Какво има точно пред филтъра на парното на Поло 3?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 11 юни 2008 13:26

smash_ написа:
anonimko написа:отпред отляво под пласмасовата кора на чистачките
там не е ли на климатика ?
Той не е ли един и същ ? :D

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 11 юни 2008 15:22

:D

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Сря 11 юни 2008 17:29

skywolker написа:между филтъра на климатика и останалото празно място в двигателя има силоз за отичане на водата слизаща от прозорците, дупчицата е малка и често се запушва от листа, и както колега го е споменал, става на нефт и смърди ужасно.Но ако питаш какво има под самия филтър, между него и перката на радиатора, предполагам е някакво кожено или нещо подобно .Идея си нямам защо не е твърдо на пипане и може от него да смърди.Аз колега до сега съм сменил филтъра и почистих гнянта, и май спря да смърди.успех.

Колега,под филтъра има дупка,която продилжава към купето и вентилатора-не можеда има листа там.Тава за оттичане на водата е от страни.

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Сря 11 юни 2008 22:57

siso92 Колега, може би съм се изразил погрешно , извинявам се.разбира се че под самия филтър не се намира канала за отичане а до него.Интересно ми беше , че както го споменава колегата пуснал темата, точно срещу перката на вентилатора има пластина под наклон от мек материал приличащ на кожа.Предполагам ,че ако не от друго, миризмата може да идва и от нея.но това си е мое предположение,просто се видях в чудо и аз с тази миризма.сега съм настъргал малко сапунче върху филтъра , и от Бургас до София миризмата беше на сапун, да видим до кога?

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 12 юни 2008 8:51

skywolker написа:siso92 Колега, може би съм се изразил погрешно , извинявам се.разбира се че под самия филтър не се намира канала за отичане а до него.Интересно ми беше , че както го споменава колегата пуснал темата, точно срещу перката на вентилатора има пластина под наклон от мек материал приличащ на кожа.Предполагам ,че ако не от друго, миризмата може да идва и от нея.но това си е мое предположение,просто се видях в чудо и аз с тази миризма.сега съм настъргал малко сапунче върху филтъра , и от Бургас до София миризмата беше на сапун, да видим до кога?

:D Колега,твоето е баш,баш като моето :D .Рядко се намира APQ,пък и между 97-98г.Та разбрах,че нашите имат още някаква простотия за газовете,да не вони от нея.При мен мирише ,ако пуша на вкл.клима-след като я изкл.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Чет 12 юни 2008 14:28

цилиндара резервоара за компенсация на газовете е там и клапана компенсациония за връщане на не изгорели газове и пари.

skywolker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skywolker » Чет 12 юни 2008 18:42

siso92 написа:
skywolker написа:siso92 Колега, може би съм се изразил погрешно , извинявам се.разбира се че под самия филтър не се намира канала за отичане а до него.Интересно ми беше , че както го споменава колегата пуснал темата, точно срещу перката на вентилатора има пластина под наклон от мек материал приличащ на кожа.Предполагам ,че ако не от друго, миризмата може да идва и от нея.но това си е мое предположение,просто се видях в чудо и аз с тази миризма.сега съм настъргал малко сапунче върху филтъра , и от Бургас до София миризмата беше на сапун, да видим до кога?

:D Колега,твоето е баш,баш като моето :D .Рядко се намира APQ,пък и между 97-98г.Та разбрах,че нашите имат още някаква простотия за газовете,да не вони от нея.При мен мирише ,ако пуша на вкл.клима-след като я изкл.

И аз забелязах ,че нещо не са мноого разпространени, но да се надяваме за добро :) . Иначе я кажи повече за това за газовете, че ми стана интересно. :?:

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Чет 12 юни 2008 19:17

smash_ написа:
anonimko написа:отпред отляво под пласмасовата кора на чистачките
там не е ли на климатика ?
ако климата е кутия 25на 20 и и викат комп знам ли :roll: той говори за кората кадето е точно под стъклото с утайника и филтъра за купето и компотчето

joro_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_bs » Съб 09 авг 2008 13:17

и моето Polo миришеше по същия начин,смених филтъра но миризмата си остана .Взех си едно спрейче от ауто плюса на CRC,то е под формата на пяна,маха се филтъра и се пръска вътре,оставя се около 30 мин. и се пуска вентилатора да духа около 5 мин..След тая процедура неприятната миризмата изчезва,ефекта е дълготраен.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 09 авг 2008 13:25

1 снимка = 1000 думи! :idea:

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Нед 10 авг 2008 9:13

Мисля че заглавието е неправилно, и кое отпред пред филтара има предвит колегата- гледано от каде на каде или говори за екото :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”