Избор на мултикукър и еър фрайър 2 в 1

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Избор на мултикукър и еър фрайър 2 в 1

Мнениеот eng » Чет 11 дек 2025 13:58

Ето, че пак опрях до форумните съвети, които се оказват много ценни за моя милост.
Такаааааааааааааа - булката иска горното устройство, съответно нема да мирне докато не вземем (добре, че не разбира от коли и не се меси там).Идеята е хем да се готви манджа, хем да се приготвят зеленчуци на пара, хем ако се вземе цяло пиле да се сложи вътре и да се изпече, като на фурна (с приставката горе самия капак, като се смени), да може да "пържи" дроб, че много обичам, да прави "здравословни" :mhihi пържени картофи и в краен случай да може да завърши мусака, тоест от запържването на каймата и зеленчуците и впоследствие при смяна на капака да изпече заливката. Ще ми се да взема нещо с по-голям обем, че ако идват госКе да има за всички, а те идват често.
Четох много мнения но не мога да отделя нещо конкретно и за Инстант Пот и за Нинджа, бюджета..........докъмто 600-650 лева макс за нов уред с гаранция задължително 2 в1, такакви са вашите виждания, мнения и т.н. Спрял съм се на те тия машинариики:

https://instantpot.bg/produkt/duo-crisp ... a_model=8l

https://www.tehnomix.bg/multikukar-ninj ... 5l-ol650eu

Видях, че има тема, която е приключила 2021 и питането е основно за еърфрайр-и, а на мне ми трябва 2 в 1.
Та всяко мнение ще е полезно, освен това и сервиза ме интересува как е, имат ли развита сервизна мрежа, ако стане нещо по гаранция и т.н.Че както съдомиялната щяхме да я ползваме макс един път на седмица стана 2-3 пъти, та и тук май ще стане така

humanic
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на мултикукър и еър фрайър 2 в 1

Мнениеот humanic » Чет 11 дек 2025 14:25

Брат ми тия дни купи някаква тенджера под налягане на Тефал, която готви за нула време и доста вкусно.
Имай ги и тия уреди предвид, поне според мен е интересно.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 11 дек 2025 14:34

humanic написа:Брат ми тия дни купи някаква тенджера под налягане на Тефал, която готви за нула време и доста вкусно.
Имай ги и тия уреди предвид, поне според мен е интересно.

Знам за тия тенджери, но ми се иска да е многофункционално и да става и за малко храна, например да запържи 200-300 грама месо с лук, като на тиган, но с по-малко олио и доста по-бързо, като време. Или 2-3 картофа да изпържи с много малко олио, или да увари свински ушички за нула време (това го може разбира се и тенджерата под налягане, спор няма).

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Чет 11 дек 2025 15:12

Както всичко ново и това е добре забравено старо. Имаше едно време едни тенджери "Чудо". Само където нямаха вентилатор, а бяха с естествена конвекция. Готвеха и готвят много вкусно ако домакинята го може, а продуктите го позволяват. Тези съдове гарантирано хващат 3 пъти повече от който и де е мултикукър.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 11 дек 2025 16:05

Най- вероятно това "Чудо" готви добре и най-вероятно ще надживеят сегашните кукъри и фрайъри, но..........ще ми се да ползвам "новите" технологии. А и пак казвам, ще го ползвам ако има възможност за готвене, печен,пържене и готвене на пара, пък и потреблението на ел.е-я има значение, както и самото време за приготвяне на храната.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 11 дек 2025 17:31

Ако все пак се спрете на еърфрайър - ние сме с Tefal Dual Easy Fry & Grill, Двоен уред 8.3л.

Аз съм доволен, ползваме го ежедневно и мога да го препоръчам.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Чет 11 дек 2025 19:58

Изглежда сериозен уред, но ми ттябва и мултикукъра, а пък да вземам 2 уреда по отделно не ми е оферта.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 12 дек 2025 7:40

За темата: поръчан 2 в 1 Duo crisp, че хванАх и прИмоцията, 5.7 литра на 360 лева заедно с неква кошница.
P.S. предполагам, че уреда ще си дойде с упътванто, но има ли някъде група в която се обсъждат рецепти и тънкостите при готвенето с такъв уред, мисля да проверя у фейсО?
Че иначе продават на сайта и книжка с рецепти за 20-се лева :mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 12 дек 2025 17:53

eng написа:Изглежда сериозен уред, но ми ттябва и мултикукъра, а пък да вземам 2 уреда по отделно не ми е оферта.

Комбото винаги е недомислие от гл.т. икономия.
Купи си 2 отделни и си ги използвай както искащ без ограничения .
Когато се скапе комбото осташащ без нищо

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”