Колко литра е резервоара на Vw Polo 6N ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Сря 31 дек 2008 1:43

dkalfov написа:да сме конкретни по фабрично му събира 43 +/- там някъде

Сигорно ли е това, защото като сипа 10лв бензин на 1.70лв литъра и ми отива на първата чертичка като сипа за 30лв пак при тази цена на бензина отива на средата за 50лв отива на предпоследната.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 31 дек 2008 9:35

Оставете ги тия чертички :twisted: Като влезе в червеното за резервата и светне лампата на таблото моето събира догоре 40л :idea: Резервата е някъде 5-8л излиза че резервоара е между 45 и 50л :wink:

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Сря 31 дек 2008 11:04

Gecatawe написа:
dkalfov написа:да сме конкретни по фабрично му събира 43 +/- там някъде

Сигорно ли е това, защото като сипа 10лв бензин на 1.70лв литъра и ми отива на първата чертичка като сипа за 30лв пак при тази цена на бензина отива на средата за 50лв отива на предпоследната.

ами по книгите така съм чувал да пише,а това с чертичките е забавянето на сондата(не е повредена,просто си е по-бавна)актуализацията на стрелката може да се получи като я оставиш наравно известно време,като се качиш ще се зачудиш кога изгори толкова че да падне стрелката. Аз на аванс и на заплата пълня догоре,правил съм си експеримент от най-долната чертичка(и под нея)като стигне 42литра вече се сипва по-тегаво и може да се налее до 45-46 някъде ама неръгам толкова попринцип

Потребителски аватар
danceboy
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко литра е резервоара на Vw Polo 6N ?

Мнениеот danceboy » Пон 02 фев 2009 19:12

По каталог наистина може да е 45 литра.... Аз съм на дизел и както другите колеги са написали за своите коли и аз ще кажа и смело мога да твърдя,че събира 60 литра...Зареждам си колата с нафта като я купувам от тираджии на по тънка цена и винаги си взимам 3 туби от по 20 литра... и трите си ги събира от раз...

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Вто 03 фев 2009 9:19

Резервоара по документи си е 45 литра...другите отиват по тръби ала бала mhihi :screwy

vesso1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesso1983 » Вто 03 фев 2009 20:35

Мойта хубава кола е 1.6двигател 75 коня моно изжекция и е 95 год.Искам да попитам някои знае ли колко и е резервоара,при положение че побирам 52л. бензин с обезваздушаването т.е. до краен предел.Вътре имах малко ама незнам колко точно за това питам,колко е голям резервоара.Искам да е засека колко ми гори.Благодаря предварително!

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Вто 03 фев 2009 21:37

vesso1983 написа:Мойта хубава кола е 1.6двигател 75 коня моно изжекция и е 95 год.Искам да попитам някои знае ли колко и е резервоара,при положение че побирам 52л. бензин с обезваздушаването т.е. до краен предел.Вътре имах малко ама незнам колко точно за това питам,колко е голям резервоара.Искам да е засека колко ми гори.Благодаря предварително!

еми за да я засечеш - пълниш я пак до горе с обезвъздушителя и вече знаеш колко си изгорил за вече отчетените километри, без значение колко ти побира резервоара (ако само затова ти трябва да знаеш де)

Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefo`o » Вто 03 фев 2009 21:52

Колеги, тая теме почва да става тъпа и досадна според мен, с извинение. На някой резервоара му събирал 52, на друг 53, на трети 45, на 4ти- 48 ................
това са малки коли едва ли резервоара е много голям. нормално е поне според мен да се събират 40-50литра +- 5л. :) Извинявайте ако съм бил груб или е прозвучало така, просто ми се струва малко безсмислено, толкова е резервоара няма как да е по-голям :) в тези граници ще е :)

Потребителски аватар
LORD_OF_PAIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LORD_OF_PAIN » Чет 05 фев 2009 22:55

здравейте колеги!
Мен ме интересува каква форма и размери има резервоара на полото? Ако някой може да каже, ще съм му много благодарен. За 6N говоря. Мерси предварително

chavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavo » Чет 12 фев 2009 8:29

Преди година наляха 15 л. бензин в Полото ни 1.9Д 98г. Наложи се да източвам резервоара, под задната дясна седалка отворих люкчето. Стана лесно, но останах много изненадан от количеството нафта, което източих. Пресметнах нещата и от показанията на таблото и установих, че резервоара събира около 60 литра. На капака отзад под надписа POLO пише PLUS/заводско/ ,което преведено буквално занчи "повече"/не съм виждал на друго поло такъв надпис/помислих си, че това е причината резервоара да е по голям.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”