Полото прекъсва и се тресе като загрее

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ljubenceto
Автомобил:
Двигател:

Полото прекъсва и се тресе като загрее

Мнениеот ljubenceto » Вто 16 дек 2008 12:13

Здравейте колеги,
имам следният въпрос, по който ще съм много благодарен ако изкажете мнения: имам поло комби 1.6, 101 коня, пълна инжекция, 99г. От известно време, като загрее и чакам на сфетофари не работи плавно, а като че ли прекъсва и се тресе (вибрира). Понякога, като тръгна след сфетофара, като че ли няма мощност и неможе да ускорява, но в един момент, когато го натисна повече, сякаш се "отпушва" и започва да си дърпа нормално. Днес ще карам колата на дисгностика в Дружба в сервиза на Бош, но се надявам и на вашите коментари

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 16 дек 2008 17:55

Температурен датчик според мен

fforza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fforza » Вто 16 дек 2008 18:52

Това постепенно ли започна да ти го прави и много ли се чувства като вибрира? :roll:

ljubenceto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ljubenceto » Вто 16 дек 2008 21:27

Постепенно го прави, т.е като загрее мотора. Понякога вибрира по-силно, а понякога по-слабо, но като цяло не е много силно, но си се усеща. Днес сипах бензин А 98 от Лукойл и като че ли намаля, но не е напълно изчезнало. Дали мога да ида на дълъг път в такова състояние на колата, предполагам, че нищо няма да се преебе фатално,ако я закарам до Сливен така

fforza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fforza » Вто 16 дек 2008 23:10

Хм странно , при мене имам чувството , че вибрира също нещо на празен ход , нещо отдолу като че ли,обаче не ми гасне,иначе имах скоро проблем с оборотите.Оказа се , че е вакумне маркуче.А преди 5 дена сипах 98 Лукойл и като че ли наистина се оправи.Много странно.Може да е темп. датчик наистина. :roll:

Както и мощноста , но като че ли не всеки път.Незнам не мога да я почуствам незнам странно се държи напоследък....

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 17 дек 2008 8:30

Ами още сипвайте от Лукойл и не се чудете какви таласъми ви се явават. Аз едва не разглобих колата, преди да го разбера.

fforza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fforza » Сря 17 дек 2008 21:25

Е какво да сипваме , всичко е кофти бензин,незнам с какво го разреждат аме е гадно........ :roll:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 18 дек 2008 10:55

Вариант І-и - приятел бензинаджия
Вариант ІІ-и - гледаш има ли някой от бензинаджиите ФВ и го следиш откъде зарежда
Вариант ІІІ-и ЕСО /бензинът е гръцки, ама за всеки случай, приложи и първите два варианта/ :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”