Здравейте колеги,
Наскоро закупих Polo 1.4 1998 и го дадох за обслужване. Казаха ми, че двигателя е бил прегряван и при стартиране на студен двигател пуши и мирише на изгоряло масло. Може ли да се сменят само сегментите и дали ще се оправи. Има ли идея някой колко струват сегменти за такова Polo?
Сегменти за Polo 1.4 1998
- BEX---GLX
- Автомобил: Polo 6R
- Двигател: 1.4i
Re: Сегменти за Polo 1.4 1998
неприятно, колега, но щом си се хванал на хорото, направи го мисля, че 6-700лв ще те оправят, направи си основния ремонт, провери сиглавата на всяка цена, ама след това колата ще е почти като нова.
само си намери добри майстори, които да са захванат с ремонта.
Успех
само си намери добри майстори, които да са захванат с ремонта.
Успех
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Колега първо пробваи с гумички на клапаните, губи ли вода??? Като е прегрявана обикновено криви глава и гарнитура на главата. Може да смениш само сегменти но не си е работа. Колко масло губи горе доло ?
Не съм засичал дали гори масло, но са сменени повдигачите и гумичките на клапаните и след това при стартиране на студен двигател пак пуши. Майстора гарантира, че може да се сменят само сегментите и ще се оправи. Естествено ще се смени и гарнитурата на главата и ще провери и дали няма деформации по нея преди да се монтира пак.
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
ти така трябваше да започнеш, не спестяваите информация като питате. Единствено е сегменти сори ще трябва ремонт. Но първо замери колко харчи ако е малко не се набутвай, като започне повече тогава 200-300мл на 10000 е норма.
-
siso92
- Автомобил:
- Двигател:
Калпав майстор,колега!По-принцип смяна на сегментите,шлайф на главата,нови клапани и водачи и препасването им/на ръка,не с бормашина/и си канап,но в кво състояние са цилиндрите-ще се разбере след като се отвори.Такъв филм-сменям ти сегментите и си канап-няма.
Проблемът е решен вече колеги(естественно след смяна на пълен комплект бутала, сегменти,..... и разбира се шлайфане на главата и т.н. Цилиндрите се оказаха добре. Сега двигателя е като нов.
Една препоръка - не се подлъгвайте по външния вид и цената, особено ако колите са от Италия!!!
Една препоръка - не се подлъгвайте по външния вид и цената, особено ако колите са от Италия!!!
- Stefo`o
- Автомобил:
- Двигател:
Alan написа:Проблемът е решен вече колеги(естественно след смяна на пълен комплект бутала, сегменти,..... и разбира се шлайфане на главата и т.н. Цилиндрите се оказаха добре. Сега двигателя е като нов.
То 90% от вноса в на коли в България е от Италия
Ремонта ми излезе около 700 лева и много нерви и тичане за части. Но сега със сигурност знам какво имам под капака и какво мога да очаквам. Двигателя работи като часовник - ако няма оборотомер няма да знам дали изобщо работи!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”