днес ми остана свободно време и си викам ще го правя туи парно че не се трае свистенето на въздуха,оглеждах го,мислех го и стигнах до заключението че трябва да се сваля таблото за да се стигне до клапите дето разпределят от къде да мине топлия въздух,идеята ми беше да ги накарам духалките да духат топло и те
но това с свалянето на таблото неми хареса изобщо като идея-много време и бира щяха да отидат
бях забелязъл че при движение на колата без пуснат вентилатор от тия въпросните студени духалки като са отворени излиза доста силна струя въздух и пак има гадно свистене
затова свалих решетките на духалките и панела с клапата и напъхах в въздуховода по една гъба за баня/дунапренена/ да уплатнява добре за да спира притока на въздух от там и след това си почистих решетката и панела с няколко мокри кърпички
резултата е несравним и невероятен
1-няма гаден звук на 1-2-3 степен на вентилатора
2-не идва вече студен въздух през духалките
3-дори няма нужда да се включва и вентилатора-при движение се използва създалото се въздушно течение и от духалките за краката или за прозореца си излиза достатъчна струя въздух и парното топли значително по ефективно,преди от студените духалки дори и в затворено положение пак си излизаше по малко въздух щото им няма дунапренените уплатнения
4-ако ползвате гъба втора употрба
ще имате и приятен аромат в колата на шампоан и балсамднеска цял ден си карам така колата и не съм включил вентилатора а в колата си като сауна
ако някой направи същата гимнастика като мен моля да сподели
лятно време пък не виждам смисъл от там да ми идва студено,след като мога да си отворя прозореца
Аз лятото си ги ползвам тез страничните - през тях идва директно въздух, без да минава през раиаторчето и е по-чист.
Аз лично, с какви ли не вазелини ги третирах тия втулки, ефекта е "синджира си иде - магарето го нема"