Проблем с ABS-а на Polo 1,4 16V!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ann
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ann » Съб 01 ное 2008 2:36

ann написа:Някой, който е сменял цял блок ABS да сподели откъде и как. Ще съм му благодарен, защото при мен проблемът е явно сериозен. На диагностика показва греши вътре в кутията, където по принцип е забранено пипането. Нов струва над 2000 лв. Къде мога да намеря на старо, въпреки че съм чувал, че ставало трудно и по принцип не се препоръчва. Случайно се натъкнах на един сервиз за АБС: http://jn-diagnostic.com/index.html . Някой чувал ли е за него? Дали въобще могат да се оправят? Става дума за Поло 1.4 16V (2002 г.).

Поствам мойто питане и тук.

Потребителски аватар
request
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Подобен проблем

Мнениеот request » Пон 17 ное 2008 22:03

Здравейте колеги,
и аз имам подобен проблем, и понеже виждам че вие сте навътре в материята да питам според вас какъв е проблема. От няколко седмици започна да ми свети индикацията на абс-а. Първоначално за кратко, при гасене и палене отново угасваше и абс-а работеше. Сега от една седмица свети постоянно от сутрин до вечер и гасенето и паленето не помагат. Чистиха компа и след това няколко дена почти не е давал индикация, докато не започна отново и вече постоянно да свети и ...съответно абс-а го няма. Иначе колата си спира ама...нали идва зима, та ще съм благодарен на съвети...
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 18 ное 2008 0:13

ДАтчиците са ти зацапани!

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Чет 27 ное 2008 10:52

Колега ще кажеш ли да се знае къде се намират тизи датчици и по какъв начин се чистят :oops:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 27 ное 2008 13:28

Еми .... НА всяко колело на главината. Ти като незнаеш къде се намират, по-добре иди при някой да ти ги изчисти!

Сваляш всяко колело по отделно - проследяваш кабелче което идва някъде от под калника или по моста(както са отзад) и те всичките водят до датчиците, който се свалят със шестограм, мисля че беше 4 или 5. Като е хубаво преди това да пръснеш малко WD40 или някое подобно, защотото може би ще са клеясали леко и ще излизат трудно, дори след като махнеш болчето.

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Пон 01 дек 2008 1:05

Благодаря много :) а ще кажеш ли дали трябва някакъв специален препарат за да ги почистя... Датчиците ги намерих просто трябва да погледне човек малко по-внимателно...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”