Проблем с настолен компютър
- izcrazy
- Автомобил: Vw Golf 3 Variant 1995
- Двигател: AAZ
Проблем с настолен компютър
Привет колеги,не знам дали ми е за тука темата и ако не е ще ви помоля да я изместите и да бъда извинен.
Проблемът ми е че работи неподобаващо бавно за параметрите които си има 1GB RAM - 2.81Ghz Intel Celeron - 512 Gigabyte DDR3.Сменял съм перка с ядрото на процесора+захранване.Мисля си че има нещо изгоряло вътре и не мога да разбера какво е,ако някой може да ми помогне или да ми каже как да го замеря с мултицет(ако е възможно).
Ще съм ви благодарен за всякакви отзиви :)
Проблемът ми е че работи неподобаващо бавно за параметрите които си има 1GB RAM - 2.81Ghz Intel Celeron - 512 Gigabyte DDR3.Сменял съм перка с ядрото на процесора+захранване.Мисля си че има нещо изгоряло вътре и не мога да разбера какво е,ако някой може да ми помогне или да ми каже как да го замеря с мултицет(ако е възможно).
Ще съм ви благодарен за всякакви отзиви :)
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Проблем с настолен компютър
С мултицет едва ли,има програми за разни тестове,отделно ако си с уин 7 можеш да направиш такива.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Последно с колко памет е, каква операционна система, преди колко време е инсталирана, има ли работеща читава антивирусна, кога е дефрагментиран последно?
- izcrazy
До колегата Iezekil : Операционната ми система е Windows Xp.Мислех че с програмата Еверест ще разбера какъв е проблема,но се оказа че мога да наблюдавам само на какви градуси загрява и ъпдейти.По статистиката на програмата е добре към t'
DundyTheCroc : Горе пише с колко памет е 1Гб,преинсталирах си го преди седмица и половина вече,и съм с аваст.Но не е от това проблема,това е вече в продължение на 2 седмици ако не и малко повечко.Мислех че като го преинсталирам и почистя,ще се оправи но уви....!!
Някакви идеи как да разбера къде е проблема,не мирише на изгоряло.А пък и не ми се дават 20лв за една профилактика
DundyTheCroc : Горе пише с колко памет е 1Гб,преинсталирах си го преди седмица и половина вече,и съм с аваст.Но не е от това проблема,това е вече в продължение на 2 седмици ако не и малко повечко.Мислех че като го преинсталирам и почистя,ще се оправи но уви....!!

Някакви идеи как да разбера къде е проблема,не мирише на изгоряло.А пък и не ми се дават 20лв за една профилактика

- snoopgod
- Автомобил:
- Двигател:
хеем по-чисто,хем по-лесно-формат ц 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Пробвай тази.После разгледай и долния линк.От Евереста можеш да разбереш примерно рама ти ако е сдал багажа,няма да го вижда половината примерно/зависи от платките колко са/.
http://www.kaldata.com/index.php?action ... 1%80%D0%B0
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1697294
http://softvisia.com/download.php?list.25
http://www.kaldata.com/index.php?action ... 1%80%D0%B0
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=1697294
http://softvisia.com/download.php?list.25
- izcrazy
Ще ги пробвам !
Благодарско колега :)
Благодарско колега :)

- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
"Бавна работа" е нещо много относително - за да си сигурен, трябва да сравниш с машина със същия процесор + дъно поне. Каква марка е дънната платка (и какъв е чипсета)? След като работи PC-то едва ли има нещо изгоряло. Няма да е лошо да провериш настройките на BIOS-a. Ако имаш проблеми в RAM-а ще го усетиш и то не като бавна работа... Все пак за успокоение можеш да тестваш с Memtest паметта (има го на някои Linux дистрибуции CD-та като опция при стартиране). По-скоро възможна причина би могла да е скоростта на харддиска - затова пак поглед в BIOS + тестване с някой туул.
- izcrazy
Мдаам,компютъра издаде багажа
.Като го включвам ми показва синият екран
Някакви други идеи да разбера от какво е ?

Някакви други идеи да разбера от какво е ?
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
На този син екран пише номера на грешката - напиши я .Това ще насочи колегите.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Свали си хирен на друг комп и го запиши на CD, тествай си с него рам и харда и ако не са те можеш да го хвърляш на белканто това дънце-слънце :D
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Тествай паметта първо. Memtest е подходящ избор - достатъчно е да си запишеш boot cd с някой Linux (Knoppix, Ubuntu). Ето един скрийншот да видиш как изглежда - http://www.snapfiles.com/screenshots/zo ... est86.html. Ако паметта мине теста, провери харда - ако има лоши сектори резултата също е син екран.
- Viksata_55
- Автомобил: Passat b5
- Двигател: AFN 1.9 110ps
Един съвет от мен, не си качвайте антивирусни програми, с дългогодишния ми опит разбрах че именно тези програми докарват системата до срив, или набиват вируси ! 

- izcrazy
компютъра не иска да зареди Windows,стига до някъде и толкова.Махнах капака и видях че перката на процесора се върти едвам,след като си сложих пръста на перката спря,като я завъртя тогава тръгва....перката с реброто са сменени+паста.Мисля да отида с него и да ми ги сменят защото,няма и 1 год от както съм ги сменял.Кода ще го видя довечера и ще го постна :)
Благодаря ви много за препоръките
Благодаря ви много за препоръките

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”