Неприятности след смяна на маслото !

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Неприятности след смяна на маслото !

Мнениеот tisho_tch » Чет 02 апр 2009 21:23

Ето какво ми се случи наскоро, сменям масло и филтър на полото и веднага тръгвам на почивка на Боровец. След 5 дена ще си тъгваме от Боровец и гледам под колата локвичка масло, вадя шиша и ужас - до долу е сух. В курорта няма нито сервиз нито масло да доливам, паля и слизам до Самоков в първия сервиз за смяна на масло от дясно на пътя при влизане в града. Човека там беше много точен и ми влезе в положение да помага. Оказа се дефектен филтър !!! Уплътняващия гумен пръстен излязъл от леглото си и се разширил и през цялото време е изпускал масло, оказа се е останало 2,5 литра при необходимо 4,7 литра (явно съм бил на ръба макар че още не светеше лампата). С човека от сервиза ходихме да купим нов филтър и още 2 л масло и слава богу оправихме всичко. Така че макар и от проста работа на пръв поглед може да последват големи неприятности. За инфо масления филтър е на FILTRON, така че внимавайте колеги!! ...а за сервизчето (намира се в началото на Самоков идвайки от Боровец - там има и автомивка), специални благодарности и го препоръчвам на всички!! :да:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Неприятности след смяна на маслото !

Мнениеот maslinkov » Пет 03 апр 2009 7:08

Плаши, плаши, че все по - трудно си намирам Филтрон като сменям маслото. :lol:

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Re: Неприятности след смяна на маслото !

Мнениеот ADJ » Пет 03 апр 2009 14:18

Продавал съм Филтрон и на един клиент беше изпаднал в движение :shock .Карал съм с Филтрон -никакви ядове.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”