уникално просто решение на проблема с парното на поло 2ф

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

уникално просто решение на проблема с парното на поло 2ф

Мнениеот moimoimoi » Чет 26 мар 2009 16:04

здравейте колеги,сигурно 100% от вас знаят че в парното на това поло има нещо конструктивно сбъркано,и по точно предните големи духалки-духат само студено.поради тази причина зимно време всеки си ги е затворил и е пуснал топло да духа в краката или на предния прозорец.обаче като се пусне вентилатора независимо от коя степен и се чува много брутален звук,свистене и т.н,който е резултат на това че предните/студени/духалки са затворени,като се отворят звука намалява ама почва да става много студено mhihi
днес ми остана свободно време и си викам ще го правя туи парно че не се трае свистенето на въздуха,оглеждах го,мислех го и стигнах до заключението че трябва да се сваля таблото за да се стигне до клапите дето разпределят от къде да мине топлия въздух,идеята ми беше да ги накарам духалките да духат топло и те
но това с свалянето на таблото неми хареса изобщо като идея-много време и бира щяха да отидат mhihi :beer
бях забелязъл че при движение на колата без пуснат вентилатор от тия въпросните студени духалки като са отворени излиза доста силна струя въздух и пак има гадно свистене
затова свалих решетките на духалките и панела с клапата и напъхах в въздуховода по една гъба за баня/дунапренена/ да уплатнява добре за да спира притока на въздух от там и след това си почистих решетката и панела с няколко мокри кърпички
резултата е несравним и невероятен
1-няма гаден звук на 1-2-3 степен на вентилатора
2-не идва вече студен въздух през духалките
3-дори няма нужда да се включва и вентилатора-при движение се използва създалото се въздушно течение и от духалките за краката или за прозореца си излиза достатъчна струя въздух и парното топли значително по ефективно,преди от студените духалки дори и в затворено положение пак си излизаше по малко въздух щото им няма дунапренените уплатнения
4-ако ползвате гъба втора употрба mhihi ще имате и приятен аромат в колата на шампоан и балсам

днеска цял ден си карам така колата и не съм включил вентилатора а в колата си като сауна
ако някой направи същата гимнастика като мен моля да сподели

лятно време пък не виждам смисъл от там да ми идва студено,след като мога да си отворя прозореца

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: уникално просто решение на проблема с парното на поло 2ф

Мнениеот lrlmodo » Чет 26 мар 2009 16:17

При мене няма свистене оттам, не виждам смисъм те да се запушват :roll:
Свистенето ти е било може би от ненапаснати хубаво въздуховоди до решетките - имат една снадка по пътя.
Но щом така ти харесва :да: Аз лятото си ги ползвам тез страничните - през тях идва директно въздух, без да минава през раиаторчето и е по-чист.
А този в краката и прозореца минава през радиаторчето и не е особенно свеж.
Просвирва моторчето на парното кат му заминат втулките, но и това си има лек - тефлонов спрей mhihi

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Чет 26 мар 2009 16:25

свистенето при мен идваше от това че дунапренениете уплатнения на клапите на духалките ги няма/изгорели са с времето/

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Чет 26 мар 2009 18:00

На майка ми на опела (Opel Kadett 1.3 1988 година) средните духалки умишлено не духат топло поради причината зимно време на път...духа топло...в колата е приятно...топло...на тебе ти се доспива....и разбира се заспиваш...и к'во прайм? :>
За това мисля, че не са конструктивно сбъркани а много правилно направени.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Чет 26 мар 2009 18:48

eras3r написа:На майка ми на опела (Opel Kadett 1.3 1988 година) средните духалки умишлено не духат топло поради причината зимно време на път...духа топло...в колата е приятно...топло...на тебе ти се доспива....и разбира се заспиваш...и к'во прайм? :>
За това мисля, че не са конструктивно сбъркани а много правилно направени.

едва ли , ако чакаш някъде и искаш да си стоплиш ръчичките????
Ако има малки деца в колата на задната седалка и искаш да ги стоплиш ...???
Ако имаш синузит и неискаш да ти мръзне лицето ???

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 26 мар 2009 22:06

moimoimoi написа:....

Аз ги извадих от дъно mhihi ...тръби-мраби..всичко вън. Отворите които останаха ,ги запуших с капачки от буркани и изолирбанд. Така имах възможност и да наврЪ големи говорители в таблото mhihi

той wili98 си ги направи да духат топло viewtopic.php?f=7&t=74319&hilit=%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Пет 27 мар 2009 12:08

уж внимателно четох, но пак не ми стана ясно от къде накъде ше ти духат студено средните духалки при положение че насочващата клапа на основния поток е отворена ктм радиатора, тоест си си пуснал парното на топличко?!?!?!? мога да ти кажа че нещо си в грешка според мен, може няко е жило да ти се е откачило и тнт, може и аз да не съм наясно, но поне мойте си духат топло. всички шумове които идват са от недобре напаснати и съответно неуплътнени въздуховоди, и разбалансирано вентилаторче, или недоре поставено!!!!

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Пет 27 мар 2009 14:37

Просвирва моторчето на парното кат му заминат втулките, но и това си има лек - тефлонов спрей mhihi[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------

Колега стана ми интересно къкъв е този тефлонов спрей,че моито вентилаторче и то просвирва от време на време.Полото ми е 1.1 АУУ 93г.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 27 мар 2009 15:20

micyri написа:Колега стана ми интересно къкъв е този тефлонов спрей,че моито вентилаторче и то просвирва от време на време.Полото ми е 1.1 АУУ 93г.

Примерно...

Не знам, според мене свири ли ти, по-късно и ще пропее - лек няма! :drinking: Аз лично, с какви ли не вазелини ги третирах тия втулки, ефекта е "синджира си иде - магарето го нема" :063:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 28 мар 2009 9:43

nosex написа:
Не знам, според мене свири ли ти, по-късно и ще пропее - лек няма! :drinking: Аз лично, с какви ли не вазелини ги третирах тия втулки, ефекта е "синджира си иде - магарето го нема" :063:

Мойто е още живо с този спрей, с друг не става - почти всички съм пробвал - тефлоновия върши работа :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”