Как могад да се намеря или дали това изобщо е модел на даден диод?
- 16 SMDS (article 13554)
- 4 SMDS (article 13304) for the displays
Става въпрос за ето таз истатия http://66.163.168.225/babelfish/transla ... l_1998.htm
Или поне какво трябва да значи това SMDS и article...и от къде да си купя такива работи?
Светлинни диоди за табло
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Светлинни диоди за табло

SMDS диоди ,най-просто казано са диоди които са много мънички и имат формата на правоъгълничета.Двете им страни са метални и представляват изводите им.Като изключим тези неща са си най-обикновенни диоди. На снимката се виждат (тези правоъгълници дето имат по една синя точка). Осветлението на таблото на поло след 10.97 година е направено с такива светодиоди - идеята е да ги смениш с такива които не светят зелено ,а червено и синьо.Ако таблото ти е от по-старите ....хич не се захващай с SMDS! С обикновен поянлик е много трудно да се запояват и е доста пипкава работа -ако имаш нерви действай.Лично аз като трябва да запоявам SMDS елементи ми се обръщат червата Дето се вика..с едната ръка го държиш с пинсета ,а с другата запояваш
В специализираните магазини за електронни части ги има...различават се по големина,цват на светлината която излъчват и силата им на светене (зависи от тока който преминава през тях в mA)
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Е моето табло е от новите и е точно с такива диоди...деееееееееееееба не знаех, че и трябва да се запояват...явно ще се откажа
А ако има някой навит от гр. Русе може да помогне
да свирка.
п.с. Anbuch мерси.
п.с. Anbuch мерси.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако искаш свиркай, мисля, че знам от къде мога да взема SMD-диоди, запояването им не ми е проблем (той Наско знае
). Проблем може единствено да се окаже това, че ще трябва да ми пратиш таблото, тъй като съм в София... 
...или ако имаш път насам
...или ако имаш път насам

- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
За жалост нямам скоро път към София...и..колата ми трябва ежедневно и няма как да пратя и таблото 
Ще видя някой от Русе.
Мерси все пак
Ще видя някой от Русе.
Мерси все пак
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”