Избор на надеждна съдомиялна машина

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Избор на надеждна съдомиялна машина

Мнениеот eng » Нед 23 ное 2025 20:17

Здравейте колеги,
Търся да си купя чисто нова съдомиялна машина, като изискването едното да е 45 см широка (60 е голяма), да има защита от преливане и да е сравнително тиха, но на първо място е надеждността, нямам жлание точно след гаранцията да хвърли водите. Не искам Горение и Електролукс, ориентирал съм се към това:
https://techmart.bg/sydomiqlna-45sm-whi ... sfo-3b23-p
Имам сушилня от същата марка и вече 5 години работи без проблем. Бюджета е 700 лв преко сили, може и малко отгоре но да кажем 50-100 лева, ако си заслужава.
Търсих Сименс или АЕГ, но никъде не намирам, а и за тоя бюджет сигурно няма да са нещо уау, като качество.Знам, че Миле е най-доброто, но там започват от 1800-1900 лв. Беко мисля също са надеждно, но не съм се заглеждал там.
Та бих се радвал на съвети какво да избра за тия пари, също и, че ще е свободностояща, а не вградена.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Re: Избор на надеждна съдомиялна машина

Мнениеот goppa » Нед 23 ное 2025 20:59

С такъв бюджет бих заложил на миеле втора употреба.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 23 ное 2025 21:18

ще ми се да е нова, втора употреба ми е достатъчна колата :)

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 23 ное 2025 22:18

eng написа:Беко мисля също са надеждно, но не съм се заглеждал там.

Аз имам впечатления от вградена Grundig Edition 70 (същия концерн като Беко) и вече 7-8г си работи без никакви проблеми.
AEG в посочения бюджет без стабилна отстъпка по-скоро няма да се намери.

Bauknecht BSFO 3O35 PF (в Германия актуално за 296,65 €) и дериватите му с марки Privileg, Grundig, Beko и Whirlpool (WSFO 3B23 P - почти съм сигурен, че е 1:1 с Bauknecht) също са добър избор.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 23 ное 2025 23:11

+1 за Беко в бюджетния клас, в момента са с 5 години гаранция в Технополис. Две на Беко ползваме, едната повече от 7 години, другата вече 3, нямаме оплаквания.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 24 ное 2025 5:04

Благодаря колеги, ще погледна Беко.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пон 24 ное 2025 8:38

За тези пари, нова и аз съм за Беко. Вече доказала се турска марка. Прави се в един завод с всички останали европейски марки.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 24 ное 2025 8:51

Нашата е Beko вече на 13 години само че за 12 комплекта , като цяло сме много доволни, 4 членно семейство всяка вечер се пуска, няма пропуск, уикенда по два пъти. За всичките години направи един проблем, прекъснаха се кабелите долу на вратичката, там минава сноп 13-14 проводника, 3-4 се бяха прекъснали изцяло. Усетихме се, че като я отворим не излиза пара , чиниите бяха студени. Явно не е награвяла водата, иначе си бачкаше без проблем. Първо смених датчика долу за температурата , беше 7 лв в делта елис , после се задълбочих и намерих компроментираните проводници, оправих ги и все още си работи. Долната кошница децата я прецакаха, поизкривиха й всички клечки държащи чиниите и в последствие се изпочупиха. Това са единствените ми забележки. Вътре частите са еднотипни на масата съдомиялни на пазара като почти всички уреди между другото. Аз вече като купувам нов уред минавам през магазина за части и питам какво да взема и ми казват за какво имат всичко и за какво не им търсят части и така горе долу се ориентирам.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 24 ное 2025 13:32

Ясно, в тоя бюджет (малко отгоре) юе се търси само и единствено Беко, въпреки, че едва ли са, като качество както преди 10-12 години, но 6-7 да изкара ще доста добре.
Благодаря за съветите колеги.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пон 24 ное 2025 15:02

Този Whirlpool, които си харесал какво му е ?
Аз взех подобен преди 8 години, пак на промоция и пак 2+3 години гаранция.
До ден днешен не е мръднал, ползва се ако не всеки ден, то през ден.

Втора употреба е смешно даже да се коментира като можеш да вземеш уред с 5 години гаранция.

миеле в днешно време е най прехвалената марка на света, нищо общо с това което беше преди 15-20 години, като цяло винаги бих пропуснал, просто не си струва парите, особено като погледнеш конкуренцията.

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пон 24 ное 2025 15:08

Аз понеже ги гледам по-често от вътре, Платките им все еднакви. Бош, Миеле, Сименс, Неф и още няколко такива. Паднало е такова коопериране, че ставаш луд кое какво е. Да, ама на тези цените им все са по 2, по 3.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 24 ное 2025 16:13

fur1ous написа:Този Whirlpool, които си харесал какво му е ?

Предполагам, че нищо няма да му е, но тъй, като масово съветите тук са за Беко поради тази причина бих се ориентирал към Беко.
MamaMy написа:Аз понеже ги гледам по-често от вътре, Платките им все еднакви. Бош, Миеле, Сименс, Неф и още няколко такива. Паднало е такова коопериране, че ставаш луд кое какво е. Да, ама на тези цените им все са по 2, по 3.

Мисля, че с това си мнение колегата казва доста неща, в единия случай плащаш за марката, а нищо не е каквото е било преди, както с колите, така и с перални,съдомиялни,миксери и т.н.
По принцип Уърпул-а който съм харесал е 640 лева, Беко-то е 750, 100 лева е разликата, но ако "разсрочено" в годините Беко-то изкара повече..........., въпреки, че никой не може да каже разбира се. Незнам и аз с еобърках вече, но интересно, че мненията преобладават за Беко - аз на марки не робувам, дори и Пенчо да се казва, не ми пречи стига да е достатъчно надеждно, освен това важен момент, който пропуснах е, че ще се ползва въпросната миялна към момента не повече от веднъж седмично ........... максимум.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пон 24 ное 2025 17:10

eng написа:...освен това важен момент, който пропуснах е, че ще се ползва въпросната миялна към момента не повече от веднъж седмично ........... максимум.

по-старата от нашите миялни, за която писах по-горе, е на село и се ползва основно един-два пъти седмично - няма никакви проблеми. добре е обаче да се оставя вратата отворена поне малко за периода, в който не се ползва, както и да се прави по-честа профилактика с препарат за почистване (купувам на W5 от Лидл).

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 24 ное 2025 19:01

Благодаря за съвета , и това не съм го знаел.

Monyo Monev
Автомобил: Passat Variant B8 SCRBMT 2018
Двигател: DFGA

Мнениеот Monyo Monev » Вто 25 ное 2025 9:57

В къщи от поне 5 години ползваме Bosch Serie 4 /Super Silence/. Страхотна машина и наистина много тиха.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”