Ограничение на скоростта на Поло 14 16v 1997г
Ограничение на скоростта на Поло 14 16v 1997г
Здравейте някои има ли идея защо Полото ми не иска да вържи с повече от 160км/ч.Дали има електронно ограни4ение и евентуално как да се махне.
- neopolitan
- Автомобил:
- Двигател:
- Polo_AFH
- Автомобил: VW Passat B4
- Двигател: 1Z 1.9 TDI 90hp 1995
Значи полцето ми е като твоето - 3-врато е и е с AFH двигател (100 кончета).
Та на него до сега не съм усетил да има някакво ограничение на оборотите на двигателя, защото съм го вкарвал на около 6800 оборота при по-ниски предавки 1,2 и 3-та. Мойто е с малко къси предавки и максималната скорост която съм вдигал с него е 185км-ч - просто не съм имал свободна права за повече, а за тези 185 настигнах коли и нямяше как за повече...
Та по въпроса. Един ден си взех малко горивце на по-тънка цена и напълних резервоара. 2 дни по-късно пак пробвах полцето за макс. скорост и се случи същото като при теб - не можа да отлепи повече от 160 - така че най-вероятно е от горивото. Като поопразниш малко резервоара си заредих за 10лв. Shell V-Power Racing и за 20лв. Shell V-Power 95 и мощността се завърна.
Пробвай с горивото - Успех!
Та на него до сега не съм усетил да има някакво ограничение на оборотите на двигателя, защото съм го вкарвал на около 6800 оборота при по-ниски предавки 1,2 и 3-та. Мойто е с малко къси предавки и максималната скорост която съм вдигал с него е 185км-ч - просто не съм имал свободна права за повече, а за тези 185 настигнах коли и нямяше как за повече...
Та по въпроса. Един ден си взех малко горивце на по-тънка цена и напълних резервоара. 2 дни по-късно пак пробвах полцето за макс. скорост и се случи същото като при теб - не можа да отлепи повече от 160 - така че най-вероятно е от горивото. Като поопразниш малко резервоара си заредих за 10лв. Shell V-Power Racing и за 20лв. Shell V-Power 95 и мощността се завърна.
Пробвай с горивото - Успех!
Мерси за отговорите ,но така или инъче не зареждам бензин та тънкана ,зареждам само OMV.Така и без това не съм правил диагностика мисля да го направя.А само един съвет от мен, сериозно ме предупредиха да не ползвам Shell-V-Power,защото тази добавка успява да вдигне мръсотията от по гадните бензини които са зареждани преди това и запушва инжекциона
,ако си карате само на него няма проблем.
- neopolitan
- Автомобил:
- Двигател:
Koksan написа:neopolitan написа:И аз не съм чувал да има някакво ограничение на скоростта.
Аз на 6000об/м километража ми показваше 200км/ч.![]()
![]()
... Евала на дребното, а колкото до инфаркта Ло.ОЛ ... изцъклих се ...
![]()
![]()
...
Надали имаш ограничение. Нещо друго ще да е.
Колега, а може би оборотите бяха 7000 а не 6000????
Мммммм НЕ ... определено си бяха 6000 !!! ... още не бях влязал в лютеницата както се казва
Както и да е ... може да е имало наклон и затова да са толкова оборотите
Мисълта ми беше, че така или иначе няма ограничение на скоростта.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”