Заслужава ли си това гедоре
Re: Заслужава ли си това гедоре
Дали става за отвиване на задните амортисьори? Иначе го намерих във фейсбук, пишеш гедоре и излиза в резултатите. Магазина е до стадиона на локо софия
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
За VW Polo - става.
За MAN/SCANIA - няма да стане.
За MAN/SCANIA - няма да стане.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Силно ме съмнява за 50 лв да устиска още при първия напън.Обикновено вложките(камъните) или както там им викат са като кашкавалени.Виждал съм подобни комплекти с усукани части 

Така съсипах един торкс, затягайки бравата на багажника. За щастие, главата на болта оцеля [emoji1] 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Значи за инструменти съм давал пари ( и продължавам)
Проблема не е в това, че камъка се е отворил, проблема става като ми дойде такъв един и ме моли да видя и реша "осраното" от калпави инструменти замазани глави на болтове. Ей тогаз си еб@ло майката с извинение.
Купувал съм и от лидл някои неща . Примерно имаха едни с "проходни" тресчотки и с "универсални" камъни , оказаха се средно прилични за торксове. Тресчотка с дълго рамо- доста добра и т.н.
Такива менте инстументи дето са на цена за вторични, не мерси.
Тайван , китай и други дръпнати правят едни и същи на вид инструменти ,дори и кутиите им с малко "разлики" ( само в надписа и боята на кутията).
Някои от тях са си супер като качество, други биват, трети обаче са откровен боклук.
Инструменти ако иска някой , да отдели минимум и за поносимо качество. А не бройки и накрая хвани единия, блъсни другия..
Сори, извинявам се за малко острия тон.
П.п. ето докато драсках поста си. Типично като пример..
Проблема не е в това, че камъка се е отворил, проблема става като ми дойде такъв един и ме моли да видя и реша "осраното" от калпави инструменти замазани глави на болтове. Ей тогаз си еб@ло майката с извинение.
Купувал съм и от лидл някои неща . Примерно имаха едни с "проходни" тресчотки и с "универсални" камъни , оказаха се средно прилични за торксове. Тресчотка с дълго рамо- доста добра и т.н.
Такива менте инстументи дето са на цена за вторични, не мерси.
Тайван , китай и други дръпнати правят едни и същи на вид инструменти ,дори и кутиите им с малко "разлики" ( само в надписа и боята на кутията).
Някои от тях са си супер като качество, други биват, трети обаче са откровен боклук.
Инструменти ако иска някой , да отдели минимум и за поносимо качество. А не бройки и накрая хвани единия, блъсни другия..
Сори, извинявам се за малко острия тон.
П.п. ето докато драсках поста си. Типично като пример..
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Именно. И накрая 108 части за боклука. Ама цената била много изгодна.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Колко лева струват качествените куфари според вас?
Само да ви кажа, че миналата зима при разпродажбите в различните магазини много китайски/тайвански куфари бяха намалени с 50% - от около 50-60-70-80€ на 25-30-40€. Според мен всичко в тази ценова група е въпрос на късмет и цената няма никакво значение.
Само да ви кажа, че миналата зима при разпродажбите в различните магазини много китайски/тайвански куфари бяха намалени с 50% - от около 50-60-70-80€ на 25-30-40€. Според мен всичко в тази ценова група е въпрос на късмет и цената няма никакво значение.
-
- Автомобил: Mercedes W213
- Двигател: E 400 V 6
joro_kem написа:zdravkop64 написа:Колега, аз също не правя разлика между тези размери. Би ли обяснил, ако обичаш, защото аз също искам да си взема такъв комплект. Аз номерата на ключовете и ролките си ги знам като 12, 13, 14,17, 22 и т.н.
1/4" стандартът покрива от 4 до 14 мм, предназначен е за работа по фини детайли, 3/8" покрива от 6 до 24 мм, за ежедневни нужди, 1/2" покрива от 8 до 36 мм и е най-разпространеният стандарт за универсална употреба, 3/4" обикновено е в размери 22 до 55 мм, това е началото но тежката артилерия, 1" обикновено е от 27 докъм 85 мм, следват 1.1/4 и 1.1/2 стандарти, които твърдо са извън коментираното. снимката от автора на темата е комби комплект 1/4" и 1/2".
Благодаря!

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Работата е там, че авторът на темата едва ли знае какви размери ще му трябват. Просто гледа 108 части за 50лв - изгодна сделка. Ако бяха 1200 части за 150лв щеше да е още по-изгодно. А това, че от 108 части реално ще ползва 5-6 е друг въпрос. И тия 5-6 може да се повредят на трето ползване, но важното, че ще останат още 100 чисто нови части. Имах един евтин комплект ключове - излязоха с доста приблизителен размер. Дотрябва ми един, единият размер не може да хване гайката, а другият халтав. 1-2мм явно не ги броят за съществени китайските другари. По-важно е да има набор ключове на ниска цена - може да подпреш нещо с ключ или да го хвърлиш по куче, все ще влезе в употреба.
То и много зависи за какво ще се ползва. Имам някакво супер измислено комплектче с ключове, но ми върши работа да завия леко някой болт
Купих си на времето малко гедоре от 30тина части за 13лв(тринадесет)
Обърнах 2-3 пъти пососката на тресчотката и се разбъжика, та ми останаха само некачествени камъни, които са отляти супер калпаво и реално не ми върши работа и за колелото дори.
От Лидъл си взех за 54лв малко гедоре, което за любителски майаторлък, разбирайте ремонти на собствената ми кола като се наложи, се оказа доста здраво и добро. Вариант е да се следят промоциите там, мисля че инструментите им са малко по- добри от китайските.

Купих си на времето малко гедоре от 30тина части за 13лв(тринадесет)

От Лидъл си взех за 54лв малко гедоре, което за любителски майаторлък, разбирайте ремонти на собствената ми кола като се наложи, се оказа доста здраво и добро. Вариант е да се следят промоциите там, мисля че инструментите им са малко по- добри от китайските.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
В момента в Лидл този куфар струва 125лв.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Доста добра цена.
hooligans написа:В момента в Лидл този куфар струва 125лв.
Mannesmmann от Лидл /в зелените куфари/ също е попадение, обикновено са прилични цени, и въпреки че пише Китай на етикета, са повече от здрави за цената си.
- dalgia-73
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: BKC
Към започналия темата.Не си давай парите за глупости.Със тия 50 лева по добре си почерпи приятелите,отколкото да заобляш гайки (както е казал колегата по горе) и да си белиш пръстите.Хубаво и евтино само в Кауфланд.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Хубаво и евтино само в Кауфланд
Ъхъ. Ма стоките са на два различни рафта.
Ъхъ. Ма стоките са на два различни рафта.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”