Поло 1.4 99 година

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Поло 1.4 99 година

Мнениеот zaro » Пет 03 апр 2009 11:31

Колеги, моля за малко помощ от ваша страна ( Нашия раздел вика вашия раздел mhihi ) за едно Поло.

Харесал съм едно поло, октомври 99 та година, 1.4 60 к.с.
Моля споделете с мен какъв следва да му е кода на мотора, че не успях да се ориентирам в темата за кодовете на моторите.

Също така моля споделете нещо за тази кола, заслужава ли си, най-общо кажете две три думи, най-вече ме ин тересува кода на двигателя и аз ще си изчета в търсачката каквото излезне.

Благодаря предварителноп и моля поне на първо време не ми триите темата, че с пасатите съм наясно, амам с тея малолитражки хич ме няма mhihi mhihi

Количката е за приятелката ми, която е млад шофьор и ще бръмчи градско с нея.
Благодаря предварително.

Също така моля да направите някаква аналогия с 1.0 мотора на поло от 2001 година, гледам едно такова в продава, много ми харесва но ме притеснява обема на двигателя му, споделете между двете кое бихте предпочели и защо.

Отново бклагодаря mhihi

и отново да добавя, как стой въпроса с поддръжката на 1.4 полото, нещо спесифично има ли?

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Поло 1.4 99 година

Мнениеот doc_j » Пет 03 апр 2009 11:34

Ако ще е само за градско, аз лично бих предпочел 1.4 - разхода в градски условия е сходен, а 1.4 е по-пъргав.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 03 апр 2009 11:39

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пет 03 апр 2009 11:51

Кода най-вероятно е APQ :idea: Имам същото добро е :wink:

Потребителски аватар
vanka76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanka76 » Пет 03 апр 2009 14:17

Аз лично бих с взел полото с 1.4 двигател. Преди имах голф за кратко време 1.4/60к. ABD - по-голям мъртвец няма, но го продадох на един познат и е страшно доволен :) Разни хора разни идеали :roll:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Пет 03 апр 2009 16:41

Гледай за оборотите да са стабилни, карай колата с по-голяма скорост - на тези полота са слаби скоростните кутии - гледай за течове, и да не изключва 5та скорост.
Ако тези неща са изправни и колата е запазена, няма какво да се чудиш, избора е супер :)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 03 апр 2009 18:40

Добре де амам ако колата е в автокъща и няма номера неможе да се покара и да се видят тея неща.
А и може след време да се проявят, сега да е ок, а след време да излезнат.
За това ако може ме подгответе за последствията :)
Примерно за 1.9 д знам че като счупи скорости няма намиране и това донякъде ме отказва от таз кола......

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пет 03 апр 2009 19:24

Човече, чуваш ли се какви ги говориш?! :screwy
Какво можело да стане след време. Ами ако си спрял някъде и някой се забучи в теб и ти размаже Полото, тогава какво правим? Въпросите са ти нелепи. Ето ти 2 мои мнения от един от ликовете, които ти беше даден:

1.
Моето Поло е точно такова, към каквото си се насочил. 98 г. 1.4 (не е винтилирано)
Аз лично съм доволен. Нищо не съм пипнал за 2 години (да чукна на дърво).
Имах проблем с оборотите. Играеха от 600 до 800, когато пуснех климатика или консуматори на ток. Фарове и т.н. Изчистих си дросела по най-простия начин. С едно парцалче и всичко си дойде на мястото.
Сменил съм и филтъра на купето. 12 лв.
Въздушен - 15 лв.
Масло и филтър 60 лв.
Това миналото лято.
Съединителя ми отделя малко високо, но ще го карам за сега. Иначе ми предлагат смяна за 220 лв.
Скоростите са ми добре. Задна ми включва без пробелем (по принцип тя е проблемна и хърка. Никога дори не съм гледал маслото там.
По окачването не съм пипал нищо.
Накладките също ми бяха добре, когато купих колата.

При покупката не съм ходил нито в сервиз, нито съм бил с майстор или каквото и да було. Отидох си сам, а на всичкото отгоре нищо не разбирам. Просто си я избрах. От Дупница. Колата е от Италия. На колко километра е не ми и трябва да знам (реални), а и не ме интересува да ти кажа честно.

Като цяло съм повече от доволен.

Разход зимата около 9-10, лятото около 7-9 градско.
Извън града около 5.5

Ако нещо конкретно те интересува, питай.

2.
Да, благодаря.
Двигателя ще го снимам сега, след вече 2 години. Капака го вдигам само за течност за чистачките. Антифриза ми е добре. Не съм го сменявал, не съм го и замервал, но за сега не съм имал проблем с него. Течове не виждам. Само прахоляк. Не мисля да го мия, за да не си направя някоя беля.
Като включиш климатика колата се спъва, но поне аз усещам това на 4-та и 5-та предавка. По-бавно ускорява, докато влезе в обороти. И климатика не съм зареждал. Работи си и духа студено.
Вътре не е нищо особено. Типичната тапицерия за Поло. Леко лилав отенък. Не съм я обличал допълнително. Шофьорската седалка е леко протрита в ъгъла, но това си е от времето и безбройните сядания и ставания. Сложил съм си едно такова с дървени топчета. Волана също е леко изтъркан. Бели ядове. Това да е. Само едни тасове съм сложил. Купени от колега от форума.

Само да кажа, че возията на тази малка кола е учудващо добра за мен. Е, все пак след 9 години на Опел всичко би ти се сторило по-добро. :)
Аз съм 1.90 и никак не ми е тясно вътре. Удобно е дори за десният ми крак. Може да се опре в таблото. Седалката се настройва от 3 места. Много голямо удобство за дълъг път. Отзад повече от 2-ма човека е кофти. Багажника събира без проблем 2 големи куфара. Ходил съм до ИКЕА няколко пъти и когато сваля седалките става като комби. Събира много неща. Качвал съм столове, скринове, маси и т.н.

Абе доволен съм си.

Купуваш автомобил на 10 г. Не очаквай да е безпроблемен. И нашите коли са от автокъщи. Не ги донесе щъркела. ;) А и с едно кръгче, на дали ще разбереш нещо, освен ако не си Анбух. :lol:

Ако искате отговори, научете се да питате!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 03 апр 2009 20:00

Кола която не мога да покарам НЕ КУПУВАМ !

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 03 апр 2009 20:11

...........

Последна промяна от zaro на Пет 03 апр 2009 20:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 03 апр 2009 20:39

Кому е нужен този тон?
:?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 03 апр 2009 20:52

Anbuch написа:Кому е нужен този тон?
:?

никому

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пет 03 апр 2009 21:07

zaro написа:Примерно за 1.9 д знам че като счупи скорости няма намиране и това донякъде ме отказва от таз кола......

И аз, но само съм го чувал. Ако размислиш за дизелче все пак гледай скоростната му кутия да не е от първите поставяни на модела, явно те са били проблемни. Иначе ако има масло в кутията нямаш грижи

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 03 апр 2009 21:36

...

Според мен темата е изчерпана
mod edit: Anbuch

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”