Проблем с ролка и ремък заради климатик поставян в Италия

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kr0tal
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ролка и ремък заради климатик поставян в Италия

Мнениеот kr0tal » Сря 09 юли 2008 11:34

Колата ми е Polo 1,9D - 98г.
Оказа се, че климатика е слаган от някаква италианска фирма (в Италия естествено). Не знам как са го слагали и какви фокуси са правили , но според мен цялата конзола на която са накачени климатици помпи и т.н. явно е нещо ненаред. Аксесоарния ремък се износва бързо (за около година) и започва да свири. Обтяжната ролка съответно също се разбива за това време. Предполагам, че проблема идва от нея (ролката)- може би е сложена на криво. Нямаше да се занимавам хич с този проблем, но ролката е някаква италианска(от Алфа или Ланча не си спомням точно) без име или някаква индикация и е доста скъпъчка (70-80лв), което заедно с ремъка идва над 100лв. Идва скъпичко всяка година да се сменят ей така за нищо.
Някой имал ли е подобен проблем?

Потребителски аватар
kr0tal
Автомобил:
Двигател:

???

Мнениеот kr0tal » Чет 10 юли 2008 10:17

Само моето Polo ли има подобен проблем ?
Не ми се вярва ... намерих някакъв пич, който е пуснал подобна тема в vwclub-bg.com но е било отдавна а и никой не му е отговорил :(
Поне някой няма ли някаква идея(освен моето предположение) ?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 10 юли 2008 11:21

Масов проблем е при 1.9D, има писано по темата, може доста солено да ти излезе за да оправиш проблема
Потърси с търсачката

Потребителски аватар
kr0tal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr0tal » Чет 10 юли 2008 15:19

Ами намерих темите чак сега, но никаде няма дадено решение на проблема :( като се замисля ...
5 години по 110лв на година - 550лв. - разсрочено плащтане :roll:
ако трябва да дам повече всичко се обезмисля :?

Потребителски аватар
djimy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с ролка и ремък заради климатик поставян в Итали

Мнениеот djimy » Сря 16 юли 2008 20:12

kr0tal написа:Колата ми е Polo 1,9D - 98г.
Оказа се, че климатика е слаган от някаква италианска фирма (в Италия естествено). Не знам как са го слагали и какви фокуси са правили , но според мен цялата конзола на която са накачени климатици помпи и т.н. явно е нещо ненаред. Аксесоарния ремък се износва бързо (за около година) и започва да свири. Обтяжната ролка съответно също се разбива за това време. Предполагам, че проблема идва от нея (ролката)- може би е сложена на криво. Нямаше да се занимавам хич с този проблем, но ролката е някаква италианска(от Алфа или Ланча не си спомням точно) без име или някаква индикация и е доста скъпъчка (70-80лв), което заедно с ремъка идва над 100лв. Идва скъпичко всяка година да се сменят ей така за нищо.
Някой имал ли е подобен проблем?

:lady_angry: Колега моя съвет към теб е да дадеш всичко от себе си и да се отървеш (продадеш)от този автомобил.Проблема с присадените АС в Италия е неразрешим.Това е техническо недомислие.Ако задържиш за себе си този автомобил ,се въоръжи с много търпение и пачки с "финикийски знаци".Избора си е лично твой.
Успех ти желая!

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Пет 18 юли 2008 17:31

имам оригинален компресор от поло санден му е марката работи си перфектно 250 пари и е твои ако ти върши работа свиркай , всичко си му е наред шайби итн ..... успех(:

Потребителски аватар
kr0tal
Автомобил:
Двигател:

hm ...

Мнениеот kr0tal » Вто 22 юли 2008 13:45

До колкото знам този модел излиза без заводски климатик и за това ги слагат допълнително онези глупаци(може и да греша).Климатика си ми работи перфектно(макар че в момента има някъде теч и трябва да го оправя), така че не знам дали нещо ще се оправи като го сменя(според мен едва ли). Като изключа този проблем заради глупавите италианци колата е перфектна и освен накладки и другите консумативи не съм пипвал нищо. Не мисля да я продам и да си натреса нещо на което да сменям предницата на 2 сезона например.
Общо взето варианта с продажбата не ме устройва => ще си и сменям от време на време ремъка. Мерси все пак :)

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Вто 22 юли 2008 18:51

И аз така реших,след като смених всички части от които идва проблема!Щом се строши на 200000 км предполагам,че ще издържи още поне 150 преди да се разлопа пак...Колега сложи една снимка да го видим Polo-то

Потребителски аватар
kr0tal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr0tal » Сря 23 юли 2008 13:00

Качих една снимка в гаража :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”