Имат ли АЕЕ или АЕХ вентилация на капака на клапаните?
- gh0stfac3
- Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
- Двигател:
Re: Имат ли АЕЕ или АЕХ вентилация на капака на клапаните?
добре океи извиняваи няма да пиша повече и ми казваш че датчиците не са обратни това не е вярно така ли ???
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Е колеги да разбирам ли, че никой не знае къде точно е белия датчик за високо налягане на маслото 
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Каспър написа:Е колеги да разбирам ли, че никой не знае къде точно е белия датчик за високо налягане на маслото
Теоретично трябва да ти е до масления филтър /аз нямам/
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
търси другаде проблема , аз съм с АЕЕ и лилавия маркуч дето си го нарисувал ми се скъса и го изхвърлих , не съм се занимавал да търся нов , а колата си върви идеално , и дросела не съм го чистил никога... поне от както е в мен колата 
- gh0stfac3
- Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
- Двигател:
е добре тоя маркуч ако не се лъжа влиза в тръбата за въздуха и като се затопли спира смукача и ни яде много гориво а тана се едно е студена без него и се е е отворен смукач ако не се лъжа де доколкото знам аз поне
- Каспър
hooligans написа:търси другаде проблема , аз съм с АЕЕ и лилавия маркуч дето си го нарисувал ми се скъса и го изхвърлих , не съм се занимавал да търся нов , а колата си върви идеално , и дросела не съм го чистил никога... поне от както е в мен колата
По-нагоре съм написал, че розовия маркуч не ме интересува, просто такава снимка имах

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:търси другаде проблема , аз съм с АЕЕ и лилавия маркуч дето си го нарисувал ми се скъса и го изхвърлих , не съм се занимавал да търся нов , а колата си върви идеално , и дросела не съм го чистил никога... поне от както е в мен колата
И аз вече съм се заклел че няма да чистя дросел никога, а и доколкото знам, колегата Каспър е с нов дросел и изкаран мъркуч на картерните газове. Ако бях на негово място бих проверил компресията на цилиндрите, маслени сегменти и центровка /в обратен ред де/ и преди това може би антидетонационният дагчик.

- Каспър
Maslinkov смяташ, че маслото се качва горе поради не добре уплътняващи сегменти или детонации в двигателя причинени от лоша центровка
Като нямаш датчик за високо налягане на маслото кое задейства зумера и системата за ранно предупреждение?
Като нямаш датчик за високо налягане на маслото кое задейства зумера и системата за ранно предупреждение?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз нямам и зумер, само лампа за маслото /ако не достатъчно налягането на главата се включва/А детонациите също я задействат, но пак е свързано с налягането на маслото. Някои си разхлабват датчика за детонациите за да не ги тормози, ама то е като историята на щрауса.....и главата
/затова те съветвам да го провериш/ Прочети и темата, или се свържи с колегата Смаш, който имаше проблем с мощността и проверяваше колко му са зъбите на колелото на газоразпределителя /АЕЕ също/ и ако и при тебе е така просто предварението ти е много голямо и двг. работи с детонации, които сензорът не улавя, но бягането е добро. Успех! 

- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Каспър написа:Е колеги да разбирам ли, че никой не знае къде точно е белия датчик за високо налягане на маслото
Ровете , търсете колкото си искате....
Инфото което намерих аз и то от няколко места е ,че :
голф3 АЕЕ :
има бял датчик който се включва на 1.8 бара с номер 056 919 081 E (за високо налягане)
има и светло син който се включва на 0.3 бара (тоя е ясно ,че е за ниското налягане)с номер 028 919 081 D
има и бял температурен датчик на маслото с номер 1H0 919 563 (тип термо-резистор)
А, поло АЕЕ (както и АЕХ и АЕR) :
до шаси : 6N-V-350 000 има само единият от гореупоменатите датчици ,а именно този с номер 028 919 081 D дето сигнализира на 0.3 бара.
А от шаси 6N-W-000 001 ,датчика е зелен и е с VW номер 030 919 081 B. Той сигнализира при 0.5 бара. Това е хора по-нисък клас кола : по-малко датчици за маслото
п.п. Или с други думи...: Каспарче ,във полоподфорума не можем да кажем къде е белият датчик

- Каспър
Браво Anbuch, изчерпателен както винаги. Аз също намерих инфото за Голф което споменаваш преди да пусна темата, но да има такъв бял датчик и аз да не мога да видя(след като намерих дори антидетонациония датчик)е това вече е срам. Затова попитах, ако някой колега го е сменял да каже къде точно е. Мисля, че и при Голф с такъв мотор обаче има реално само син датчик и няма зумер. Или поне до номер шаси е така. Той задейства и лампата на таблото, която ми е святкала, но без зумер. Не ми се вярва другите два бели датчика да са забити така, че да не се виждат от никъде. Този бял, който е за Т на маслото сигурно се слага само на Голф с MFA (GT и GTI) иначе е безполезен.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А нанво стана в края на краищата - оправи ли проблема с присвяткването?
- Каспър
maslinkov написа:А нанво стана в края на краищата - оправи ли проблема с присвяткването?
Да кофти масло (GM 10W-40) и не навременна смяна. Беше на 7к., но не го бях сменил след зимата. При продължително каране във високи обороти ставаше по-рядко (конденз и висока Т) и на ПХ помпата не го качваше до главата и светкаше лампата. След смяна на маслото няма ядове.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”