Проблем с паленето...може би Имобилайзер???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
veselin111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с паленето...може би Имобилайзер???

Мнениеот veselin111 » Пет 22 авг 2008 19:14

проблема ми се случва за втори път. Първият път беше сутрин когато тръгвах за работа някъде преди около 2 седмици. Завъртах ключа колата запалваше и след около 1-2сек. гаснеше- все едно че се пали с неоригинален ключ(Колата я купих с един ключ оригинален и вече около 7- 8 месеца я имам, досега нямаше никакъв проблем). След около 10 опита , колата запали(откакто я имам винаги ми пали от първият път). Да спомена че имам и газова, тя ми е направена автоматично да превключва на газ, а когато палих пробвах всякакви варианти и на газ и на бензин. Днес си тръгвах от работа, вечерта двигателя пак беше студен(незнам дали има връзка). Този път запалих но с голямо търпение. почти един час си играх с нея. Прегледах някои неща по двигателя, но не видях нищо видимо, в крайна сметка колата пак запали, но с голям зор и с последните сили на акумулатора? Веднъж запали ли си нормално след това и да я гася няма никакъв проблем, нито на газ , нито на бензин!!!! :!:
1, Искам да питам някой дали е имал подобен проблем и евентуално как го е решил?
2, Мога ли по някакъв начин да изолирам имобилайзера да видя дали проблема е в него-как мога да го тествам"защото аз се съмнявам в него"?
3, Ако не е от имобилайзера - от какво може да е???
Благодаря на отзовалите се!!!(колата от гаража)

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Пет 22 авг 2008 19:36

Здрасти колега, аз имах същия проблем и наистина е от имобилайзера. Разглоби си ключа, вътре в него има едно чипче, на което пише philips. Извади го и го почисти го добре и пак си сглоби ключа. Махни пластмасите около волата и ще видиш една подобна на обръч джаджа с дебел кабел, която влиза около гнездото на ключа. Почисти и нея добре и сглоби всичко. При мен след това всичко е наред. Дано и при теб. Поздрави!

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Нед 31 авг 2008 23:58

:!: :!: :!: :wink:

Изображение

с помощта на колегата Anbuch

Потребителски аватар
veselin111
Автомобил:
Двигател: