Инфо за задна чистачка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Инфо за задна чистачка

Мнениеот leavon » Съб 29 ное 2008 16:40

Опитах търсачката, но не излезе нещо, което да ми даде отговор! Знам, че задната чистачка се пуска с натискане напред и се спира със същото движение (поне на двойката е така!!). Моята, при натискане напред, впръсква вода, прави 4-5 замаха и спира (Поло 98 г. комби). На лоста отстрани има едно копче, което като натисна, чистачката прави един замах без да пръска. Чувал съм, че това е някакъв регулатор за интервала, но не намерих тема за това. Ако е така, как се регулира това и как да направя така, че да работи чистачката без да се налага да включвам постоянно??

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 29 ное 2008 17:07

Натискаш бутона отстрани на лоста и чистачката ти започва да чисти постоянно но с интервал :idea: Така е направено, за да я спреш натискаш пак същия бутон :wink:

Anio-Mamata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anio-Mamata » Съб 29 ное 2008 18:49

а на поло АЕЕ като натиснеш веднъж назад по4ва да чисти с интервал,ако го задържиш чисти постоянно и пръска а как се изклучва,при мен е като го натисна 3 пъти назад един след друг бързо,така ли е или при мен е развалено,полото е нормално-не е комби или седан-96г.

vesso1983
Автомобил:
Двигател:

Re: Инфо за задна чистачка

Мнениеот vesso1983 » Чет 05 фев 2009 20:01

Бих искал да попитам при положение,че задната чистачка не тръгва а пръскалото работи,къде може да е проблема.Значи с един приятел замерихме мотора и дава към 2.5 волта и не върти.После е свалихме и е пуснахме на акумулатора и там на 12волта върти.Реле не е понеже пробвах с едно на един познат.Някои ако има идея,моля да помогне!
Бих искал да питам някои знае ли колко струват тампоните на амортисьорите?Също и тампоните на носача са отишли.Трябва ли да сменям на двата носача?
Искам да питам как мога да разбера дали air bag-a ми е изкочил?Имам предвид,че колата е удряна от страната на пътника отпред.Как мога да разбера дали са изкочили и дали този на шофьора е изкочил.Щото имам съмнения,че този на пътника е вън,но този на шофьора незнам.Благодаря предварително!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 06 фев 2009 1:22

прекъснат кабел в маншона м/у капака и купето.. там при пантите

vesso1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesso1983 » Пон 23 фев 2009 13:39

Братле нз ама според мен не може да е там,понеже този кабел трябва да отиде чак отзад до чистачката.Ако минава през вратата как ще стигне до задната чистачка?Мисля че трябжа да минава през праговете,но от къде тръгва и къде излиза си нямам идея.Някой ако знае да каже.Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Пон 23 фев 2009 13:56

vesso1983

Бих искал да питам някои знае ли колко струват тампоните на амортисьорите?Също и тампоните на носача са отишли.Трябва ли да сменям на двата носача?

Мога да ти кажа колко струват тампоните на макферсон(Амортисьорите) за Поло 2Ф и за Поло 6Н1.На първото са 13,40лв -единия с лагер от Евро 07,а за второто беше 9,50 без лагер-от Косера.Сменях миналата седмица на моето единия тампон на макферсона и ми бяха дали по погрешка за по новия модел Поло.За носачите не знам,не съм сменял още . :да:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”