW Update в менюто, да качиш версията на Maps-a на 3.04, след което с Ovi Suite си качваш последната карта на БГ, която е много по-пълна и по този начин ще си ползваш оригиналния софт...Аз съм с Garmin, но Maps-a лично повече ми харесва като интерфейс... :beer

П.П. А и ако си обновиш операционната система определено ще има доста разлики в начина на работа на апарата, и то към по-добри, а и някои програми, които са били нужни да се инсталират допълнително в предишната версия, в новата ще бъдат вградени...Аз сега си чакам за 5800 да дойде последния...

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Сря 05 яну 2011 12:44

Днес колегата LILO&STICH си скъса нервите с моя телефон, но накрая стана работата. Определено сам щеше да е абсурд да се оправя... Сега имам вече Гармин, който тествах, докато се прибирах и според мен работи нормално. Хиляди благодарности на колегата, че си отдели от ценното време, да се занимава мен.
:bowdown

П.С. Даже и почерпка не поиска човека... жив и здрав да е, все още съм му длъжник... :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”