wv Polo 1.0 98г Шум ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 05 фев 2008 10:28

С риск да стана смешен, искам да споделу следното. След последното ми влизане в сервиз Полото ми взе да съска като турбо и понякога, не винаги се чува леко чукане. В началото това много ме учудваше /но пък е приятен звука - с изключение на от време на време явяващото се леко чукане, ако оборотите спаднат доста/. И аз много се зверих поне да го разбера от къде е и накрая разбрах - за по - бързо, или само е изпаднало, но ми го няма винтчето, което фиксира пластмасовия въздуховод към кутията на филтъра. От там явно смуче въздух и просвирва, като турбо. Засега не смятам да слагам друго - харесва ми звука.

Потребителски аватар
dragonn2
Автомобил: Форд
Двигател:

Re: wv Polo 1.0 98г Шум ?

Мнениеот dragonn2 » Съб 09 фев 2008 10:37

Smok написа:Когато съм на скорост има един шум някаде около скоросната кутия като "тракане",този шум изчезва когато съм на нулева.Колата е обслужена напълно! Каква може да е причината за този Шум ???

Майка ми има същата кола и същият проблем и некви майстори и казали че в гърнето се е откачил катализатор и затва тракало. Обаче не е оправян този проблем и сега колата си е като дизеляк :roll:

Потребителски аватар
Smok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smok » Съб 09 фев 2008 11:17

И при мен ми казаха че е гарнето,отидаох в специален сервиз за гарнета и ми оправиха средното гарне ,което хлопаше и беше изгнило ,но и след това тракането си го имаше ощте ! МИСТЕРИЯ ха!

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 25 фев 2008 1:42

сега ште обиасниа на всички точно и иасно че отговора скоро ниама да доиде ---- има шум при потеглиане на пурва втора и трета предавка само в началото на ускорението после изчезва примерно тругвам на светофар при потеглиане лопа леко като лупутупу фур фур фур и после на втора лупутупу фур фур фур и изчезва звука се 4ува сувсем сувсем слабо и с лека вибрациика усешта иа наи вече шофиора а на празен ход сутрин има едно леко чукане при пурвото запалване и кат натиснеш саединителиа и спира като саединител на дизелак си чука баш --- аз лично мислиа за саединителиа че е проблема и евентуално ако нее от него ме самниава лагера на пурвичниа вал или централната излизашта ост на котиата и влизашта в двигателиа-даите акул ако ниакои е открил от какво е че таиа тема стана вајна и без отговор и вув другите захванати теми еи хора москвичите навремето имаха подобен проблем сус такова лопане като се разхлабе6е гаиката на пиниона на диференциала ниакои сре6тал ли го е именно су6тото е или кат се скуса гумениа лагер

bigcat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bigcat » Чет 28 фев 2008 19:29

Утре ще свалям скоростите на мойто поло и ще сменям и съединителя.Надявам се да открия от къде е това гадно тракане.Закупил съм чисто нов съединител AcDelco и ако е от съединителя ще спре ако не е от него значи скорости

bigcat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bigcat » Съб 01 мар 2008 14:59

Значи вчера смених съединителя ,но тракането си остана така че продължавам да дерзая.Съмнявам се във вътрешното каре и ако не е и то значи скорости.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Нед 09 мар 2008 23:22

днес говорих с един маистор каза ми че това лопане идвало от лагера на 5-та скорост но каква връзка има това със натискането на саединитела на миасто - и кат го натисна спира вазможно е това тракане да се превръща във хлопане при ускорение на сиака скорост в началото -даите идеи

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 10 мар 2008 9:40

Според мен също е от скоростната кутия. Имаш луфт на някой фиксатор /дразни, но не е опасно/Ако беше лагер, щеше да се чува постоянно.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”