проблем с оборотите
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
датчика ми е с два пина и е десния гледан отпред на колата, левия е за таблото проверих. Тази вечер не успях да направя експеримента с резистора, но утре със сигурност ще го направя. Надявам се да е от това проблема, но видях на същия мотор на един Г3,че изобщо я няма буксата, а датчика си стои безучатно на мястото
. Как върви не зная.
- flameman5
- Автомобил: Polo + Leon TDI
- Двигател: AHW 2000 + ALH 2004
Открих най-после проблема с оборотите въпреки, че се оказа доста сериозен ремонта. Днес бях на комп. диагностика и показа грешка на датчика на дроселната клапа. Лощото е , че този мотор 1,6 пълна инж. АЕЕ е много рядък и освен това този датчик е в един корпус с дроселната клапа, МПХ и ред други простотии и се продава всичко в комплект. В автотрейд цената е 715лв
, изключено.
Може ли ако оворя този крпус датчика да се оправи с почистване или нещо такова или да намеря само датчика от някъде, сменял ли е някой такова нещо ??? Благодарен съм на всяка информация.
Може ли ако оворя този крпус датчика да се оправи с почистване или нещо такова или да намеря само датчика от някъде, сменял ли е някой такова нещо ??? Благодарен съм на всяка информация.
-
arseslav
- Автомобил:
- Двигател:
продъних форума с мойта дроселова клапа , но и на теб да кажа.наскоро смених- не ходи в авто плюс такава е цената.моята е от vdo като оригиналната .зех си я от представител - и на теб няма да ти е проблем.с отстъпката ми излезе 405 лв. 5 кинта взимат за поставянето-пак казвам не се рециклира, някой път номера минава с почистване, но при мен след месец пак се прецака-сменяй.втора употреба е около 200 кинта, но искат да свалиш оригинала и нема гаранции.при новата е година май по карта.пий една студена вода...
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
пиша по тая тема че ми се струва почти същата като моя проблем, значи изръчкам колата до 3-4 к обороти и пускам по енерция и колата ако е на газ гасне ( не винаги) а на бензин падат до към 500 оборота и се вдигат. Но не мога да го свържа това с топла и студена кола защото го прави и при 2 те, другия симптом които ме кара да мисля че е датчик за температурата (синия) е че сутрин не вдига 1200-1300 оборота а седи на 900-1000 . Дали опасенята са ми основателни или да карам на диагностика ( което наи вероятно утре ше направя )
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”