Проблем с хидравликата или...???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Проблем с хидравликата или...???

Мнениеот Commander_Keen » Чет 31 юли 2008 16:39

Такам,проблема е следния: докато карам всичко си е ок,спирам на светофар и оборотите падат до 500 после се вдигат и се задържат на 750,а като загрее двигателя светва и лампата за маслото. Интересното е,че като завъртя повечко или докрай волана оборотите се вдигат (~900-950) и лампата изгасва....и така до следващия светофар. колата е Поло '97 1,4 AER. Какво ще да е и как ще се оправи....давайте инфо плс :?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 31 юли 2008 17:32

Аз пък за пръв път чувам че има 1.4 AER и мисля, че дори с очите си да го видя, пак няма да повярвам.

Потребителски аватар
Commander_Keen
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Пет 01 авг 2008 9:13

Ами да като блеем някои от нас така става.... (Но хубаво спамим...някой да напише нещо по моя въпрос? ) :roll:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 01 авг 2008 9:22

Здравей колега. Ако беше използвал търсачката, щеше да видиш няколко теми за обороти на поло.
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%EE%F2%E8
Тази е конкретно за твоят двигател. Не съм я чел, но се надявам да ти е полезна и да ти помогне да си разрешиш проблема. :wink:
Напиши в Търсачката ,,Поло обороти" и излизатняколко теми. Дано съм ти бил от полза.
П.П. Чао, и успешен ден :wink:

Потребителски аватар
Commander_Keen
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Пет 01 авг 2008 11:18

Дам търсачката я използвах...намерих много такива теми за оборотите,но никоя не е за моя проблем...много близо,но не баш.... Благодаря за помоща,ще опитам повечето неща,но все пак се съмнявам.... Ок как хидравликата влияе на тия обороти...дам знам има хидравлична помпа и прочие...тва съм го завършил....идеята ми е по какъв начин си взимодействат,за да намеря проблема...може ли да е от липса на масло на хидравликата или нещо от тоя род....???

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Пет 01 авг 2008 20:15

ако имаш липса на масло при въртене на волана се чува неприятен звук откъм рейката,ако пък има достатъчно масло главният заподозрян е рейката :!:

Потребителски аватар
moni_barca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moni_barca » Пет 01 авг 2008 22:55

Има вариант да имаш проблем с хидравличнатаа помпа!Ходи да ти я видят,защото аз имах такъв подобен проблем!Когато въртях волана имаше малко по-голямо напрежение и дори леко виене!Попринцип и на мене ми се вдигаха оборотите при въртене на волана на место,докато не оправих помпата,а и волана ми стана доста по-лек!
Според мене може да е от това,поне аз така се оправих!
Провери,дано да съм бил полезен!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 02 авг 2008 15:08

Друга възможна причина е да ти се е прецакало реле - регулатора на динамото, дори при замерване без форсаж да ти дава нормален ток. За да го разбереш - като ти светне лампата за маслото на празен ход, виж дали имаш вкл. консуматор, дори и само духалката, ако нямаш климатик като мене. Изгаси консуматора, или изчакай да ти спре перката на радиатора, щото може тя да се е включила и виж дали ти е изгаснала лампата за маслото. Ако е така - значи трябва да търсиш проблема в реле регулатора, или четките му. Ако не - отиди на комп. диагностика и виж за грешки - ако има грешка в горивната смес - дросел клапата ти се бъзика. Почистете я основно, адаптирайте я на външния комп. и ако пак не се получи, явно се е прецакала. Ако няма грешки на диагностиката, измери си налягането на маслото на датчика на главата. То и без друго не трябва да имаш друг, така че нямаш система за ранно предупреждение, пък и да има при някои коли, тя не се задейсва при обороти на празен ход, а над 2000. Затова мисля, че последния вариант е с най - малка вероятност. Успех!

Потребителски аватар
Commander_Keen
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Вто 05 авг 2008 9:50

Благодаря за съдействието...утре или вдругиден ще се заема като имам време и ще кажа резултат ;)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”