Проблем с тампоните на стабилизиращата щанга на 9N

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
polo9n
Автомобил:
Двигател:

Проблем с тампоните на стабилизиращата щанга на 9N

Мнениеот polo9n » Чет 11 дек 2008 13:10

Здравейте на всички. От няколко месеца имам проблем с въпросното Polo 9N (моделът след 2002 година). Вече 2 пъти сменям тампоните на стабилизиращата щанга. След това само в продължение на един месец отново се разтропва. Тропа само отдясно и съотвтно само десният тампон се износва. Сега пак тропа много дразнещо и преди да сменя тампоните за 3-ти пат в продължение на 5-6 месеца, реших да се допитам до вас. Къде може да се крие причината за този проблем?

Благодаря ви предварително

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 11 дек 2008 13:18

Много са натовареня явно :? за да се съсипват толкова бързо
Някой беше писал преди време, че носачите на това поло се местят доста (тампоните им са странни) и гумата даста се местила напред-назад. Това е по спомен от темата му. А и казваше човека че е ходил в оторизирани сервизи и от там му казват че това е нормално за модела :?
Явно понеже много се усукват тампоните, оттам носача и от цялата тази история много се натоварват тампоните на стаб щангата :wink:
Поне затова е според мен :arrow:
Или просто от некачествени тампони

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 14 дек 2008 9:03

Защо пък само отдясно...
И аз мисля че са некачествени тампони.
Аз сам си сменях на моето тампоните на макферсона, но там е друга историята , и като отидох за реглаж предница, човека каза догодина пак ще сменяш, и като сменяш иди в представителството на фолксваген и оттам, карали по 2-3 години дори!!!
Можеш да пробваш да си вземеш оттам тампончета и да смениш майстора , може да имаш износен тампон и на носача, и оттам да разбива и другите на стаб. щанга...

Ако ти се занимава , сваляй гумата на крик , хвани диска с две раце и клати... и гледай каде какво хлопа , и сменяй , смени и тампоните на макферсона , може и те да си похлопват вече ...

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с тампоните на стабилизиращата щанга на 9N

Мнениеот fasty » Нед 14 дек 2008 22:58

polo9n написа:Здравейте на всички. От няколко месеца имам проблем с въпросното Polo 9N (моделът след 2002 година). Вече 2 пъти сменям тампоните на стабилизиращата щанга. След това само в продължение на един месец отново се разтропва. Тропа само отдясно и съотвтно само десният тампон се износва. Сега пак тропа много дразнещо и преди да сменя тампоните за 3-ти пат в продължение на 5-6 месеца, реших да се допитам до вас. Къде може да се крие причината за този проблем?

Благодаря ви предварително
Значи решението на проблема ти е следното -взимаш един шублер , мериш диаметъра на стабилизиращата щанга, ако ти е примерно 18 мм. отиваш в Еуратек и искаш тампони 17 мм. ,цена на един брой 5 лв.В никакъв случай не слагай ментета .Оказа се че има 5 вида размери тампони .След горепосочената операция вече съм минал 8000 км. градско , а с ментетата изкарах 5 дни . Като сменяш сменяй и двата .Когато тръгнат да си заминават тия тампони в началото се чува едно изчаткване при по рязък завой в ляво или дясно , а след известно време започва да хлопа при преминаване на по отсечени дупки , първо от едната ,а след това и от другата страна .По принцип може да се кара и 1000км след като се е разхлопала щангата , но по някое време започва започва да жули в алуминиевата стойка на задния тампон на носача ,така че не е препоръчително .

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”