Новото ми поло - въпроси

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Новото ми поло - въпроси

Мнениеот Goldorak » Съб 28 фев 2009 19:36

След много лутане и колебания, най-сетне си смених полото двувратно и остаряло 1043 куб. 1991г., с четиривратно 1,6 98г., че и отгове на всичко с климатик. Много запазено, поне така изглежда. :drunk На всичкото отгоре е и автоматик. Не че съм търсил такова, напротив, малко ми е терсене докато свикна, но така се получи.

Обаче имам малко въпроси :

Освен дежурните филтри, масло, ремъци, какво трябва специално на автоматика да му се сменя. Четох из форума, че трябвало на 30 000 да се сменя маслото на скоростната кутия. Също така се питам, не трябва ли и накладките и спирачите маркучи и течност да сменя, предвид това, че на автоматика по-често се използват спирачки? И какво друго трябва да се подменя като консуматив?

И друг въпрос - нормално ли е като спра на кръстовище, и съм на D, с леко натисната спирачка, да се усещат леки вибрации в купето? От оборотите ли е? :?

Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

Re: Новото ми поло - въпроси

Мнениеот flameman5 » Съб 28 фев 2009 21:42

Спирачните маркучи и накладките се сменят когато е необходимо, независимо дали караш автоматик или не. Просто трябва да ги провериш как са. Относно въпросите за автоматика не съм компетентен, дано да не ти прави проблеми, защото съм чувал, че ремонта е доста скъп.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Re: Новото ми поло - въпроси

Мнениеот Goldorak » Нед 01 мар 2009 17:20

Мерси, колега!

Никой ли не кара тук поло автоматик да сподели какво е сменил, когато е взел колата?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”