Как се оправи ABS-а на Poloto

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
nesorab
Автомобил:
Двигател:

Как се оправи ABS-а на Poloto

Мнениеот nesorab » Съб 09 авг 2008 9:48

Току-що оправихме abs-a, та реших да пусна една тема, с която да ви споделя моите проблеми с ABS-a на Полото (1,4 dohc 100hp AFH-мотор бензин) на приятелката ми. Може на някой да му е от полза. И така блока беше механично счупен следствие на удар. Та при търсенето на abs блок той трябва да е с абсолютно същия сериен номер като стария на вашия явтомобил.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=271372

При мен беше 1J0 907 379 G.
Иначе нъцки :( .
Аз понеже много-много не разбирам си мислех, че ще стане и от друг модел. Взех един от Голф3, като разлика имаше само в първите 3 и последния символ, а външна никаква нямаше, абсолютно еднакви. Но уви не работи. И намерих абсолютно същия номер, монтирах го, но пак лампичката за abs-a и тази с (!) светеха. Това означава, че не е кодиран към мозъка на колата и пак не работи. След ровене в интернет кода за този модел ABS се оказа 15703.

Та това е от мен, за някой това може да не е нещо ново, но за мен решаването на този проблем бе задача с повишена трудност и свързана не само с парична стойност.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 09 авг 2008 23:05

Какво ще каже че кодът е 15703??? Кода на грешката ли е това?

Потребителски аватар
nesorab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nesorab » Нед 10 авг 2008 19:31

Koksan написа:Какво ще каже че кодът е 15703??? Кода на грешката ли е това?

Кода на грешката се установява лесно. Само като се закачи към компютър и се направи диагностика. 15703 е кода, с който се регистрира ABS-а към компютъра на колата, и така блока започва да функционира.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 10 авг 2008 19:40

е на мен няколко човека ми казаха че няма как да стане регистрация без да отида в оторизиран сервиз а и дори там не е сигурно че ще стане! Та ... аз отидох в официалния представител където ми взеха 45лв за услугата като дори не стана от първия път и пращаха запитване до Германия с VINа на колата ... като от там им изпратиха кодировка с която пак неискаше първия път и стана от втория! :)

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 10 авг 2008 20:17

Различните АБС системи имат различни кодировки :idea:

Потребителски аватар
nesorab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nesorab » Нед 10 авг 2008 21:53

Супер. Разбира се, че всеки абс и тип двигател и т.н. са с различен код. Аз нали точно това съм посочил. Че на конкретния абс модел кой му е кода. Щот на некой ако му требе да го намери лесно. :drive

Потребителски аватар
nesorab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nesorab » Нед 10 авг 2008 21:59

Koksan написа:е на мен няколко човека ми казаха че няма как да стане регистрация без да отида в оторизиран сервиз а и дори там не е сигурно че ще стане! Та ... аз отидох в официалния представител където ми взеха 45лв за услугата като дори не стана от първия път и пращаха запитване до Германия с VINа на колата ... като от там им изпратиха кодировка с която пак неискаше първия път и стана от втория! :)

Е аз поне за това не съм давал пари, щото има при нас едно приятелче дето разбира от тез работи, и само около 1 час ми трябваше да поровя в руските сайтове и да го открия тоз код, а той го въведе само през компа и хоп.

skk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Аз

Мнениеот skk » Вто 12 авг 2008 15:29

Частите на новите автомобили след 2000г. се кодират към компютъра на автомобила за да могат да работят. Това се отнася за почти всички ел. компоненти, дюзи, абс, помпи, клапи абе све. Другото, което виждам и стой като заблуда е че за свеки компонент кода строго фиксиран. Това не е така, тоест компютъра задава сам кода на компонента (говоря за оргиналния ктс на бош и оргинален бош изитроник софтуер, самоделките продавани по интерент не знам как функционират). Значи прочита се информацията избира се компонента за кодиране избира се меню кодиране и той сам си задава кода, не е необходимо да се знае или да се търси някъкъв код и пак повтарям става въпрос за оргинален четец и софтуер. Не искам да правя реклама на някой сервиз или софуер но мога да кажа внимавайте къде и как ви закачат колите за компютър, поняко с неоргинални четци се поврежда памета и после дори с оргинален софтуер не могат да бъдат изтрити грешките.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”